Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Idei de afaceri care vor fi profitabile in viitorul apropiat

de Florin Amariei 29 Iul. 2019 5345
4.14 din 25 voturi
RATING UTILIZATORI
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

De masini care se conduc singure stiu multi oameni, insa de potentialul care se afla in spatele unor astfel de tehnologii noi nu stiu multi antreprenori. Exista un potential urias in spatiul de business pentru astfel de initiative care vor fi profitabile in viitorul apropiat.

Ca oameni, avem o putere limitata de a analiza date, de a citi printre randuri si de a vedea trendurile. Dar un program nu oboseste niciodata. Tot ce trebuie sa faci este sa-i dai cantitati enorme de date si acesta le va analiza si iti va spune ce se intampla.
 
Inteligenta artificiala va fi una dintre cele mai importante lucruri pentru afaceri. Impreuna cu robotizarea, viitorul antreprenorial va apartine acelora care inteleg de ce este important sa te implici inca de acum intr-o astfel de initiativa. Ne reamintim faptul ca s-a pus problema obtinerii de cetatenie pentru faimosul robot Sophia cu putin timp in urma, chiar si in tara noastra. 
 
Unul dintre vicepresedintii Comisiei Europene a declarat: „Ca si motorul cu aburi sau curentul electric in trecut, inteligenta artificiala transforma lumea in care traim. Aceasta presupune noi provocari pe care Europa ar trebui sa le abordeze in comun pentru ca inteligenta artificiala sa se poata dezvolta si sa beneficiem cu totii de pe urma ei. Trebuie sa investim cel putin 20 de miliarde de euro pana la sfarsitul anului 2020. Comisia isi indeplineste rolul care ii revine: le oferim cercetatorilor imboldul de care au nevoie pentru a putea dezvolta urmatoarea generatie de tehnologii si aplicatii de inteligenta artificiala, iar companiilor, mijloacele de care au nevoie pentru a le putea adopta si integra in activitatea lor".
 
Doua exemple privind inteligent artificala usor de inteles sunt:
  • Smart Compose de la Google - un software scaneaza ceea ce scrii si incearca sa iti ofere sugestiile potrivite pentru a-ti termina fraza. La fel procedeaza si SwiftKey pentru utilizatorii Android.
  • Robotul unei companii de telefonie mobila - pentru a limita resursa umana si pentru a taia din cheltuieli, unele companii au mers inspre robotizare. Practic, vorbesti mai intai cu un sistem software pentru a-ti adresa problema. Acesta iti va oferi posibile solutii sau, de-abia dupa ce task-ul devine prea complex, te va indrepta catre un operator uman.
 
Inteligenta artificiala va fi din ce in ce mai prezenta in tara noastra si, mai important, in viata noastra, asadar observam cateva posibilitati de afaceri.
 
1. Inteligenta artificiala si educatia
Un copil care are propriul lui tutore inteligent si care primeste informatii 100% adaptate pentru nevoile lui. Atunci cand „tutorele” il va intreba pe copil daca a inteles ceva, si acesta spune da, dar limbajul lui nonverbal spune altceva, acest tutore poate interpreta datele si sa mai insiste pe subiect. 
 
2. Inteligenta artificiala si agricultura
O prognoza meteo facuta ca la carte cu informatii care se actualizeaza permanent si ofera suficiente date pentru a putea lua masurile necesare protejarii culturilor din timp poate fi o idee de afaceri geniala.
 
3. Inteligenta artificiala si resursele umane
Managerul HR poate beneficia de un asistent care sa-i ofere date mai greu de citit despre un anumit angajat. Poate ajuta la luarea unor decizii importante mult mai bine argumentate
 
Desigur ca pentru a putea pune la punct un sistem software care sa satisfaca astfel de nevoi este nevoie de anumite cunostinte IT. Pentru un antreprenor, insa, posibilitatea de a porni o afacere este legata de investitia potrivit la momentul oportun. Asadar, avem incredere ca un plan de afaceri pus la punct asa cum trebuie poate sa iti garanteze succesul dorit!


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: idei de afaceriinteligenta artificialaprofitabileviitor

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.14 din 5 - 25 voturi.

Articole conexe

Inteligenta artificiala generativa aduce avantaje. Ce parere au companiile?

de Bianca Tila
20 Sep 2023
Trei sferturi dintre companii (75%) considera ca organizatia cu cea mai avansata inteligenta artificiala generativa va avea un avantaj competitiv....

Idei profitabile de afaceri la domiciliu

de Idei de afaceri
18 Apr 2023
Daca intrati intr-un supermarket sau in orice magazin de dimensiuni relativ mari, veti observa la vanzare niste produse simple si foarte atragatoare:...

Idei de afaceri pentru vara cu bani putini

de Florin Amariei
10 Iun 2021
Daca vrei sa devii antreprenor si sa incerci sa fii propriul tau sef in aceasta vara, avem cateva idei de afaceri cu bani putini care ti s-ar putea...

Idei de afaceri online profitabile

de Florin Amariei
14 Ian 2021
A fi antreprenor nu e usor, insa exista mai multe idei de afaceri online care pot fi profitabile. Noi am ales cateva si ti le propunem! Poate 2021 e...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]