Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Top 3 strategii ca sa iti devansezi mereu competitorii!

de Maria Nicutar 20 Iun. 2013 2250
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Competitorii nostri ar putea sa fie cei mai aprigi dusmani ai nostri. La fel de bine, dusmanii nostri pot fi si cei mai buni prieteni ai nostri. Totul depinde de maniera in care alegem sa ne conducem afacerile si de perspectiva din care privim lucrurile.

Daca stam sa ne gandim bine, concurentii nostri sunt cei la care ne gandim in fiecare zi si simplul gand ne face sa muncim mai mult, mai rapid, mai eficient. Gandul ca paginile lor de Facebook sunt interesante ne face sa ne rugam managerii social media sa depuna eforturi si mai mari, doar ca sa ne asiguram ca suntem in frunte intotdeauna.

Iata si cele mai eficiente strategii care va ajuta sa va devansati competitorii, indiferent de industria de care apartineti:

1. Ai redactat un plan de afaceri cu siguranta!
Nu discutam despre afaceri serioase pana in momentul in care nu avem si un plan de afaceri solid. Ei bine, acum este timpul sa redactati unul si pentru fiecare dintre competitorii vostri.

Fiecare competitor cu care aveti de-a face trebuie sa aiba propriul dosar in care sa aveti trecute toate datele, informatiile, analizele si statisticile necesare. Aflati cine sunt profesionistii care rentabilizeaza si profitabilizeaza afacerile in cauza. Aflati ce produse detin in portofoliu, cand au fost lansate si cand au fost imbunatatite. Aflati ce planuri de dezvoltare detin si ce vor sa faca in viitor. Incercati sa anticipati urmatorul pas pe care il vor face.

2. Aliaza-te cu un competitor indirect. Cu totii avem competitori directi si competitori indirecti. Poti sa elaborezi stategii de marketing incrucisat sau poti incerca o fuziune care sa iti asigure ca te dezvolti cat mai rapid pe verticala.

3. Ia-le clientii! Nu discutam decat despre strategii fairplay, asa ca nu va ganditi la tehnici necinstite de a fura clienti. Faceti-o in mod legal, corect si cu toata naturaletea. Oferiti calitate mai inalta, preturi mai bune, planuri tarifare mai flexibile, program de lucru mai lung, mai multe unitati deschise, customer service de calitate mai inalta, beneficii mai multe, mai valoroase.

Toate aceste te vor ajuta sa fii mereu in fata competitorilor tai. Nu pune toti banii pe acelasi numar, oricat de tentant ar parea. Imparte-ti finantele in mai multe directii si asteapta sa vezi de unde apar incasarile pentru a intelege unde trebuie sa maresti miza si unde poti stagna cu infuziile de ordin financiar.


Se poate ca profiturile sa apara datorita eforturilor de customer service sau datorita investitiilor in social media. Cand observati rezultatele, plusati! Sansele sunt ca rezultatele exceptionale sa nu intarzie prea mult sa apara!

Succes si afaceri prospere!


sursa foto: www.sxc.hu


Tags: competitiecompetitoridevanseaza competitoriafaceriafacerecompetitori afaceri

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Start-Up Nation 2022. Cand se relanseaza programul dedicat romanilor care vor sa inceapa o afacere. Conditii de finantare

de Idei de afaceri
11 Apr 2022
Programul Start-Up Nation 2022, aflat la a treia editie, va fi lansat pana la mijlocul lunii mai, anunta Ministerul Antreprenoriatului si Turismului,...

Guvernul pregateste noi masuri de sprijin pentru afaceri

15 Mar 2022
Guvernul Romaniei pregateste noi masuri de sprijin pentru afacerile afectate de razboiul din Ucraina. Iata ce se va putea accesa! Guvernul...

Comisia Europeana ofera prin CEI peste 1,7 miliarde de euro afacerilor

de Idei de afaceri
09 Feb 2022
Comisia Europeana pune la bataie peste 1,7 miliarde de euro prin Consiliul European pentru Inovare. Afacerile interesate pot deja aplica....

UE, gata sa concureze cu SUA. Un nou fond se lanseaza pentru afaceri

de Florin Amariei
07 Feb 2022
Afacerile din Uniunea Europeana vor avea la dispozitie un nou fond din care sa obtina finantari. Blocul comunitar vrea sa imparta succesul tehnologic...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]