Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Carti de business. Recomandarile antreprenorilor de top pentru 2023

de Bianca Tila 22 Iun. 2023 55
Carti de business. Recomandarile antreprenorilor de top pentru 2023
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Lumea afacerilor este int-o continua miscare, iar informatiile se schimba intr-un ritm accelerat. Startegiile de marketing, managementul echipei si cresterea afacerii au luat directii diferite in ultimii trei ani. Invatarea continua a fost mereu cheia succesului.

In momentul in care ti-ai schimbat perspectiva, dinamica ta se modifica. Poate ai trecut de la un job plictisitor la viata unui antreprenor plin de sperante. Primul lucru pe care trebuie sa-l cunosti atunci cand intri in acest sector este ca trebuie sa te documentezi mereu. 
 
Informatia iti va rezolva orice problema pe care o intampini in drumul tau. Experientele altor antreprenori sunt vitale, reprezinta tablouri ale unor decizii gresite care poate au dus la faliment, dar si riscuri care au dus la succesul afacerii.
 
Chiar daca esti la inceput sau esti un veteran in aceasta lume, cartile pe care ti le recomandam mai jos iti vor arata un alt unghi din care sa privesti. Afacerea ta se poate schimba oricand, in bine sau in rau, depinde de deciziile pe care le vei face. 
 

Thinking the Future - Clem Sunter si Mitch Ilbury

 
Ne concentram pe ce ziceam mai devreme, deciziile antreprenorilor. Aceasta carte subliniaza potentialul unui lider, cum poate schimba directia unei afaceri o simpla decizie. 
 
De asemenea, liderii de succes pot echilibra opiniile concurente pentru a ajunge la solutii inovatoare. Acestia spun ca viitorul reprezinta adevaruri potentiale, decizia stand in bratele celui ce o cantareste.
 
"Thinking the Future" aduce in discutie teme cu greutate, precum modul in care luam decizii si impactul acestora asupra celor din jur.
 

Propriul meu plan de afaceri

 
In conditiile in care aveti o idee in minte, insa nu stiti de unde sa incepeti, va recomandam "Propriul meu plan de afaceri", un ghid ce contine sapte modele practice de planuri de afaceri. De aici, business-ul vostru infloreste. Prima etapa a vietii de antreprenor incepe sa se contureze, trebuie doar sa va puneti pe redactat propriul vostru plan de afaceri dupa modelele din ghid.

Daca si tu vrei sa iti deschizi o afacere, gasesti in ghidurile noastre informatii complete pentru un start in afaceri plin de succes...click AICI pentru detalii si comenzi<<
 

This is marketing. You can't be seen until you learn to see - Seth Godin

 
Bun, bun, avem plan de afaceri si vointa, insa nu stim cum sa ne valorificam sau cum putem sa ne facem vazuti produsul. Aici intervine "Asta inseamna marketing. Nu poti fi vazut pana nu inveti sa vezi" de Seth Godin. Autorul pune bazele cunostintelor sale despre marketing intr-un limbaj simplu si usor de inteles. Prin aceasta lectura, vei invata cum sa identifici cel mai mic public viabil, cum sa profiti de semnele si semnalele potrivite si cum sa-ti pozitionezi marfa. Nu uita, business-ul nu se rezuma doar la o simpla tranzactie. Marketing-ul este o componenta vitala din arta vanzarii.

The learn stratup - Eric Ries

 
O buna metoda de a incepe o afacere o prezinta Eric Ries in cartea "The learn stratup". Aici, antreprenorul va invata cinci principii ale Lean Startup si va intelege relatia intre antreprenoriat si management. De asemenea, viitorul antreprenor trebuie sa fie atent la lucruri de baza, precum masurarea progresului, fixarea jaloanelor si prioritizarea muncii pentru a reusi.
 

Deep rules for focused success in a distracted world work - Cal Newport

 
Fiecare antreprenor are ceva de invatat din aceasta carte. Cal Newport aduce in discutie doua abilitati pentru a avea succes in noua economie -  abilitatea de a stapani rapid lucrurile grele si capacitatea de a produce la nivel de elita.
 
De asemenea, autorul sustine ca munca fara distragere este o abilitate pe care majoritatea oamenilor nu o poseda. Acesta incearca sa ofere metode de dezvoltare viitorilor antreprenori. 
 
Newport le arata cititorilor cum sa construiasca obiceiuri care sa sustina abilitatile de lucru profund.
 

Influence. The Psychology of persuasion - Robert B. Cialdini

 
Psihologia persuasiunii este o strategie buna atunci cand esti antreprenor. Conform autorului, oamenii par sa fie mai motivati de gandul de a pierde ceva decat de gandul de a castiga ceva de valoare egala.
 
In afaceri, puterea manipularii aduce un avantaj major. Insa, invatarea principiilor de baza a psihologiei va poate ajuta in dezvoltarea unei afaceri de succes.

Daca si tu vrei sa iti deschizi o afacere, gasesti in ghidurile noastre informatii complete pentru un start in afaceri plin de succes...click AICI pentru detalii si comenzi<<
 
In cartea sa, Robert B. Cialdini prezinta sapte principii care ii fac pe oameni sa raspunda afirmativ la propunerea voastra, printre care autoritatea, unitatea si placerea.
 

When Machines become customers - Don Scheibenreif si Mark Raskino

 
Dupa cum spuneam si la inceput, sectorul de business a suferit schimbari in ultimii trei ani. Astfel, directorii generali sunt de parere ca pana in 2030, aproximativ 20% din veniturile companiilor vor proveni de la masinarii. 
 
Masinile inteligente software si hardware vor incepe sa actioneze ca un client obisnuit. In prezent, clientii sunt oameni individuali, familii sau organizatii.
 

SalesDogs: You don't have to be an attack dog to explore your income - Blair Singer

 
Blair Singer este un expert global in vanzari si pune pe masa strategii pentru cresterea vanzarilor, abilitatilor si veniturilor.
 
Experienta sa va va ajuta intr-un mod distractiv sa depasiti temerile, miturile si obstacolele din calea vanzarilor. De asemenea, veti invata printr-un proces simplu cum sa generati venituri mari in aproape orice afacere.

The coaching effect. What great leaders do to increase sales, enhance performance, and sustain growth - Bill Eckstrom si Sarah Wirth

 
Dupa lungi cercetari, autorii au determinat modul in care coaching-ul afecteaza rezultatele si cresterea echipei.
 
Cartea de fata va va ajuta sa dezvoltati o relatie de incredere cu echipa, strategii pentru propulsarea membrilor din echipa, dar si cadre pentru stimularea responsabilitatii si valorificarii experientelor
 

The manager's dilemma: How to empower tour teams's problem-solving - Irial O'Farrell

 
In aceasta carte, veti avea parte de o alta experienta, cea a lui Irial, care a ajutat la dezvoltarea a sute de manageri. Veti descoperi care sunt abilitatile esentiale ale unui manager, cum ar trebui sa arate o echipa, cum se pot rezolva problemele si cum un manager poate imputernici un membru sa rezolve o parte din probleme. 
 
Irial pune bazele increderii intr-o echipa prin motive valabile si etape de dezvoltare.

3 culturi profitabile: goji, merisoare si aronia

Doar un singur kilogram din oricare aceste fructe se vinde cu peste 70 de lei. Fa-ti propria afacere cultivand trei arbusti miraculosi...click AICI pentru detalii si comenzi<<

Daca sunteti in cautare de strategii si planuri, acest ghid este solutia. "3 culturi profitabile: goji, merisoare si aronia" va arata cum sa puneti bazele unei afaceri cu potential ridicat in tara noastra. Pe langa tehnologia de cultivare a fiecarui fruct, ghidul va arata ce strategii de marketing sa folosit pentru cresterea profitului.
 


Bianca Tila de Bianca Tila
Pasionata de zona business, Bianca Tila aduce zilnic in fata cititorilor starea afacerilor de pe piata nationala si internationala. Ofera idei de afaceri rentabile potrivite situatiei actuale, strategii de marketing si modele de afaceri in diverse zone.

Tags: carti de businessantreprenorrecomandari carti

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

9 lucruri pe care orice antreprenor aflat la inceput de drum ar trebui sa le stie

de Bianca Tila
21 Dec 2023
Conducerea propriei afaceri vine cu mari beneficii, precum libertatea, controlul si recompensele financiare. Nu mai punem la calcul indeplinirea unui...

Greselile marilor antreprenori

de Idei de afaceri
08 Feb 2023
Cand iti asumi un risc, esti predispus greselilor. De fapt, cei mai de succes oameni au esuat in mod repetat, pana cand au gasit solutia salvatoare....

Calitatile unui antreprenor

de Idei de afaceri
13 Nov 2023
Ce bine ar fi ca un antreprenor sa aiba doar calitatile urmatoare, pentru a nu da gres cu startup-ul sau. Iata care sunt calitatile tale de...

Secretele antreprenorilor care o duc bine in perioada de criza

de Idei de afaceri
19 Oct 2022
Multe afaceri dispar, unele supravietuiesc si altele chiar prospera in situatiile economice precare. Cum este posibil sa o duci mai bine cand altii...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]