Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Schimbare de perspectiva. Angajatii prefera companiile, nu statul

de Florin Amariei 03 Mai. 2019 4228
4.25 din 2 voturi
RATING UTILIZATORI
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Salariile din sectorul public par a creste incontinuu fara oprire, insa tinerii angajati romani nu se mai bat pentru posturile pe care statul le are disponibile. Acestia prefera companiile.

Un sondaj efectuat de BestJobs pe un esantion de 1.001 utilizatori ai internetului releva faptul ca doar 3 din 10 angajati ar mai fi interesati de un loc de munca la stat in viitorul apropiat.
 
Aproximativ sase din zece angajati, raman interesati de companiile private, in timp ce 9% ar vrea sa lucreze in propria companie.
 
Dintre cei care prefera o cariera in sectorul privat, circa doua treimi considera un job intr-o multinationala ca fiind cel mai potrivit pentru ei, iar un sfert spun ca li se potriveste mai bine o companie de talie mijlocie, in timp ce doar unul din zece ar lucra pentru un start-up. Tot intr-o institutie mare si-ar dori sa lucreze si 73% dintre cei care ar lua in calcul un job la stat in perioada urmatoare, in timp ce 26% ar prefera mai degraba o institutie de stat de dimensiuni mai mici, iar 1% sunt nehotarati.
 
Daca si-ar schimba jobul in viitorul apropiat, cei mai multi ar lucra, in ordinea relevantei raspunsurilor, in domeniile financiar-contabil, resurse umane, inginerie, administratie publica, logistica, retail si transport.
 
In afara de pachetul salarial si de beneficii, principalele aspecte pe care angajatii le-ar lua in considerare la evaluarea unui nou job in perioada urmatoare sunt stabilitatea locului de munca (aproximativ 86% dintre respondenti) si oportunitatile de promovare (aproximativ 85%). Pe locul trei se claseaza reputatia angajatorului (52%), care conteaza mai mult decat oportunitatile de a lucra la nivel international (42%). Brandul angajatorului este important pentru aproximativ 30% dintre respondenti. 
 


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: companiilestatulangajatii

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.25 din 5 - 2 voturi.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]