Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

4 idei de afaceri importate in Romania

de Florin Amariei 24 Ian. 2019 5303
4.18 din 25 voturi
RATING UTILIZATORI
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Desi ideile romanesti de afaceri sunt bune in majoritatea cazurilor, noi am si importat cateva pe care vi le prezentam mai jos.

Antreprenorii care vor sa intre in lumea afacerilor au la dispozitie acum, mai mult ca niciodata, nenumarate surse de inspiratie. Iata 4 idei de afaceri importate in Romania!
 
1. Inchirierea unor proprietati pentru turisti
In SUA exista deja servicii de inchiriere a masinii proprii (fie ca esti persoana fizica/juridica) pentru cei care nu vor sa apeleze la firmele de rent-a-car consacrate. Asadar, existenta ideii de afaceri prin care se inchiriaza anumite proprietati pentru turisti nu este deloc iesita din comun. Stim despre AirBnB si Booking sau Trivago, insa mai multi antrepronori iau acum case in administrare pentru care platesc o suma convenita cu proprietarul si le ofera spre inchiriere in regim hotelier celor interesati. Sistemul deja a fost pus in practica in regiunea Transilvania.
 
Afacerea are un potential urias pentru a fi un succes, insa e nevoie de un spirit critic care sa se organizeze impecabil pentru a asigura un cashflow controlat si eficient.
 
2. Vanzarea de site-uri
Necesita o investitie din start, insa e o metoda suficient de buna pentru a face bani. Tine de tine sa anticipezi de ce domenii este nevoie pentru a le cumpara si inregistra inaintea celor care vor sa faca acest lucru. Mai tarziu, le vinzi pentru o suma de bani consistenta celor interesati.
 
3. Ghid turistic independent
Cu toate ca firmele specializate in a oferi si ghizi grupurilor organizate de vizitatori sunt in continuare la mare cautare, anumiti turisti doresc o experienta personalizata si putin mai intima, sa ii putem spune asa. Daca ti-a placut sa calatoresti, vorbesti minimum doua limbi straine de circulatie internationala, atunci poti sa iti pui la punct un website prin care iti oferi serviciile. 
 
Poti sa te folosesti si de retelele sociale, bineinteles! Cu toate astea, un website in care iti prezinti experienta, oferi niste preturi orientative sau anumite pachete este mult mai de incredere.
 
4. Cutia lunara cu "goodies"
Inca nu a fost implementata la scara larga in Romania, insa este un model de afacere care genereaza un venit constant si bun. Clientii pot alege sa primeasca pentru ei sau sa trimita cuiva special din viata lor o cutiuta cu bunataturi in fiecare luna. Ca e vorba de produse de frumusete, dulciuri, piese auto, machete sau invitatii la anumite evenimente, tipul acesta de serviciu s-a dovedit a avea succes in Japonia si Australia.
 
Romanii tind sa nu fie deschisi la altfel de propuneri, dar anticipam ca si in tara noastra va fi in curand un serviciu apreciat de mediul privat. 
 
Daca ti-a facut cu ochiul vreo idee, nu uita ca ai nevoie de un plan de afaceri corect si concret pus la punct pentru a pleca la drum cu convingerea ca faci ceea ce trebuie. Incearca ghidul nostru complet! 
 
Orice ai alege sa faci, noi iti dorim succes! 
 
 
 


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: idei de afaceriimportateromania

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.18 din 5 - 25 voturi.

Articole conexe

Franciza. Ce inseamna, cum functioneaza si exemple de francize in Romania

de Bianca Tila
12 Mar 2024
Franciza este un model popular pentru afacerile in ascensiune. Daca afacerea ta vrea sa se extinda sau este foarte cautata de clienti din alte orase...

Idei de afaceri in domeniul fashion

de Bianca Tila
06 Mar 2024
In trecut, lumea modei nu percepea prea multe locuri de munca sau idei de afaceri. Astazi, domeniul fashion are nevoie de mult mai multi oameni...

IKEA reduce preturile in Romania

de Bianca Tila
08 Feb 2024
IKEA Romania va reduce preturile pentru 4.794 de produse pe parcursul anului fiscal 2024. Unora dintre cele mai accesibile articole din prezent li se...

Preturile productiei industriale au scazut mai putin in Romania comparativ cu UE

de Bianca Tila
05 Feb 2024
Preturile produselor au afisat in luna decembrie 2023, fata de luna noiembrie 2023, o scadere de 0,9% in Uniunea Europeana si un declin de 0,8% in...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]