Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Noi fonduri europene disponibile pentru domeniul IT&C

de Florin Amariei 01 Iun. 2018 4888
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Firmele mici si mijlocii (IMM) romanesti, din domeniul tehnologiei informatiei si comuncatiior (IT&C) vor putea obtine fonduri nerambursabile de maximum 2,5 milioane de euro, printr-o noua linie de finantare, aflata in pregatire.

Vorbim despre o linie de finantare in valoare totala de 25 de milioane de euro - Actiunea 2.2.1 - Sprijinirea cresterii valorii adaugate generate de sectorul TIC si a inovarii in domeniu prin dezvoltarea de clustere, apel 2, din cadrul Programului Operational Competitivitate (POC) 2014-2020, finantat prin Fondul European de Dezvoltare Regionala (FEDR), in cadrul Politicii de coeziune a Uniunii Europene.
 
Pe langa acesti bani europeni, statul roman vine cu cofinantare nationala de 20% din valoarea proiectelor, in Bucuresti si judetul Ilfov, si 15% in restul tarii.
 
Ministerul Fondurilor Europene si Ministerul Comunicatiilor au scos in dezbatere publica propunerea de ghid al solicitantului pentru aceasta linie de bani europeni. Cei interesati pot contribui, pana pe 24 iunie 2018, cu sugestii la  tel./fax 021.311.41.12 / 021.311.39.19 sau la e-mail: fonduri.oipsi@comunicatii.gov.ro .
 
Propunerea de ghid al solictantului, modelul de plan de afaceri si alte documente scoase in dezbatere publica pot fi descarcate de AICI.
 
Dupa consultarea publica, autoritatile vor stabili forma finala a documentelor si vor deschide apelul de proiecte in sistemul electronic MySMIS 2014.
 

Cine va putea lua banii europeni

Conform actualei propuneri de Ghid al solicitantului, vor putea cere banii europeni:
  • Microintreprinderi, intreprinderi mici, intreprinderi mijlocii care isi desfasoara activitatea in Romania, centrate pe domeniul TIC
sau
  • Microintreprinderi, intreprinderi mici, intreprinderi mijlocii care isi desfasoara activitatea in Romania, in cadrul clusterelor centrate pe domeniul TIC
sau
 
  • Consortii (parteneriate) de microintreprinderi, intreprinderi mici, intreprinderi mijlocii care isi desfasoara activitatea in Romania, in cadrul clusterelor  centrate pe domeniul TIC.
 
Aceste firme trebuie sa activeze in urmatoarele domenii:
  • Fabricarea subansamblurilor electronice (module)
  • Fabricarea altor componente electronice
  • Fabricarea echipamentelor de comunicatii
  • Activitati de realizare a soft-ului la comanda (software orientat client)
  • Activitati de consultanta in tehnologia informatiei
  • Activitati de management (gestiune si exploatare) a mijloacelor de calcul
  • Alte activitati de servicii privind tehnologia informatiei
  • Cercetare-dezvoltare in biotehnologie
  • Cercetare-dezvoltare in alte stiinte naturale si inginerie
 

Cati bani se vor putea lua

Prin aceasta linie de finantare vor putea fi acordate combinat ajutoare de stat si ajutoare de minimis.
 
Valoarea minima a finantarii nerambursabile acordate pe proiect este de 500.000 euro (echivalent lei), care includ si cheltuielile aferente ajutorului de minimis.
 
Valoarea maxima a finantarii nerambursabile acordate pe proiect  este de 2.500.000 euro (echivalent lei).
 
Partea de ajutor de minimis nu poate fi mai mare de 200.000 de euro si nu poate acoperi mai mult de 20% din valoarea eligibila a proiectului.
 
Firmele beneficiare vor fi nevoite sa vina si ele cu contributie proprie, in functie de marimea firmei, de locul de derulare a proiectului si de natura ajutorului solicitat.
 
De exemplu, pentru o firma mijlocie din Bucuresti, ajutoarele regionale pentru investitii vor putea acoperi doar 20% din investitia eligibila pentru acest segment, restul de 80% trebuind sa fie acoperit de firma. In schimb, in regiuni mai putin dezvoltate, cum ar fi de exemplu Centru, ajutorul regional pentru investitii putea avea intensitate de 70%, iar firma va trebui sa vina cu restul de 30%, in cazul microintreprinderilor si a firmelor mici.
 
La ajutoarele pentru inovare destinate IMM-urilor si la ajutoarele pentru inovarea de proces si organizationala, intensitatea sprijinului nerambursabil este de 50% in toate cazurile.
 
La ajutoarele pentru proiecte de cercetare si dezvoltare, intensitatea maxima a spijinului nerambursabil va fi de 80% pentru cerecatre industriala si de 60% pentru cercetare experimentala, dar depinde si de marimea firmei.
 
La componenta de ajutor de minimis, intensitatea sprijinului nerambursabil este de 100%.
 
Alocarea totala pentru acest apel de proiecte va fi de 25.000.000 euro din Fondul European de Dezvoltare Regionala, din care:
  • 6.250.000 euro (FEDR) pentru Bucuresti si Ilfov si
  • 18.750.000 euro (FEDR) pentru restul tarii.


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: bani pentru afacerifonduri europene pentru afacerifonduri it&c

Urmareste-ne pe Google News

Articole conexe

Fonduri europene pentru afacerile care primesc elevi si studenti la practica

de Florin Amariei
17 Iul 2019
Ministrul Fondurilor Europene, Roxana Minzatu, a anuntat ca afacerile care primesc elevi si studenti la practica pot obtine noi fonduri europene...

Fonduri europene pentru afaceri ce vizeaza procesarea sau marketingul produselor din sectorul agricol

de Idei de afaceri
23 Mai 2016
Incepand data 20 mai 2016, se pot depune cereri de finantarea pentru afaceri in mediul rural, pentru submasura 4.2 – Sprijin pentru investitii in...

Cum poti accesa simultan 2 masuri de finantare cu fonduri europene pentru afaceri agricole si afaceri non-agricole

de Idei de afaceri
10 Mai 2016
Pentru a dezvolta afaceri in domeniul agricol si non-agricol cu ajutorul fondurilor europene, PNDR 2014-2020 ofera o serie de oportunitati de...

Fonduri europene pentru afaceri mici si mijlocii in mediul rural - Beneficiarii Programului

de Idei de afaceri
15 Mar 2016
Submasura 6.4. - Stimularea mediului de afaceri din rural, doreste sa contribuie la cresterea numarului de afaceri non-agricole desfasurate in zonele...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024








SUCCES in AFACERI


Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Descarca Gratuit
"Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim"
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]