Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Soiuri de rosii pentru o afacere la tara

de Camelia Diaconu 30 Iun. 2020 4218
4.21 din 17 voturi
RATING UTILIZATORI
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Cu o popularitate crescuta in mediul rural, culturile de rosii resprezinta una dintre cele mai profitabile idei de afacere de la tara. Aproape ca nu exista gospodarie care sa nu isi planteze cateva fire de rosii, fie pentru consumul propriu ori pentru comert. Si pentru ca fac parte din gama consumabilelor, care nu vor inceta niciodata sa fie cerute pe piata, iti recomandam cateva soiuri de rosii traditinale pe care le poti cultiva pentru propria afacere!

Soiuri tradionale de rosii pentru o afacere in mediul rural
 

Oamenii sunt tot mai atenti la alimentele pe care le consuma, acesta este si motivul pentru care tot mai multi cumparatori merg in magazinele specializate in produse bio sau chiar la oamenii care cultiva rosii, in propria curte. Sunt atrasi de tot ce are gust bun, iar rosiile fac parte din aceasta categoria. Pentru a experimenta si alte gusturi, iata cum poti avea o afacere profitabila cu rosii. Sa vii cu ceva nou si diferit intotdeauna va atrage publicul consumator.
 
Tomate gogosar. Sunt plantele care au provenienta in Judetul Buzau, iar dimensiunea lor ajunge si la aproximativ 70 de cm inaltime. Rosiile au forma unui gogosar, au culoarea rosie si marimea de aproximativ 6 cm, diametrul 4 cm. Fructul este foarte dulce si mai ales aromat, nu este zemos, avand doar o pulpa consistenta.
 
Tomate Coacaz auriu. Provin din Germania, iar inaltimea plantei poate ajunge pana la 50 de cm. Rosiile au o culoare rosiatica, dat cu o tenta portocalie, cu o forma sferica usor ovala si cu o marime foarte mica, 3-4 cm. Gustul este foarte aromat, dulce si potrivit pentru orice preparat.
 
Tomate Inima de Bou. Sunt originale din Judetul Suceava, iar planta poate avea o crestere nedeterminata. Fructele sunt diferite la gust, usor dulce, acid si aromat. Sun zemoase, insa au o coaja mai groasa decat alte soiuri de rosii. 
 
Tomate Trandaf. Provin din Judetul Valcea, mai exact de la Ion Bibicu, zis si Trandaf. Plantele pot ajunge si la 140 de cm, ele avand o crestere nedeterminata. Surpriza vine de la fructe, care au o marime foarte mare, un singur fruct putand ajunge si la 1 kg. 
 
Tomate traditionale Harghita. Fructele au o culoare diferita, rosie, verzuie in zona pedunculara, iar forma de inima de bou. Rosiile sunt mari, pot ajunge la 10 cm, iar gustul este foarte aromat. Pulpa este consistenta, acest tip de tomate fiind ideal pentru bulionul pe care il prepara gospodinele.
 
Tomate Marin. Rosiile privin din Satul Marin, Judetul Salaj si sun renumite datorita gustului usor acid, dar spre dulce. Au culoarea rosie si o marime ce paote ajunge pana la 7 cm, o forma usor alatizata si foarte suculente.
 
Tomate Sara SooS. Provenineta este din Gherla, Judetul Cluj, iar cresterea plantelor poate ajunge pana la 90 cm. Fructele sunt de data asta diferite la culoare, rosii-portocalii cu o forma usor aplatizata si o marime de aproximativ 8 cm. 

Afla aici si cum sa ai parte de o recolta bogata de rosii!


Tags: afacere cu rosiisoiuri de rosiisoiuri de rosii plantaterosii pentru afaceri

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.21 din 5 - 17 voturi.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]