Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Start in afaceri: Salon de infrumusetare

de Ilinca Dobrescu 01 Ian. 2018 17100
4.18 din 31 voturi
RATING UTILIZATORI
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Pornim afaceri din pasiune si pe baza anumitor studii si analize. Poti avea o afacere banoasa numai daca stii cum sa actionezi si care sunt regulile de aur de care sa tii cont pentru ca lucrurile sa mearga bine.

Una dintre cele mai bune afaceri ramane salonul de infrumusetare. Haideti sa vedem care sunt aspectele esentiale de care tinem cont pentru a incepe o afacere cu propriul salon de infrumusetare:

1. Pasiunea este vitala.
Daca nu aveti o adevarata pasiune pentru tot ceea ce inseamna infrumusetare, va sfatuim sa lasati aceasta afacere pentru cei care o cunosc! Din simpla dorinta de imbogatire nu se nasc adevaratele afaceri.

2. Lucrati cu profesionisti pentru a pune bazele unui plan de afaceri solid. Chemati un specialist in marketing si un contabil, un specialist in legislatia muncii, un jurist si un designer, un programator si chiar si un specialist in HR. Acestia sunt cei care ar trebui sa va ajute, prin informatiile pe care le detin, sa puneti bazele unei afaceri de succes.

3. Lucrati cu furnizori de calitate si negociati totul. Mobila poate sa fie SH fara nicio problema, va spunem din start. Nu se uita nimeni la scaune si nici la micuta masuta de cafea pe care stau revistele. Alegeti lucruri cu gust, care sa se asorteze si care sa nu va rupa bugetul in doua.

In schimb, cu banii economisiti in aceasta directie, incercati sa mizati pe echipament si produse de calitate! Daca aveti de gand sa lucrati cu instrumente si echipamente de slaba calitate, serviciile vor fi pe masura! Clientii nu vor reveni pentru ca nu pot fi fidelizati asa ca rata de rentabilitate va fi imposibil de atins. Va fi un continuu ciclu vicios din care clientii se tot pierd, chiar daca aveti impresia ca sunt atrasi de serviciile dvs. Acest lucru este de scurta durata.

4. Alegeti forma legala potrivita si obtineti toate autorizatiile necesare pentru ca activitatea sa se desfasoare in completa legalitate, intotdeauna. Delegati sarcinile de a tine lucrurile sub control, de plata taxelor, de innoirea autorizatiilor si nu numai, catre un specialist cu experienta in domeniu.

5. Aveti grija la francize. Se poate sa doriti sa preluati o afacere de-a gata si sa continuati activitatea sub umbrela unui brand deja cu renume puternic. Este bine sa intelegeti ca exista diferente mari intre sentimentul ca pui o afacere pe picioare, de la zero sau sa preiei o afacere pe care o vei conduce dupa regulile unui francizor.

6. Stabiliti clar daca va luati sau nu partener de afaceri. Unii dintre noi au nevoie de partener de afaceri si altii au nevoie de libertate completa in luarea deciziilor. In care categorie va aflati?

7. Motivatie, determinare... doua elemente esentiale pentru ca afacerea sa devina profitabila. Saloanele de infrumusetare isi amortizeaza cheltuielile cel mai devreme dupa cel de-al doilea an de la lansare.

Evident, exista si exceptii, insa nu va asteptati sa vedeti pragul de rentabilitate atins din primele luni de functionare decat atunci cand mizati pe strategii agresive de marketing, pe marketing incrucisat si pe alte tehnici care sa va aduca un numar impresionant de clienti care sa scoata din buzunare sume banesti mari pentru serviciile dvs.

8. Mizati pe originalitate. Veniti pe piata cu ceva nou. Nu va lasati prinsi in capcana copierii unui model de business care deja functioneaza bine. Este esential sa veniti pe piata cu servicii originale, cu produse mai bune decat ale competitiei, cu oferte, promotii, reduceri si multe alte oportunitati de care sa va folositi pentru a sta fenomenal la capitolul clientela si la capitolul incasari!

Daca doamnele isi pot lansa un salon de infrumusetare, domnii pot pune bazele unui salon de frizerie. Afla secretele unei afaceri cu investitie modica si potential deosebit>>

Mult succes si afaceri profitabile!


Tags: afacerisalon de infrumusetarecum iti faci salon de infrumusetareafaceri salon de infrumusetare

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.18 din 5 - 31 voturi.

Articole conexe

Afaceri in domeniul fast-food. Clientela asigurata 7 zile din 7

de Idei de afaceri
28 Aug 2023
Amplasamentul accesibil, preparatele gustoase si preturile convenabile fac din restaurante o destinatie foarte populara pentru milioane de clienti...

Afacerile cresc in 2023. Piata romaneasca de cafea out of home se ridica la 600 de milioane de euro

de Bianca Tila
27 Iul 2023
Piata romaneasca out of home reprezinta o industrie care se ridica la 600 de milioane de euro. O treime din aceasta suma a fost generata in...

Cifra de afaceri din comertul cu autovehicule a inregistrat cresteri

de Bianca Tila
17 Mar 2023
Volumul cifrei de afaceri din comertul cu autovehicule si motociclete a inregistrat cresteri, pe serie bruta, cu 20%, in luna ianuarie 2023...

Extinderea afacerii. Cum iti finantezi cresterea?

de Idei de afaceri
05 Ian 2023
In general, un partener strategic intra intr-o afacere in scopul de a cumpara in intregime afacerea, fie din prima tranzactie, fie in mai multe etape....

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]