Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

3 strategii ca sa iti protejezi afacerea de orice situatie neprevazuta!

de Adela Simonescu 25 Iul. 2013 2520
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Ne cad serverele, un partener de afaceri fuge cu profiturile de pe ultimul semestru, angajatii pleaca in echipa in tabara competitiei... Cate situatii neprevazute apar si ce efecte negative ne pot da peste cap activitatea si afacerile!

In realitate, viata reprezinta o serie larga de riscuri pe care ni le asumam, o serie larga de probleme care pot aparea oricand, o gramada de obstacole care se incapataneaza sa ne faca viata mai grea.

Cu toate acestea, ni le asumam cu naturalele si problemele le vom intampina deja pregatiti! Desigur, nu toti antreprenorii intra in aceasta categorie. Nu toti suntem pregatiti pentru orice situatie ar aparea!

Pentru oamenii de afaceri care doresc sa aiba parte de rezultate bune pentru afacerile lor si atunci cand apar situatii neprevazute, iata 3 strategii esentiale de care tinem cont:

1. Anticipati orice situatie care v-ar putea aduce probleme. De multe ori, este nevoie doar sa citim de mai multe ori tot ce semnam, sa verificam o situatie de doua ori sau sa avem alaturi de noi consultanti care sa ne previna la orice pas dorim sa efectuam si care are importanta mare. Aveti grija la semnalele pe care le primiti din toate directiile. Un angajat valoros incepe sa intarzie la locul de munca sau poate ca isi ia concediu de odihna foarte des? Se poate sa se pregateasca de un exit strategic.

Aveti semnale din partea unui partener de afaceri care nu mai emite propuneri, nu mai vine la toate sedintele, nu pare ca mai doreste sa se implice? Pregatiti-va pentru ce este mai rau, pentru un abandon din partea acestuia si o eventuala vanzare de afacere!

2. Mizati pe un plan de afaceri bine pus la punct, sigur, pregatit din toate punctele de vedere. In cadrul acestuia trebuie sa existe in scris toate problemele care pot aparea, cu riscurile aferente si efectele lor negative. Fiecare risc trebuie anulat prin intermediul unor strategii esentiale pe care sa le puneti in practica la momentul potrivit, atunci cand vor aparea in discutie!

3. Mizati pe oameni de incredere, orice ati face, in orice situatie v-ati afla. Decat sa angajati 20 de programatori priceputi, mai bine luati alaturi de dvs doar 5 programatori de incredere, cu care sa legati o relatie solida, bazata pe incredere reciproca.

La fel se intampla si cand discutam despre parteneri de afaceri. Mai bine asteptati mai mult pana cand gasiti persoana potrivita, decat sa va grabiti si sa permiti intrarea in business a unui om care va poate sapa oricand!

Mai mult, cautati mereu sa luati alaturi angajati de incredere, sa colaborati cu furnizori de incredere, cu oameni din partea carora nu asteptati surprize neplacute! Oamenii se citesc rapid si va veti da seama de calitatea relatiei pe care o veti avea cu persoana respectiva si nivelul de incredere pe care il puteti detine in ea.

In momentul in care lucram cu persoane, firme, companii de reputatie subreda, surprizele se tin lant intotdeauna, fara exceptie! Desigur, speranta moare ultima, insa in afaceri nu iti permiti sa faci prea mult greseli, cu atat mai mult cu cat si una aparent nesemnificativa iti poate da peste cap profiturile pentru totdeauna!


sursa foto: www.sxc.hu


Tags: protejarea unei afaceriplan de afaceriplan de afacereplan protectie afacere

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Plan de afaceri pentru o berarie. Cum poti impresiona investitorii

de Bianca Tila
08 Mar 2024
Nebunia berii artizanala era in plina desfasurare in 2010, iar pasionatii de bere se inghesuiau la berariile locale pentru a le degusta. In Romania,...

Model de plan de afaceri. Constituirea unei ferme ecologice cu gaini Brahma

de Idei de afaceri
26 Mar 2024
Tipul activitatii principale este cresterea pasarilor. Capitalul social poate fi impartit in doua parti sociale cu valoarea de 100 lei fiecare si...

Cand si de ce este un plan de afaceri util?

de Idei de afaceri
23 Ian 2023
In primul rand, in mod evident, la infiintarea unei intreprinderi. Cine doreste sa infiinteze o intreprindere are nevoie mai intai de o idee de...

Cum realizezi un plan de afaceri

de Camelia Diaconu
11 Sep 2019
Realizarea unui plan de afaceri reprezinta una dintre solutiile care poate demonstra viabilitatea proiectului. Planul trebuie sa se ghideze dupa...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]