Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

4 aspecte importante pe care sa le stii pentru a-ti deschide o afacere la domiciliu

de Idei de afaceri 21 Iun. 2024 54
4 aspecte importante pe care sa le stii pentru a-ti deschide o afacere la domiciliu
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

O afacere pe care o poti desfasura de la domiciliu iti da posibilitatea de a lucra pe cont propriu, chiar din confortul caminului tau. Iti ofera un echilibru intre viata profesionala si viata privata si control complet asupra programului de lucru. Iar faptul ca nu trebuie sa platesti o chirie in plus este, trebuie sa recunoastem, un mare beneficiu.

Daca te gandesti sa incepi o afacere de la domiciliu, cu siguranta aceasta iti ocupa cea mai mare parte a gandurilor. Este firesc sa fie asa, mai ales atunci cand iti faci debutul in antreprenoriat. Deoarece nu exista niciun moment mai bun decat cel prezent, te sfatuim sa-ti asculti intuitia, sa prinzi curaj si sa-ti materializezi visul. Pentru a-ti veni in ajutor, am pregatit un ghid cu cele mai importante informatii de care vei avea nevoie pentru un start cat mai bun:

1. Alege afacerea potrivita pe care sa o dezvolti chiar la tine acasa

Fiecare afacere are o singura intentie: rezolvarea problemelor. Afacerile de succes se nasc din nevoia de a rezolva problemele unui anumit public. De exemplu, un mecanic iti repara masina pentru ca are expertiza tehnica si de aceea ii platesti. In acelasi mod, tipul de afacere pe care il vei alege trebuie sa raspunda unei nevoi importante a publicului tau tinta. 


Insa, odata ce ai identificat aceasta nevoie, inainte de a-ti deschide primul tau business, te sfatuim sa te angajezi in domeniul respectiv de activitate. Lucrand macar un an de zile (ideal ar fi cinci ani, conform specialistilor), vei putea descoperi multe dintre tainele respectivului business, ce-ti vor fi de un real ajutor in timp. 

2. Fa-ti un plan de afaceri 

Pentru ca visele sa devina realitate, este nevoie si de o doza de pragmatism. Astfel ca, acum ca stii care este businessul pe care vrei sa-l incepi, este cel mai bun moment pentru a-ti face un plan de afaceri. Acesta trebuie sa includa absolut toate costurile, de la cel al unui dulap metalic, ideal pentru depozitarea documentelor, la cel al marfii si chiar la costul de deschidere al unui SRL. 


Ai grija sa incluzi aici toate aspectele importante, atat din punct de vedere financiar, cat si administrativ. Rolul unui plan de afaceri este acela de a oferi o mai mare vizibilitate asupra telurilor si evolutiei businessului pentru care este conceput. 

3. Stabileste care sunt punctele tale forte 

Inainte de a demara orice afacere noua, trebuie sa iti aloci putin timp pentru a-ti identifica punctele forte. Acestea includ atat aptitudinile tale (cum ar fi comunicarea), cat si abilitatile (de exemplu croitoria) pe care le-ai invatat pe parcursul timpului. Avand aceste informatii mereu proaspete in mintea ta, vei sti sa profiti de ele in momentele cheie. 


Iata cateva intrebari pe care ti le poti pune pentru a-ti descoperi punctele tale forte:


  • Care sunt aptitudinile pentru care primesti, cel mai des, complimente?
  • Care sunt subiectele pentru care cei apropiati iti solicita, cel mai des, sfatul?
  • Daca ar trebui sa predai o materie in calitate de dascal, care este domeniul despre care ai putea discuta cu incredere?


Raspunsurile acestor intrebari iti vor fi de ajutor in procesul de luare a deciziilor, ajutandu-te sa alegi cea mai buna optiune de afacere la domiciliu. 

4. Identifica lucrurile pe care le-ai putea imbunatati 

Atunci cand vine vorba despre anumite servicii sau produse de pe piata, cu siguranta exista numeroase aspecte ce pot fi imbunatatite. Gandeste-te cum poti face un produs sau un serviciu mai calitativ, la un pret mai bun sau mai eficient. Odata ce le-ai sesizat, acestea pot deveni atuurile afacerii tale. Nu subestima micile ajustari, deoarece acestea pot aduce mari diferente, in special in ochii clientilor. 


Pornirea unei afaceri la domiciliu este un pas important in viata ta de antreprenor. Pregateste-te temeinic si bucura-te din plin de aceasta noua etapa a vietii tale!


Sursa foto: shutterstock


Idei de afaceride Idei de afaceri
Redactia Idei de afaceri este formata dintr-un colectiv de 3 autori cu experienta in domeniile care formeaza intreaga sfera a lumii afacerilor. Ei va livreaza cele mai importante si relevante noutati.

Urmareste-ne pe Google News

Articole conexe

H&M scade cu pana la 8%. Compania isi reduce tinta pentru marja de profit

de Bianca Tila
27 Sep 2024
Actiunile H&M au scazut cu pana la 8%, dupa ce retailerul a ratat previziunea privind profitul operational si a abandonat tinta pentru marja de...

INS: Cifra de afaceri din comert a inregistrat scaderi in 2024

de Bianca Tila
26 Sep 2024
Cifra de afaceri din comertul cu ridicata (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete) a afisat scaderi, in perioada 1 ianuarie - 31 iulie...

Activitatea economica din zona euro s-a contractat

de Bianca Tila
23 Sep 2024
Activitatea economica din zona euro s-a contractat in luna septembrie, ca urmare a stagnarii in sectorul serviciilor si a unei incetiniri accentuate...

Iata cum influenteaza relatia dintre un producator de ferestre de tip termopan si un dezvoltator imobiliar rezultatul final

de Idei de afaceri
10 Sep 2024
Relatia dintre un producator de ferestre de tip termopan si un dezvoltator imobiliar joaca un rol crucial in obtinerea unui rezultat final de inalta...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024








Iti oferim zilnic cele mai rentabile idei de afaceri si oportunitati de investitii

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Descarca GRATUIT
"Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim"
Completeaza adresa de email la care vrei sa primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]