Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Si zici ca vrei sa fii propriul tau sef?

de Robert Bratu 02 Sep. 2010 3472
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Daca vrei sa incepi o afacere si nu stii de unde sa incepi, nu-ti face griji – nu esti singurul. Zilnic, tot mai multi oameni isi pierd slujbele sau constientizeaza ca ceea ce fac nu le aduce satisfactia necesara. Astfel, tot mai multi oameni decid sa o ia de la capat, dar, de data aceasta, ca propriii lor sefi.

Pentru acestia si pentru tine, iata 5 pasi pentru inceput de drum!

1. Decide sa faci ceva pentru tine!
Daca esti nemultumit de situatia ta actuala, recunoaste ca esti singurul care o poate schimba. Nu te ajuta cu nimic daca dai vina pe economie, pe seful sau familia ta. Lucrurile se pot schimba doar in momentul in care tu iei decizia sa le schimbi!

2. Identifica afacerea potrivita.
Analizeaza-te, incearca sa-ti descoperi adevarata personalitate si asculta-ti intuitia. Este foarte important sa te lasi ghidat de intuitie pentru ca intotdeauna raspunsurile le gasesti in interiorul tau. Intreaba-te, de exemplu, „Ce imi da energie chiar si atunci cand sunt extenuat?”

Cum te poti decide ce afacere sa demarezi? Ei bine, exista trei posibilitati pentru tine:

a. Fa ceea ce stii sa faci.
Ai ramas fara loc de munca sau, pur si simplu, vrei o schimbare? Analizeaza activitatea pe care ai desfasurat-o pana acum si gandeste-te cum ar putea ceea ce stii sa faci sa fie pus in practica drept propria ta afacere.

b. Fa ce fac si ceilalti.
Informeaza-te despre alte tipuri de activitati care te intereseaza. O data ce ai identificat o afacere care iti surade, invata totul despre ea si pune-o in practica!

c. Acopera un gol.
Cauta o nisa in piata si gandeste-te la noi servicii sau produse care s-ar potrivi pe aceasta nisa. Atentie insa! Aceasta varianta este cea mai riscanta. Nu cheltui nici un ban pana nu esti sigur ca ai intreg planul bine pus la punct.

3. Planifica!
Nu uita: planificarea creste sansele de succes ale afacerii pe care urmeaza sa o demarezi. Un plan de afaceri te ajuta sa te concentrezi, sa vezi lucrurile in perspectiva si sa ai mai multa incredere. Un plan poate sa ia nastere de la o singura pagina pe care iti notezi obiectivele, strategiile si pasii de urmat.

Planul tau de afaceri poate incepe cu raspunsurile la urmatoarele intrebari:

- Ce afacere vreau sa demarez?
- Care vor fi clientii mei?
- Care este promisiunea pe care o voi face clientilor mei?
- Care sunt obiectivele, strategiile si pasii pe care ii voi urma pentru a indeplini obiectivele?

4. Cunoaste-ti publicul tinta inainte de a cheltui vreun ban.
Inainte de a investi in noua ta afacere testeaza daca oamenii vor fi interesati de produsul sau serviciul tau. Acesta este unul dintre cele mai importante lucruri pe care trebuie sa le afli. Cauta raspunsuri la urmatoarele intrebari:

Care este marimea pietei tinta?
Cine vor fi clientii tai?
Cat de important va fi produsul/serviciul tau pentru ei?
De ce ar avea nevoie de el?

Poti descoperi aceste raspunsuri din studiile de piata existente sau realizand tu insuti aceste studii (fie folosind chestionare speciale, fie discutand pur si simplu cu potentialii tai clienti).

5. Incepe sa devii interesat de finante.
Inainte sa incepi sa cauti finantare pentru afacerea ta, asigura-te ca ai inteles cum sta treaba cu finantele. In functie de tip si marimea afacerii pe care vrei sa o demarezi, vei avea nevoie de o anumita suma de bani. Trebuie sa fii perfect capabil sa iei decizii cu privire la modul de utilizare a acestor bani.

Parcurge cu atentie acesti pasi si vei vedea cum drumul tau catre succes devine mai usor. In scurt timp vei deveni propriul tau sef!

Iata cel mai bun instrument al oamenilor de afaceri in devenire!



Tags: sefafacerepasi

Urmareste-ne pe Google News

Articole conexe

Cum sa atragi cei mai buni angajati pentru noua ta afacere

de Idei de afaceri
29 Apr 2024
Initierea unui business este un eveniment important in viata fiecarui antreprenor. Prima afacere poate fi comparata, cu usurinta, cu prima dragoste,...

Evolutie antreprenoriala. De la o afacere mica la brand

de Idei de afaceri
30 Apr 2024
Din punctul unora de vedere, branding-ul este etapa finala pentru o afacere, apogeul, daca doriti. In momentul in care vorbim de brand, vorbim de...

Vrei sa-ti deschizi un magazin online pentru afacerea ta?

de Idei de afaceri
26 Oct 2020
In ziua de azi, este important sa ai o prezenta online: nu doar pe retelele de socializare, dar si un website pentru afacerea ta. Dar realizarea...

Cum iti protejezi mica afacere in timpul unei crize mondiale

de Idei de afaceri
07 Mai 2020
Printre categoriile puternic afectate de criza cauzata de pandemie se numara si firmele mici sau antreprenorii aflati la inceput de drum. Astfel de...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024








SUCCES in AFACERI


Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Descarca Gratuit
"Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim"
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]