Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Poti sa razi de problemele referitoare la lipsa banilor cu acest plan de afaceri!

de Adela Simonescu 27 Iul. 2012 2892
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Un plan de afaceri reprezinta singura solutie pentru o idee de afaceri care trebuie pusa in aplicare, pentru o afacere care asteapta sa fie dezvoltata, pentru o afacere care astepta sa fie vanduta sau sa castige un partener, fonduri, autorizatii si nu numai. In fapt, majoritatea actiunilor unui antreprenor serios sunt legate de existenta unui plan de afaceri solid.

Acum haideti sa vedem si care este acel plan de afaceri care ne ajuta sa radem de problemele referitoare la lipsa banilor, cand nu cautam un investitor, ci dorim sa mergem pe calea bootstrapping-ului:

1. Un plan de afaceri reprezinta unealta care ne ajuta sa economisim cat mai multi bani daca stim cum sa il proiectam si cum sa il valorificam.
Este esential sa lucrati alaturi de un profesionist contabil, de un analist financiar, de un specialist in reducerea nivelului de cheltuieli si in economisire. Toate solutiile care vi se potrivesc trebuie adaugate in cadrul acestui plan de afaceri si trebuie sa se sincronizeze cu restul continutului:

- cum se pot reduce cheltuielile si care sunt cele mai importante surse care absorb resurse financiare.
- cum se va proceda pentru reciclarea materialelor utilizate sau rezultate in urma operatiunilor afacerii.
- cum se poate economisi apa, curent, combustibil, papetarie samd?

2. Un plan de afaceri care sa ne ajuta sa cheltuim mai putini bani si sa economisim cat de mult putem este cel care mizeaza pe cateva elemente principale:

1. Second Hand cat incape! De la mobila la calculatoare, totul poate fi cumparat la mana a doua fara ca afacerea sa sufere vreun pic!
2. Asistenti virtuali
3. Muncim la domiciliu

4. Video-conferinte pentru comunicarea cu angajatii virtuali pentru a nu ne deplasa la sedinte, caz in care am pierde banii si timpul nostru si pe cel al angajatilor nostri.
5. Stocare digitala nu in dosare care ocupa spatiul si mananca multe resurse financiare.
6. Multi-functionalitate!

Poate si cea mai importanta regula pentru bootstrapping este ultima. Trebuie sa devenim acei oameni care se pot ocupa si de putina contabilitate, de promovare pe Facebook, de putina grafica pentru realizarea cartilor de vizita si nu numai. Invatati sa lucrati pe cont propriu chiar daca pare foarte dificil la inceput. Investiti in dvs, invatati cat mai multe, stati pe langa profesionisti si aflati sfaturile si indrumarile lor, specializati-va si duceti-va afacerile la un cu totul alt nivel prin propriile forte.


Tags: plan de afaceriplan afaceriafaceri

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Plan de afaceri pentru o berarie. Cum poti impresiona investitorii

de Bianca Tila
08 Mar 2024
Nebunia berii artizanala era in plina desfasurare in 2010, iar pasionatii de bere se inghesuiau la berariile locale pentru a le degusta. In Romania,...

INS: Comertul cu ridicata a afisat cifre de afaceri in crestere

de Bianca Tila
22 Nov 2023
In primele noua luni ale acestui an, afacerile din comertul cu ridicata s-au majorat cu 1,4%, ca serie bruta fata de intervalul similar din 2022,...

Planul de afaceri pentru o pizzerie. Ce NU trebuie sa lipseasca dintr-un plan de afaceri eficient

de Bianca Tila
14 Nov 2023
Succesul unei afaceri este determinat de eficienta planului de afaceri. O schita de inceput ghideaza pasii si strategiile necesare pentru o pizzerie...

Idei de afaceri handmade: cele mai bune idei pentru a incepe o afacere

de Bianca Tila
12 Feb 2024
Afacerile handmade aduc in fata potentialilor clienti unicitate si valoare. Aceasta nisa este in continua crestere, avand in vedere ideile noi si...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]