Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

7 lucruri importante despre etica in afaceri

de Florin Amariei 19 Mar. 2019 3401
4.75 din 2 voturi
RATING UTILIZATORI
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Credibilitatea in mediul de afaceri este un lucru care se castiga destul de greu si se pierde intr-o clipita. Iata, asadar, 7 lucruri importante despre etica in afaceri.

Poti sa intalnesti mii de oameni de-a lungul parcursului tau antreprenorial. Asigura-te ca te vor tine minte! 
 
1. Fii punctual - este cel mai important aspect la o prima intalnire, iar traficul nu este o scuza cat inca nu s-a inventat teleportarea. Daca intarzierea depaseste 15 minute, vei avea parte de atata timp cat mi-a ramas, pentru ca eu am alocat maxim 50 minute. Invata sa ajungi un pic mai devreme, iar in cazul in care agenda iti este data peste cap, anunta intarzierea cu scuzele de rigoare, eventual reprogrameaza.
 
2. Strangerea de mana – daca esti femeie, arata-mi increderea si fermitatea ta, nu imi intinde un "moment mort", ca exact asta o sa imi inspire. Daca esti barbat, inspira-mi acest lucru prin hotarare, nu imi rupe mana. Ajusteaza strangerea mainii de fiecare data, in functie de persoana din fata ta.
 
3. Uita de telefon in timpul intalnirii – stiu ca esti o persoana ocupata, la fel si eu. Dar acorda-mi acelasi respect pe care ti-l acord si eu si nu rspunde la telefon, in timp ce eu ma uit pe pereti. Pot fi si cazuri exceptionale, dar anunta inainte si cere-ti scuze. Atunci cand nu poti vorbi, nu raspunde! Revino dupa aceea cu un telefon. In timpul intalnirilor telefonul meu este pe silent si il folosesc doar pe post de ceas. Dupa ce ma eliberez, returnez apelurile pierdute, cu scuzele de rigoare.
 
4. Nu uita ce ai promis – ca e discount, ca e oferta, ca e o referinta, ca e un contact, ca e o intalnire. Cel mai bine e sa folosesti o agenda si sa revezi promisiunile facute. Respecta-le daca vrei sa fii respectat. Toti uitam, asa ca cere-ti scuze daca esti tras de maneca.
 
5. Trimite oferta – daca ti se solicita o oferta sau estimeaza un timp de raspuns. Cere informatii suplimentare, daca nu stii cum sa o conturezi sau stabileste o intalnire. Sunt situatii in care oferta este personalizata, cum este in cazul serviciilor contabile si nu pot livra o oferta standard, ca la piata. Dar traiesc destul de des cazuri in care solicit o oferta si nu o mai primesc niciodata. Stabileste-ti un termen propriu de raspuns la solicitari si respecta-l.
 
6. Discuta oferta si contractul – poate sunt neintelegeri de ambele parti. Explica unde poti negocia si vezi care sunt temerile celui din fata ta. Spune-i de ce nu modifici o clauza si ce asteptari ai de la aceasta negociere. Afacerile se fac intre oameni, nu intre firme si caram dupa noi experiente neplacute. Protejeaza-te de pe acum, ca sa nu platesti mai mult ulterior.
 
7. Evita costurile ascunse in oferta sau contract – este lucrul care deterioreaza relatia comerciala iremediabil. Fii deschis si sincer din primul moment, nu ascunde costuri, in speranta ca o sa iti prinzi clientul la inghesuiala. Daca ai uitat, asuma-ti! La urmatorul client nu o sa mai uiti. Dar nu il perde pe acesta si nu il mintii!
 
Nu uita ca poti obtine si ghidul complet 33 de instrumente utile disponibile pentru un manager eficient, in cazul in care doresti sa fii mai bun in fiecare zi! 
 
Succes! 
 


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: 7 lucrurieticaafacerisfaturieficientanetworkingintalniri

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.75 din 5 - 2 voturi.

Articole conexe

Puncte esentiale de stiut inainte de a pune bazele unei afaceri

de Idei de afaceri
21 Mar 2023
Afacerile pe Amazon sunt un bun start pentru antreprenorii incepatori. Cu ajutorul acestui tip de business puteti invata practic strategii de...

Descrierea planului de afaceri cu pesti. Misiunea firmei

de Idei de afaceri
22 Feb 2023
O scurta prezentare a firmei dumneavoastra va cuprinde misiunea si obiectivele de afaceri ale firmei; descrierea firmei din punct de vedere juridic;...

Variante de amenajari in diferite incaperi ale afacerii

de Idei de afaceri
11 Ian 2023
In momentul in care afacerea ta are un sediu trebuie sa-l amenajezi conform domeniului si activitatii angajatiilor. In acest sens, cei ce vin zilnic...

Estimarile vanzarilor. Pasi si sfaturi

de Idei de afaceri
24 Ian 2024
Aceasta este o activitate de o importanta vitala. De asemenea, este foarte dificil sa nimeresti exact, chiar si atunci cand ai experienta indelungata...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]