Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum sa evitati esecul financiar in afacerea dvs

de Maria Nicutar 30 Mai. 2011 3519
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Cifra de intoarcere intr-o afacere ne spune cat de bine ne-am gospodarit resursele, cat de mult efort am depus pentru a reusi, cate greseli am comis si ce riscuri si probleme nu am putut sa anticipam la timp. Dar cum ar fi daca am putea sa ne luam masurile de precautie impotriva esecului, sa il prevenim? Iata principalele metode verificate si garantate sa tina dezastrele financiare departe de afacerea dvs:

1.    In procesele de demarare sau de administrare a unei afaceri trebuie sa tineti la indemana un plan de afaceri bine dezvoltat si detaliat, realist si sustinut de personal calificat: contabili, consultanti financiari, avocati, marketeri, advertiservi, samd.

2.    Este vital sa identificati toate sursele posibile de probleme si riscurile aferente intr-o afacere.  Apelati la serviciile unui consultant financiar si alocati capital pentru cheltuieli neprevazute.

3.    Calculati ROI-ul (Return On Investment) inainte de demararea afacerii si inainte de implementarea oricarui proiect. Este posibil sa va schimbati nisa pe care va pozitionati, sa reganditi planul de afacere sau sa renuntati la anumite proiecte sau produse care se dovedesc a fi nerentabile.

4.    Stabiliti o politica de preturi strategic gandita. Preturile sub care se vor comercializa produsele sau serviciile trebuie sa fie in concordanta cu nivelul lor pe piata si cu raportul calitate-pret.
Nu uitati ca un pret prea mare cerut pentru un produs sau serviciu poate indeparta clientii iar unul prea mic in raport cu calitatea sa poate de asemenea sa va scada vanzarile. Consumatorii asociaza preturile mici cu un nivel slab al calitatii si durabilitatii.

5.    Deciziile pe care le luati in afaceri trebuie gandite la fel de mult ca impactul lor pe termen lung. Sa luam de exemplu decizia de a investi in tehnologie. Pe termen scurt nu veti simti o crestere a profitului, insa in timp se va dovedi ca sursa pentru o cifra de intoarcere formidabila. Nu numai ca veti micsora timpul efectiv de lucru al angajatilor dar veti economisi si resurse importante:electricitate, hartie si puteti scuti cheltuielile asociate calatoriilor de afaceri prin intermediul video-conferintelor.

6.    Delegati personal specializat care sa se ocupe de diferitele aspecte ale afacerii dvs. Nu pierdeti timp si energie cu sarcini pe care alti angajati le-ar putea indeplini mai rapid si mai corect. Sa nu mai punem la socoteala riscul de a comite greseli si costurile aferente.

7.    Dati atentie nemultumirilor angajatilor si clientilor. Nu amanati problemele care se ivesc si daca aveti ocazia sa le anticipati, deja sunteti cu un pas mai departe de esecul financiar.
Respectati legislatia in vigoare si apelati la serviciile unui avocat si ale unui consultant juridic. Va vor ajuta sa evitati probleme clasice precum:
•    Angajatii va fura ideile de afaceri si le pot folosi in interes personal sau in interesul tertilor. De asemenea, pot lua si informatii esentiale, baze de date de clienti si de angajati si va puteti afla in situatia de a descoperi un nou competitor in fata caruia nu aveti sanse foarte mari.
•    Cientii dvs va fura angajatii.
•    Nerespectarea termenilor contractelor atrag nemultumirile angajatilor si ale clientilor si pot duce la intentarea de procese impotriva dvs.




Tags: esec financiarafacereroipolitica de preturi

Urmareste-ne pe Google News

Articole conexe

Aplicatia ChatGPT ajunge pe Android

de Bianca Tila
26 Iul 2023
OpenAI vrea sa lanseze o aplicatie pentru chatbot-ul ChatGPT. Aceasta este compatibila pe smartphone-urile cu Android. Aplicatia ChatGPT a ajuns...

Afacere cu raci. Contabilitatea si fluxul de numerar

de Idei de afaceri
29 Mai 2024
Contabilitatea este ca o oglinda a activitatii dumneavoastra si exprima balanta de pornire a afacerii si situatiile proiectate de venituri pe primele...

Costurile infiintarii unei afaceri in domeniul croitoriei

de Idei de afaceri
20 Iun 2024
Pentru un mic atelier de croitorie ai nevoie de o suma minima de 25.000-30.000 de lei (6.000-7.000 de euro). Investitia initiala difera in functie de...

Noul prag pentru microintreprinderi, eliminat din planul MFP

de Florin Amariei
17 Dec 2021
Noul prag de venituri scazut pentru microintreprinderi a fost eliminat din planul MFP, iar Guvernul a anuntat ca nu va aproba initiativa. Joi,...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024








SUCCES in AFACERI


Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Descarca Gratuit
"Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim"
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]