Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Plan de afaceri Cafenea

de Adela Simonescu 11 Oct. 2012 8046
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Un plan de afaceri potrivit pentru o cafenea trebuie sa puna accentul pe anumite aspecte decisive pentru succesul intregului business. Punem accentul pe profilul clientului ideal, pe nivelul competitional intalnit in locatia in care ne vom amplasa unitatea, pe metodele de promovare si nu numai.

Un prim aspect pe care il vom centra in acest plan de afaceri pentru o cafenea este cel referitor la variantele de start-up. Luam in considerare nu doar optiunea de a porni afacerea de la zero. Intotdeauna putem sa cumparam o afacere deja existenta sau sa preluam o franciza. In functie de alegere, desigur ca si intregul plan de afaceri va suferi modificari drastice.

In momentul in care stim exact cum vom demara afacerea este esential sa stabilim care vor fi necesitatile financiare care ne vor permite sa ne asiguram o rata de rentabilitate cat mai apropiata. Nu uitati faptul ca un astfel de document va contine detaliile referitoare la capitalul necesar pentru start-up si pentru perioada de sustinere pana la ROI (Return On Investment).

Un aspect vital de urmarit este cel al proflilul clientului ideal. In functie de caracteristicile audientei-tinta putem stabili si specificul cafenelei, detaliile referitoare la tipul produselor servite, detalii referitoare la decor, muzica, atmosfera, detalii despre politica de preturi si nu numai.

In cadrul unui plan de afaceri pentru o cafenea trebuie sa mai notam si necesitatile de ordin legislativ. Stabiliti clar ce forma legala veti alege, ce beneficii si avantaje prespupune, de ce cod CAEN aveti nevoie. De asemenea, nu uitati de faptul ca orice plan de afaceri trebuie sa prevada si natura autorizatiilor necesare.

Mai mult, colectati in cadrul acestui plan de afaceri si detaliile necesare pentru conturarea competitiei. Desi in Romania inca este loc pentru acces la aceasta industrie, trebuie sa tineti de concurentii alaturi de care veti imparti audienta tinta. In acest scop incercam sa ne diferentiem cat mai mult, prin cat mai multe elemente: specific, atmosfera, vestimentatia staff-ului, tipul produselor, politica de preturi, acces la internet, tip de servire samd.

De asemenea, un plan de afaceri pentru o cafenea trebuie sa contina si detaliile referitoare la maniera in care ne vom promova serviciile. In mod natural vom miza pe mediul online, pe beneficiile social media si nu numai, in incercarea de a delimita strategii de marketing eficiente.

Pe scurt, acestea sunt cateva elemente esential de detaliat in cadrul unui plan de afaceri pentru o cafenea care sa va ajute sa va puneti pe picioare propriul business.

Sa aveti succes!


sursa foto: www.sxc.hu



Tags: plan de afaceriplan afaceri cafeneaafaceri cafenea

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Plan de afaceri pentru o berarie. Cum poti impresiona investitorii

de Bianca Tila
08 Mar 2024
Nebunia berii artizanala era in plina desfasurare in 2010, iar pasionatii de bere se inghesuiau la berariile locale pentru a le degusta. In Romania,...

Model de plan de afaceri. Constituirea unei ferme ecologice cu gaini Brahma

de Idei de afaceri
26 Mar 2024
Tipul activitatii principale este cresterea pasarilor. Capitalul social poate fi impartit in doua parti sociale cu valoarea de 100 lei fiecare si...

Cand si de ce este un plan de afaceri util?

de Idei de afaceri
23 Ian 2023
In primul rand, in mod evident, la infiintarea unei intreprinderi. Cine doreste sa infiinteze o intreprindere are nevoie mai intai de o idee de...

Cum realizezi un plan de afaceri

de Camelia Diaconu
11 Sep 2019
Realizarea unui plan de afaceri reprezinta una dintre solutiile care poate demonstra viabilitatea proiectului. Planul trebuie sa se ghideze dupa...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]