Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Prima scumpire a carburtantilor dupa 11 ieftiniri succesive

de Bianca Tila 23 Aug. 2022 599
Prima scumpire a carburtantilor dupa 11 ieftiniri succesive
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Petrom a ridicat usor pretul la motorina. In ceea ce priveste pretul benzinei, acesta a ramas neschimbat.

Conform Economica, statia Petrom localizata pe Soseaua Virtutii din Bucuresti afisa in aplicatia Petrom un pret al benzinei standard de 7,95 lei/litru si un pret al motorinei standard de 8,67 lei/litru.
 
Preturile reale platite la pompa sunt cu 50 de bani mai mici, mai exact 7,45 lei/litru la benzina si 8,17 lei/litru la motorina. Astfel, liderul pietei a crescut cu 4 bani pe litru pretul motorinei. In ceea ce priveste benzina, pretul acesteia a ramas nemodificat.
 
Aceasta ridicare a pretului este prima dupa 11 ieftiniri consecutive operate de la 1 iulie, moment in care preturile la carburanti au fost reduse cu 50 de bani pe litru, contribuind cu jumatate statul si cu cealalta jumatate companiile petroliere, in urma ordonantei de urgnta adoptate de Guvern. In prezent, preturile sunt cu pana la 1,11 lei pe litru mai mici comparativ cu acel moment.
 
Aceasta modificare de pret a avut loc la 19 august, momentul cand Petrom a redus preturile la benzina cu 5 bani pe litru, pretul motorinei ramanand nemodificat.
 
Presedintele PSD, Marcel Ciolacu, a anuntat ca masura compensarii cu 50 de bani a pretului la combustibil nu mai este necesara. De asemenea, acesta sustine ca in prezent s-a intrat intr-o "zona predictibila" in ceea ce priveste scumpirile si compensarea. 
 
"A fost o masura pe care a luat-o Guvernul, intr-un moment nu neaparat de scumpiri foarte mari, dar de emotie. In acest moment s-a intrat intr-o zona predictibila si eu nu cred ca mai este oportuna. (...) Acum s-au cam reglat si preturile la combustibil, sa vedem", a precizat Ciolacu.
 
Ordonanta de reducere cu 50 de bani a preturilor este in vigoare pana la finalul lunii septembrie.
 
Aceasta majorare a pretului la motorina vine in contextul in care pretul petrolului a reinceput sa urce, 97 de dolari barilul de titei Brent. De asemenea, fenomenul se petrece ca urmare a stocurilor reduse si a utilizarii crescute a produselor petroliere ca substitut al gazului in productia de energie electrica in unele state europene. 
 
In ceea ce priveste zona noastra, aceasta se confrunta cu un deficit de motorina. In Romania se exporta benzina si se importa motorina. 
 
Cererea nationala de carburanti a inregistrat scaderi in trimestrul al doilea cu 2%, ulterior cresterii de 7% din primul trimestru, potrivit datelor Petrom.


Bianca Tila de Bianca Tila
Pasionata de zona business, Bianca Tila aduce zilnic in fata cititorilor starea afacerilor de pe piata nationala si internationala. Ofera idei de afaceri rentabile potrivite situatiei actuale, strategii de marketing si modele de afaceri in diverse zone.

Tags: petrompetrom scumpiremotorinabenzina

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]