Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Planul de business al unei firme de transport si distributie

de Teo Manole 17 Oct. 2014 6140
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Planul de business al firmei tale de transport consta dintr-un text si din diferite tabele economice. Textul alcatuieste corpul principal al planului de afaceri. Include peste 150 de intrebari si e impartit in mai multe capitole. Aceste capitole pot fi prelucrate in ordinea in care vrei, cu exceptia Rezumatului Executiv, care trebuie redactat la final.

Poti trece peste unele intrebari care nu se refera la tipul tau de afacere. Cand termini primul proiect al Planului de afaceri, va trebui sa faci unele verificari ale anumitor subiecte din acesta. Dupa acest pas, va trebui sa-l prelucrezi astfel incat sa rezulte varianta finala, care este un text continuu si coerent.

Valoarea reala a redactarii unui plan de business nu e aceea de a avea in mana un produs “de-a gata”. Valoarea lui e asigurata de procesul de cercetare si de studiere intr-un mod sistematic a afacerii tale. Redactarea planului de business te ajuta sa gandesti lucrurile in profunzime, sa privesti ideile cu o perspectiva critica. Acest proces poate fi unul indelungat, dar te va scuti de erori care mai tarziu ar putea fi dezastruoase.

Planul de afaceri e un model general, adecvat pentru toate tipurile de afaceri. Vom incerca sa-l modificam in functie de business-ul nostru.

Inainte de a demara scrierea lui, studiaza perfectionarea planului. Pune accent pe anumite aspecte, care tin exclusiv de afacerea ta. Vei fi judecat atat in privinta ideilor de afaceri, cat si asupra gradului de calitate aferent planului tau.

De obicei, sunt necesare cateva saptamani pentru a finaliza un plan de afaceri eficient. Cea mai mare parte din timp e dedicata cercetarii unor ipoteze si regandirii unor idei de afaceri. Aloca-ti suficient timp pentru redactarea planului de afaceri. Nimeni nu a regretat timpul folosit in aceasta directie. Nu neglija detaliile privind sursele si presupunerile tale, mai ales daca sunt legate de BANI.

Ce afacere veti face? Transport.
Viziunea: Multe firme dispun de un text scurt in care se exprima viziunea lor, de regula pana in 30 de cuvinte sau chiar mai putin si in care se explica motivul existentei acesteia si principiile sale directoare.

Daca vrei sa realizezi o schita a proiectului tau, trebuie sa tii cont de obiectivele si scopul afacerii; scopul reprezinta destinatia – unde doresti sa ajunga afacerea ta. Obiectivele sunt semnele de progres pe drumul succesului.

Un scop ar putea fi o afacere sanatoasa, cu clienti fideli, care sa se gaseasca pe primele locuri in privinta servirii clientilor. Obiectivele tin de vanzarile anuale si anumite masuri cu privire la satisfacerea clientilor.

Filozofia de afaceri – ce este important pentru tine in afaceri? Cui sunt adresate serviciile tale? Descrie ramura de activitate. Este un sector in dezvoltare? Ce schimbari crezi ca se vor intampla pe termen scurt si lung? in ce fel afacerea ta va fi pregatita sa le infrunte? Descrie punctele tari si principalele competente ale business-ului, dar si punctele slabe (analiza SWOT).

Forma juridica a firmei poate fi: unic proprietar, asociatie, societate cu raspundere limitata (SRL), Societate pe actiuni (SA). Ai ales forma juridica?

Produse si servicii

Oferi servicii de transport si distributie. Fata de concurenta, oferi unele avantaje. Ai o politica de preturi adaptabila, remuneratii, salarizare flexibila, in privinta serviciilor tale.

Firma de transport si distributie


Tags: plan de afaceriplan de businessafaceriafaceretransport

Urmareste-ne pe Google News

Articole conexe

Plan de afaceri florarie. Cum incepi o afacere cu flori de vanzare

de Bianca Tila
25 Sep 2024
Un plan de afaceri ofera o imagine detaliata a viitorului business. Obiectivele si strategiile bine gandite sunt asezate strategic in calendar pentru...

Plan de afaceri cofetarie: Cum iti poti transforma pasiunea intr-un business profitabil

de Bianca Tila
05 Sep 2024
Candy barurile pentru evenimente sau micile atentii dulci sunt unele dinte cele mai ravnite lucruri pentru amatorii de dulciuri. Aceasta categorie de...

Afacere cu lemn: Cum infiintezi un business in industria lemnului

de Bianca Tila
04 Iul 2024
O afacere cu lemn poate duce orice profesionist in culmea fericirii antreprenoriale. Lemnul este iubit, atat sub forma de mobila, cat si de...

Plan de afaceri pentru o berarie. Cum poti impresiona investitorii

de Bianca Tila
05 Sep 2024
Nebunia berii artizanala era in plina desfasurare in 2010, iar pasionatii de bere se inghesuiau la berariile locale pentru a le degusta. In Romania,...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024








SUCCES in AFACERI


Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Descarca Gratuit
"Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim"
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]