Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cofetaria vegetariana: O afacere care merita atentie in 2014

de Ilinca Dobrescu 23 Ian. 2014 3361
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Vegetarienii acorda atentie foarte mare stilului lor de alimentatie. Iar cand vorbim despre capitolul desert, nimeni nu poate spune pas, cu atat mai putin vegetarienii.

Cine a spus vreodata ca viata de vegetarian trebuie sa fie una dificila si lipsita de culoare... Acestui segment de consumatori le sunt adresate din ce in ce mai multe seturi de produse si servicii. Le acordam atentie maxima pentru ca  reprezinta un segment neglijat foarte mult timp, intr-o industrie cu potential urias de dezvoltare. In concret, acolo unde exista nevoi neacoperite, exista oportunitati de afaceri care pot fi si merita sa fie valorificate.

Pentru 2014, o idee de afacere care merita sa devina realitate este cofetaria vegetariana, un business incredibil de profitabil, avand in vedere ca deja exista cateva astfel de afaceri care comercializeaza produse de lux, la preturi corespunzatoare.

La o simpla cautare pe internet, descoperi ca un tort vegan poate sa coste si 600 de ron, in conditiile in care contine ingrediente usor de procurat, simplu de utilizat: faina de migdale, ulei de cocos, caju deshidratat samd.

Pentru a incepe o astfel de afacere, capitalul de start este de minim 60.000 de euro, suma ce acopera costurile de start-up si de administrare, pana la atingerea pragului de rentabilitate. Acesta, in conditiile existentei unui plan de marketing solid, poate fi atins in primii doi ani de la start-up.

Evident, pentru ca rata de incasari sa fie cat mai puternic augumentata, factorii decisivi pe care ii luam in considerare sunt urmatorii:

- locatia sa fie ultra-centrala;
- echipament si materie prima de calitate;
- personal cu experienta serioasa in domeniu. Produsele vegetariene si produsele vegane, fara foc, se realizeaza urmand cu totul alte tehnici decat cele utilizate pentru realizarea produselor traditionale.
- promovare ca la carte. Este esential sa aveti un plan de marketing foarte bine realizat, cu accent pe strategiile care va vor ajuta sa asigurati afacerii un grad ridicat de vizibilitate.
- planificare financiara de top. Alaturi de consultanti fiscali si manageri cu experienta in domeniul financiar puteti realiza un plan de afaceri care sa va ajute sa dati lovitura cu aceasta afacere.

Unul dintre cele mai mari riscuri este sa dezechilibrati nivelul de cash flow si astfel sa va rupeti din sansele de a profitabiliza afacerea, de a o ajuta sa se dezvolte. Consultantii si expertii va pot ajuta sa va asigurati ca dispuneti intotdeauna de lichiditati si ca incasarile pot fi corect esalonate intre rata de reinvestire si cea de economisire.

Mult succes si afaceri prospere!

sursa foto: www.freegreatpicture.com



Tags: idei de afaceriidei afaceriafaceriafacerecofetarie vegetariana

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Cum procedez daca vreau sa-mi francizez afacerea?

de Idei de afaceri
06 Sep 2023
Daca vrei sa iti francizezi afacerea trebuie sa apelezi la o firma specializata. In acest fel, afacerea ta se va extinde, ajungand la cat mai multi...

Registru National de Franciza pentru monitorizarea afacerilor

de Florin Amariei
25 Oct 2018
Romania va implementa un Registru National de Franciza pentru monitorizarea afacerilor. Guvernul Romaniei a adoptat un proiect de lege prin care...

De ce sa optezi sau nu pentru o afacere in franciza?

de Idei de afaceri
14 Nov 2023
Daca vrei sa-ti incepi viata de antreprenor, insa nu esti familiarizat cu strategiile financiare, poti opta pentru achizitionarea unei francize. Este...

Afaceri in franciza - Armand, o cofetarie cu peste 1300 de produse savuroase

de Idei de afaceri
28 Apr 2016
Cofetaria Armand s-a lansat in urma cu sase ani, se bucura de un real succes si detine in prezent 3 locatii. In plus, vanzarea se face si cu ajutorul...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]