de Camelia Diaconu
23 Oct. 2019
6371
Deschiderea unui restaurant presupune un plan de afacere complex, care sa aiba in vedere mai multe criterii, printre care, cel mai important, locatia potrivita. Inainte de stabilirea oricarui meniu sau specific, locatia restaurantului trebuie sa fie aleasa in functie de cateva aspecte. Iata care sunt cele mai importante!
Daca nu ti-ai gasit inca locatia potrivita pentru a incepe afacerea mult visata, atunci trebuie sa ai in vedere cativa factori esentiali. Pentru a te asigura ca restaurantul va fi unul vizitat de multi clienti, locatia este punctul cheie, iar aceasta se alege in functie de:
Accesibilitate. Gandeste-te ca iti deschizi un restaurant in care vrei sa iti treaca pragul cat mai multi clienti zilnic. Pentru asta este nevoie sa il pozitionezi intr-o zona usor accesibila oricui. Fie alegi o zona intens circulata de locuitorii orasului, dar si de turisiti, fie iti alegi o zona foarte cunoscuta, care nu mai are nevoie de alte prezentari. Trebuie sa fie o locatie usor de gasit de oricine.
Vizibilitate. Pentru a-ti face cunoscut brand-ul trebuie sa il faci vizibil. Vizibilitatea ti-o creezi in momentul in care restaurantul este bine pozitionat, in ochii trecatorilor, in zonele cele mai bune ale orasului. Vizibilitatea este una dintre caracteristicile principale pe care trebuie sa le cunosti inca din-naintea deschiderii, pentru a-ti asigura succesul.
Spatiul disponibil. Cu siguranta te-ai gandit deja care va fi specificul restaurantului tau. Ei bine, pentru a te asigura ca dispui de un spatiu suficient, verifica acest aspect inainte. Asigura-te ca daca va fi nevoie sa deschizi si o terasa exterioara ai suficient spatiu la dispozitie si pentru cateva mese afara. De asemenea, in interior, fii sigur ca locul este incapator pentru cat mai multi clienti.
Locuri de parcare. Parcarea este una dintre cele mai mari probleme atunci cand vrei sa te opresti la un restaurant si nu ai un loc liber. Din aceasta cauza, multi dintre consumatori nici nu se mai opresc la un restaurant la care ajung mai greu, pentru ca nu au loc unde sa-si parcheze masina. Daca gandesti de la bun inceput si un spatiu special amenajat pentru parcare, atunci esti asigurat ca nu vei da gres. Clientii isi vor face drum la restaurantul tau, mai ales ca stiu ca au un loc liber si in siguranta pentru masina. Daca nu ai posibilitatea sa iti faci propria parcare, atunci asigura-te ca in spatiul de langa tine exista suficiente locuri libere publice, unde pot fi lasate masinile fara probleme.
Daca vei tine cont de aceste aspect si bineinteles de celelalte criterii pe care trebuie sa le stii cand iti
deschizi un restaurant, atunci, cu siguranta ai toate sansele sa incepi un business profitabil.
Tags: deschidere restaurantafacere restaurantrestaurant nou deschis