Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
4 aspecte importante pe care sa le stii pentru a-ti deschide o afacere la domiciliu
O afacere pe care o poti desfasura de la domiciliu iti da posibilitatea de a lucra pe cont propriu, chiar din confortul caminului tau. Iti ofera un echilibru intre viata profesionala si viata privata si control complet asupra programului de lucru. Iar faptul ca nu trebuie sa platesti o chirie in plus este, trebuie sa recunoastem, un mare beneficiu.
Daca te gandesti sa incepi o afacere de la domiciliu, cu siguranta aceasta iti ocupa cea mai mare parte a gandurilor. Este firesc sa fie asa, mai ales atunci cand iti faci debutul in antreprenoriat. Deoarece nu exista niciun moment mai bun decat cel prezent, te sfatuim sa-ti asculti intuitia, sa prinzi curaj si sa-ti materializezi visul. Pentru a-ti veni in ajutor, am pregatit un ghid cu cele mai importante informatii de care vei avea nevoie pentru un start cat mai bun:
Pasii catre o afacere de succes Berea Artizanala
3 culturi profitabile - Goji Merisoare Aronia
Cultura de sofran
1. Alege afacerea potrivita pe care sa o dezvolti chiar la tine acasa
Fiecare afacere are o singura intentie: rezolvarea problemelor. Afacerile de succes se nasc din nevoia de a rezolva problemele unui anumit public. De exemplu, un mecanic iti repara masina pentru ca are expertiza tehnica si de aceea ii platesti. In acelasi mod, tipul de afacere pe care il vei alege trebuie sa raspunda unei nevoi importante a publicului tau tinta.
Insa, odata ce ai identificat aceasta nevoie, inainte de a-ti deschide primul tau business, te sfatuim sa te angajezi in domeniul respectiv de activitate. Lucrand macar un an de zile (ideal ar fi cinci ani, conform specialistilor), vei putea descoperi multe dintre tainele respectivului business, ce-ti vor fi de un real ajutor in timp.
2. Fa-ti un plan de afaceri
Pentru ca visele sa devina realitate, este nevoie si de o doza de pragmatism. Astfel ca, acum ca stii care este businessul pe care vrei sa-l incepi, este cel mai bun moment pentru a-ti face un plan de afaceri. Acesta trebuie sa includa absolut toate costurile, de la cel al unui dulap metalic, ideal pentru depozitarea documentelor, la cel al marfii si chiar la costul de deschidere al unui SRL.
Ai grija sa incluzi aici toate aspectele importante, atat din punct de vedere financiar, cat si administrativ. Rolul unui plan de afaceri este acela de a oferi o mai mare vizibilitate asupra telurilor si evolutiei businessului pentru care este conceput.
3. Stabileste care sunt punctele tale forte
Inainte de a demara orice afacere noua, trebuie sa iti aloci putin timp pentru a-ti identifica punctele forte. Acestea includ atat aptitudinile tale (cum ar fi comunicarea), cat si abilitatile (de exemplu croitoria) pe care le-ai invatat pe parcursul timpului. Avand aceste informatii mereu proaspete in mintea ta, vei sti sa profiti de ele in momentele cheie.
Iata cateva intrebari pe care ti le poti pune pentru a-ti descoperi punctele tale forte:
- Care sunt aptitudinile pentru care primesti, cel mai des, complimente?
- Care sunt subiectele pentru care cei apropiati iti solicita, cel mai des, sfatul?
- Daca ar trebui sa predai o materie in calitate de dascal, care este domeniul despre care ai putea discuta cu incredere?
Raspunsurile acestor intrebari iti vor fi de ajutor in procesul de luare a deciziilor, ajutandu-te sa alegi cea mai buna optiune de afacere la domiciliu.
4. Identifica lucrurile pe care le-ai putea imbunatati
Atunci cand vine vorba despre anumite servicii sau produse de pe piata, cu siguranta exista numeroase aspecte ce pot fi imbunatatite. Gandeste-te cum poti face un produs sau un serviciu mai calitativ, la un pret mai bun sau mai eficient. Odata ce le-ai sesizat, acestea pot deveni atuurile afacerii tale. Nu subestima micile ajustari, deoarece acestea pot aduce mari diferente, in special in ochii clientilor.
Pornirea unei afaceri la domiciliu este un pas important in viata ta de antreprenor. Pregateste-te temeinic si bucura-te din plin de aceasta noua etapa a vietii tale!
Sursa foto: shutterstock
Redactia Idei de afaceri este formata dintr-un colectiv de 3 autori cu experienta in domeniile care formeaza intreaga sfera a lumii afacerilor. Ei va livreaza cele mai importante si relevante noutati.
Articole conexe
10+ idei de afaceri pentru pasionatii de calatorii
de Bianca Tila10+ idei de afaceri pentru cupluri
de Bianca Tila5 intrebari la care orice plan de afacere ar trebui sa raspunda
de Bianca TilaCum sa incepi o afacere. Etape si sfaturi
de Bianca TilaAboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de AFACERI 2024
- Colectia de Idei de Afaceri
- 24 de idei inedite pe pietele din S.U.A. si Europa de Vest
- Birouri inchiriate cu ora
Afaceri la cheie
- NOU: Berea artizanala. Pasii catre o afacere de succes
- Vrei sa-ti deschizi propria AFACERE? Venim in ajutorul tau: descopera 14 IDEI de afaceri inedite!
- Secretele comertului ONLINE iti sunt, in sfarsit, dezvaluite! Porneste propria ta afacere online
- Afacerea momentului: vanzarile pe Amazon! 9 motive pentru comert online prin platforma Amazon:
- Oferta zilei: Reducere de pana la 25% si Transport Gratuit