Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum alegi locatia potrivita daca iti deschizi un restaurant

de Camelia Diaconu 23 Oct. 2019 6358
3.63 din 4 voturi
RATING UTILIZATORI
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Deschiderea unui restaurant presupune un plan de afacere complex, care sa aiba in vedere mai multe criterii, printre care, cel mai important, locatia potrivita. Inainte de stabilirea oricarui meniu sau specific, locatia restaurantului trebuie sa fie aleasa in functie de cateva aspecte. Iata care sunt cele mai importante!

Daca nu ti-ai gasit inca locatia potrivita pentru a incepe afacerea mult visata, atunci trebuie sa ai in vedere cativa factori esentiali. Pentru a te asigura ca restaurantul va fi unul vizitat de multi clienti, locatia este punctul cheie, iar aceasta se alege in functie de:
 
Accesibilitate. Gandeste-te ca iti deschizi un restaurant in care vrei sa iti treaca pragul cat mai multi clienti zilnic. Pentru asta este nevoie sa il pozitionezi intr-o zona usor accesibila oricui. Fie alegi o zona intens circulata de locuitorii orasului, dar si de turisiti, fie iti alegi o zona foarte cunoscuta, care nu mai are nevoie de alte prezentari. Trebuie sa fie o locatie usor de gasit de oricine. 
 
Vizibilitate. Pentru a-ti face cunoscut brand-ul trebuie sa il faci vizibil. Vizibilitatea ti-o creezi in momentul in care restaurantul este bine pozitionat, in ochii trecatorilor, in zonele cele mai bune ale orasului. Vizibilitatea este una dintre caracteristicile principale pe care trebuie sa le cunosti inca din-naintea deschiderii, pentru a-ti asigura succesul.
 
Spatiul disponibil. Cu siguranta te-ai gandit deja care va fi specificul restaurantului tau. Ei bine, pentru a te asigura ca dispui de un spatiu suficient, verifica acest aspect inainte. Asigura-te ca daca va fi nevoie sa deschizi si o terasa exterioara ai suficient spatiu la dispozitie si pentru cateva mese afara. De asemenea, in interior, fii sigur ca locul este incapator pentru cat mai multi clienti.
 
Locuri de parcare. Parcarea este una dintre cele mai mari probleme atunci cand vrei sa te opresti la un restaurant si nu ai un loc liber. Din aceasta cauza, multi dintre consumatori nici nu se mai opresc la un restaurant la care ajung mai greu, pentru ca nu au loc unde sa-si parcheze masina. Daca gandesti de la bun inceput si un spatiu special amenajat pentru parcare, atunci esti asigurat ca nu vei da gres. Clientii isi vor face drum la restaurantul tau, mai ales ca stiu ca au un loc liber si in siguranta pentru masina. Daca nu ai posibilitatea sa iti faci propria parcare, atunci asigura-te ca in spatiul de langa tine exista suficiente locuri libere publice, unde pot fi lasate masinile fara probleme.
 
Daca vei tine cont de aceste aspect si bineinteles de celelalte criterii pe care trebuie sa le stii cand iti deschizi un restaurant, atunci, cu siguranta ai toate sansele sa incepi un business profitabil. 


Tags: deschidere restaurantafacere restaurantrestaurant nou deschis

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 3.63 din 5 - 4 voturi.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]