Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Laboratorul handmade de cosmetice din propria locuinta

de Zenobia Badescu 10 Oct. 2017 17078
4.29 din 41 voturi
RATING UTILIZATORI
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

V-ar placea sa aveti propriul laborator sau atelier in care sa puteti prepara si modela cu mainile dvs bucati aromate si colorate de sapun natural? Sau poate doriti propriul spatiu de creativitate in care sa dozati si sa obtineti propriile produse cosmetice 100% natuale si teribil de apetisante? Sunt convinsa ca multe doamne si-ar dori acest lucru si nu m-as mira deloc sa aflu ca si barbatii sunt pasionati de afaceri inteligente.

Realizarea sapunului si a unor produse cosmetice la domiciliu este o optiune posibila oricui. Atelierul de lucru, spatiul sau mini-laboratorul este acasa, intr-o camera special amenajata.

Aici, ca intr-o spitetie, pe masa de lucru si pe etajere va asteapta sticlute cu uleiuri esentiale naturale bine-mirositoare si maceratele din plante, cutioarele cu unturi vegetale pure si alte minuni ale naturii. Bolurile, ustensilele si alte mici dotari completeaza atmosfera imbietoare la lucru si creatie.

Ideea de baza este ca in loc sa va cumparati produsele de igiena sau cosmeticele de la magazin, ati putea sa le preparati chiar dvs acasa. La fel gandesc si multe alte persoane care ori se pun pe treaba si incep sa le produca, ori le achizitioneaza de la producatori handmade.

De ce ati vrea sa faceti sapun sau alte preparate cosmetice in casa, acum cand oferta este atat de generoasa si ispititoare? In primul rand pentru ca vreti sa fiti sigur ca sunt naturale si nu s-a strecurat acolo nimic care sa atenteze la sanatoatea dvs, a copilului si a familiei in general. Apoi, este o mare placere sa va puneti ideile si indemanarea in practica.

Incercarea aceasta este posibil sa se manifeste initial ca un hobby, molipsindu-i pe cei din jur cu entuziasmul si bucuria ce se vor neaparat impartasite, un feed-back pozitiv si incurajarea celor apropiati, pasiune si energie pozitiva si o afacere sta sa se nasca.

Creatia jucausa la modul cel mai serios cere insa putina munca de educare si schimbare a unor obisnuinte atat in ceea ce priveste familia ta, cat si a cunoscutilor. Aici este de fapt greul acestui demers, si nu procesul in sine sau mica afacere derulata din propriul domiciliu.

In toata aceasta experienta, conceptul ‚do-it-yourself”, handmade sau homemade se impleteste direct cu cel de ingrijire naturala cu produse bio sau organice. Acesta este de fapt elementul care determina inceperea unei afaceri atat de frumoase si benefice si o potenteaza pe tot parcursul ei.

Cultura DIY nu se mai limiteaza in prezent la a face lucruri doar pentru tine, ci se extinde la o scara mai mare, care priveste si alti indivizi ai societatii ce tind spre lucrurile simple si naturale. Aici este vorba despre o atitudine care include mai mult decat respectul pentru consumator. Ea aduce in prim-plan elementul uman, esential de astfel in aceasta activitate atunci cand ea devine afacere.

Pentru ca vorbim aici si de o afacere profitabila, mai mica la inceput, dar cu posibilitati mari de crestere, va ofer un singur exemplu care oglindeste perfect faptul ca activitatea este banoasa.

Din vanzarea unui singur kilogram de sapun puteti sa va recuperati usor investitia in ingrediente, sa platiti taxele catre stat, sa achizitioinati alte ingrediente si sa ramaneti si cu profit. Iata cum:

Dintr-un kg de sapun realizat cu ingrediente simple, obtinem 10 calupuri a cate 100g fiecare. Putem vinde fiecare bucata cu 6 lei.


10 buc. X 6 lei = 60 lei
60 lei- 10 lei (costul ingredientelor) = 50 lei

Investitia in echipamente o faceti o singura data si poate fi recuperata chiar din prima transa de sapun comercializata. Sapunarii existenti vand sapunurile de 100g cu 9-24 de lei, in functie de ingredientele pe care le contin.

Dincolo de acest deziderat, cu totii suntem inca dependenti de productia de masa deoarece nu prea am avut alternative, timp, instrumente sau chemare pentru „do-it-yourself’ sau „homemade”. Unii, mai indrazneti, au spart deja gheata. I-a manat dorinta de a trai mai sanatos, insotita de acelasi factor uman despre care va povesteam ca este esential pentru a pleca pe acest drum minunat si benefic.

Aflati informatii complete referitoare la aceasta afacere cu produse cosmetice 100% naturale aici.




Tags: sapunafaceri acasaafaceri handmadeproduse cosmetice naturale

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.29 din 5 - 41 voturi.

Articole conexe

A lasat o cariera de IT&C pentru o afacere cu produse cosmetice naturale handmade

de Idei de afaceri
28 Apr 2015
Bianca Mitrea, a decis la finalul lui 2013, sa lase cursurile si training-urile dedicate tehnologiei pentru a se lansa intr-o afacere cu produse...

Mica afacere de familie - realizarea de marturii pentru nunta din sapun natural

de Zenobia Badescu
16 Dec 2014
Cei de la Miledy Naturals din Bucuresti produc de cca 3 ani, in serie mica, cosmetice naturale. Recent echipa Miledy a abordat inca un segment frumos...

Afaceri profitabile: Reciclarea uleiului alimentar pentru sapun si lotiuni

de Adela Simonescu
05 Mai 2014
Uleiul alimentar este reciclat de foarte multi ani si aduce profituri cat se poate de consistente celor care il aduna si apoi il recicleaza pentru...

Afaceri simple si banoase: Cum sa realizezi sapunuri medicinale acasa?

de Ilinca Dobrescu
18 Sep 2012
Sapunurile medicinale sunt produse pe care le adoram in cel mai adevarat sens al cuvantului. Sunt produse naturale cu beneficii reale pentru pielea...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]