Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Planul de afaceri in greseli fatale!
Planul de afaceri ne reprezinta afacerile. O singura privire peste planul de afaceri poate spune unui investitor daca este cazul sa ne sustina sau nu cu investitii financiare. Planul de afaceri nu este unul simplu de proiectat si majoritatea antreprenorilor si potentialilor antreprenori cauta sa coopteze specialisti care sa le ia aceste dificultati de pe maini.
Iata 3 dintre cele mai grave greseli in proiectarea unui plan de afaceri:1. Planul de afaceri trebuie proiectat inainte sa dam drumul unei afaceri, inainte de lansare. Inca de la primele idei, de la primele concepte, planul de afaceri trebuie sa apara in cadru. Multi gresesc atunci cand amana proiectul de redactare a unui plan de afaceri si acest lucru aduce cu sine anumite inconveniente.
Sa nu neglijam faptul ca in cadrul planului de afaceri trebuie sa se regaseasca toate informatiile legate de afacerile sau ideile noastre de afaceri, toate modificarile, toate situatiile prin care am trecut, toate problemele, progresele sau regresele. Cu alte cuvinte, un plan de afaceri va deveni un centralizator de date in cel mai adevarat sens posibil. Cei care amana proiectarea unui plan de afaceri vor pierde date importante din ecuatie si nu isi vor putea masura progresul in functie de trecutul, de istoricul afacerii sau ideii de afaceri.
2. Planul de afaceri nu trebuie sa depaseasca limitele acceptabile de lungime. Nu incercati sa proiectati un plan de afaceri care sa va spuna povestea inca de cand erati mic si visati sa aveti un mic restaurant italian. In acelasi timp, incercati sa aduceti cat mai multe informatii legate de chestiunile care necesita lamuriri si profunzime. Detaliati situatia echipei de manageri, strategiile de marketing pe care va bazati pentru profit, schema de returnare a banilor catre cei care vor fi dispusi sa investeasca in afacerile dvs.
3. Planul de afaceri nu este actualizat in mod constant. Ceea ce multi nu inteleg este faptul ca planul de afaceri este o necesitate si ca el ne ajuta pe noi, ca antreprenori. Multi proiecteaza un plan de afaceri fara atentie, rapid, platesc pentru el si nu se implica in formarea sa. Planul de afaceri trebuie sa fie harta pe care sa o consultam in mod constant si harta pe care sa marcam orice progres sau regres. Niciun plan de afaceri nu ne va fi de folos daca nu este actualizat, daca nu este continuu imbunatatit.
Articole conexe
Plan de afaceri florarie. Cum incepi o afacere cu flori de vanzare
de Bianca TilaPlan de afaceri cofetarie: Cum iti poti transforma pasiunea intr-un business profitabil
de Bianca TilaPlan de afaceri pentru o berarie. Cum poti impresiona investitorii
de Bianca TilaINS: Comertul cu ridicata a afisat cifre de afaceri in crestere
de Bianca TilaAboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de AFACERI 2024
- Colectia de Idei de Afaceri
- 24 de idei inedite pe pietele din S.U.A. si Europa de Vest
- Birouri inchiriate cu ora
Afaceri la cheie
- NOU: Berea artizanala. Pasii catre o afacere de succes
- Vrei sa-ti deschizi propria AFACERE? Venim in ajutorul tau: descopera 14 IDEI de afaceri inedite!
- Secretele comertului ONLINE iti sunt, in sfarsit, dezvaluite! Porneste propria ta afacere online
- Afacerea momentului: vanzarile pe Amazon! 9 motive pentru comert online prin platforma Amazon:
- Oferta zilei: Reducere de pana la 25% si Transport Gratuit