Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Planul de afaceri perfect demonstreaza cat de bine ne cunoastem afacerile

de Maria Nicutar 12 Ian. 2012 2493
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Planul de afaceri perfect exista, nu discutam despre himere, despre iluzii. Planul de afaceri perfect demonstreaza cel mai bine cat de profund mergem in cunoasterea afacerilor pe care le detinem deja sau a ideilor de afaceri pe care dorim sa le punem in aplicare. Planul de afaceri cere efort si timp pentru a fi gandit si apoi proiectat si profesionisti competenti trebuie sa va ajute pe dvs, ca antreprenori, sa va puneti pe hartie o harta cat mai completa a proiectelor pe care le reprezentati.

Planul de afaceri trebuie sa arate, in mod cert, ca ne cunoastem afacerile/ideile de afaceri la un nivel complet, nu doar superior. Trebuie sa cunoastem toate detaliile legate de aspecte precum:

1. Planul de afaceri contureaza viziunea, perspectiva in functie de care ne conducem afacerile, in functie de care ne punem in aplicare ideile de afaceri.

2. Planul de afaceri contureaza situatia audientei careia ne adresam, date sustinute de detalii complete legate de comportamentul lor, de nevoile si dorintele care o caracterizeaza, de varsta, venituri, categorie sociala careia ii apartine samd.

3. Planul de afaceri se concentreaza in mod special si pe competitorii cu care avem de-a face in sectorul in care activam. Trebuie sa venim cu date clare legate de cifrele lor de afaceri, date legate de sursele concrete de profit, date despre angajatii lor, despre agentiile si firmele cu care colaboreaza, despre furnizori si parteneri de afaceri, despre investitori si planuri de viitor.

Toate aceste detalii va vor ingadui sa priviti in profunzime situatia in care va aflati, suma de unelte pe care le puteti folosi impotriva concurentilor dvs, riscurile si obstacolele cu care veti avea de-a face in mediul business.

4. Planul de afaceri trebuie sa ofere detalii legate de locatia pe care o alegem pentru a ne pune in aplicare ideile de afaceri. Stabiliti incoveniente posibile pentru clientii dvs (ex: lipsa locurilor de parcare) si incercati sa le eliminati, in limita posibilitatilor.

5. Planul de afaceri trebuie sa ofere toate informatiile legate de portofoliul dvs de produse sau servicii. Trebuie sa stiti totul despre suma de beneficii oferite audientei careia va adresati, despre neajunsuri si puncte in care necesita imbunatatire, despre politici de pret si strategii de marketing si nu numai.

Acestea sunt doar cateva puncte majore care nu au voie sa lipseasca dintr-un plan de afaceri, puncte care vor demonstra cat de in profunzime va cunoasteti afacerile sau ideile de afaceri care asteapta sa fie puse in aplicare.


Tags: afaceriplan de afaceriidei de afaceriidei afaceriplan afaceri

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Plan de afaceri pentru o berarie. Cum poti impresiona investitorii

de Bianca Tila
08 Mar 2024
Nebunia berii artizanala era in plina desfasurare in 2010, iar pasionatii de bere se inghesuiau la berariile locale pentru a le degusta. In Romania,...

INS: Comertul cu ridicata a afisat cifre de afaceri in crestere

de Bianca Tila
22 Nov 2023
In primele noua luni ale acestui an, afacerile din comertul cu ridicata s-au majorat cu 1,4%, ca serie bruta fata de intervalul similar din 2022,...

Planul de afaceri pentru o pizzerie. Ce NU trebuie sa lipseasca dintr-un plan de afaceri eficient

de Bianca Tila
14 Nov 2023
Succesul unei afaceri este determinat de eficienta planului de afaceri. O schita de inceput ghideaza pasii si strategiile necesare pentru o pizzerie...

Idei de afaceri handmade: cele mai bune idei pentru a incepe o afacere

de Bianca Tila
12 Feb 2024
Afacerile handmade aduc in fata potentialilor clienti unicitate si valoare. Aceasta nisa este in continua crestere, avand in vedere ideile noi si...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]