Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

7 sfaturi importante pentru deschiderea unei ceainarii-cafenele

de Andrioae Ruxandra 16 Iul. 2014 5514
4.08 din 6 voturi
RATING UTILIZATORI
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Ceaiul a devenit mult mai popular decat cafeaua, avand in vedere ingrijorarea oamenilor in legatura cu sanatatea. Ceaiul este solicitat pe piata pentru ca ajuta la imbunatatirea presiunii sangelui si sustine scaderea in greutate.

 
Daca esti un pasionat al ceaiurilor si stii o multime de combinatii placute pentru papilele gustative, atunci poti profita pana la capat avand propria ta afacere, un local de tipul ceainarie-cafenea. 
 
Iata cateva sfaturi pentru a-ti incepe afacerea:
 
1. Scrie-ti planul de afaceri
 
Este important sa ai un plan de afaceri, pentru ca te ajuta sa-ti pui gandurile in ordine si sa ai in vizor obiectivele afacerii tale, tinand cont de competitie si de obstacole. Planul de afaceri poate fi un magnet pentru investitori, in sensul ca, daca suna bine si este fezabil, ai toate sansele sa obtii o finantare substantiala.
 
2. Inregistrarea afacerii
 
Trebuie sa inregistrezi numele afacerii si sa obtii licentele necesare pentru a functiona pe piata, iar pentru asta poti consulta un avocat sau o persoana care cunoaste aceste informatii.
 
3. Studiul asupra competitiei
 
A studia competitia este unul dintre cele mai inteligente lucruri pe care le poti face inainte sa incepi afacerea. Orice antreprenor isi va studia competitorii pana va afla detaliile produsului acestora din urma. Vei intelege cum opereaza, cum isi atrag clientii, ce preturi au etc. Stiind standardele competitorilor, le vei putea ridica pe ale tale.
 
4. Gaseste o locatie potrivita 
 
Locatia iti va defini practic afacerea, asa ca ar trebui sa alegi o locatie foarte buna. Evita locatiile care sunt arhicunoscute ca fiind foste baruri sau foste cafenele, pentru ca este dificil sa depasesti barierele din mintile oamenilor. Desi nu afacerea ta a esuat, unii ar putea crede ca esti de fapt cel care a dat faliment, dar care nu renunta. Alege un loc nou, pune un decor modern si nu foarte costisitor, mobileaza-l cu scaune, mese si creeaza o atmosfera cat mai confortabila.
 
5. Fa rost de echipamentul necesar
 
Pentru ceainaria ta, vei avea nevoie de panza, cesti, seturi de linguri si lingurite si vase, plus alte masinarii moderne in care poti fierbe ceaiurile. 
 
6. Angajeaza personal
 
Poti alege ca angajatii tai sa lucreze part-time sau full-time si ofera-le detalii despre pozitiile pe care le vor ocupa in functie de nivelul experientei.
 
7. Deschide-ti usile
 
Nu trebuie sa anunti cu surle si trambite ca iti deschizi afacerea. Marea deschidere va fi cand publicitatea isi va face efectul asupra clientilor, care iti vor calca pragul.
 
Trebuie sa iti pui in evidenta afacerea, asa ca vei construi si un website si un profil pe o retea de socializare pentru a atrage clienti pe internet, la tv, la radio sau chiar in ziarele locale.
 
Sursa: www.mytopbusinessideas.com
 


Tags: afacerioportunitati afaceriidei de afacericafeneaceainarieafacere cafeneaafacere ceainarie

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.08 din 5 - 6 voturi.

Articole conexe

Afaceri in domeniul fast-food. Clientela asigurata 7 zile din 7

de Idei de afaceri
28 Aug 2023
Amplasamentul accesibil, preparatele gustoase si preturile convenabile fac din restaurante o destinatie foarte populara pentru milioane de clienti...

Afacerile cresc in 2023. Piata romaneasca de cafea out of home se ridica la 600 de milioane de euro

de Bianca Tila
27 Iul 2023
Piata romaneasca out of home reprezinta o industrie care se ridica la 600 de milioane de euro. O treime din aceasta suma a fost generata in...

Cifra de afaceri din comertul cu autovehicule a inregistrat cresteri

de Bianca Tila
17 Mar 2023
Volumul cifrei de afaceri din comertul cu autovehicule si motociclete a inregistrat cresteri, pe serie bruta, cu 20%, in luna ianuarie 2023...

Extinderea afacerii. Cum iti finantezi cresterea?

de Idei de afaceri
05 Ian 2023
In general, un partener strategic intra intr-o afacere in scopul de a cumpara in intregime afacerea, fie din prima tranzactie, fie in mai multe etape....

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]