Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Un plan de afaceri perfect pentru vanzarea unui business

de Victor Oancea 24 Mai. 2012 3151
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Un plan de afaceri este instrumentul esential in momentul in care discutam despre necesitatea de cooptare a unui partener de afaceri, a unui investitor si nu numai. Un plan de afaceri eficient ne ajuta sa ne organizam detaliile referitoare la afacerile noastre si, de asemenea, ramane singura unealta viabila cand discutam despre afaceri de vanzare.

In mod real, in momentul in care suntem nevoiti sa ne vindem afacerile realizam faptul ca planul de afaceri trebuie sa devina componenta esentiala in intreg procesul.

Iata punctele esentiale pe care sa le luati in calcul atunci cand doriti sa proiectati un plan de afaceri pentru a va ajuta sa va vindeti afacerea:

1. Un plan de afaceri care sa va ajute in vanzarea afacerii dvs trebuie sa puna accentul pe produs, pe serviciile aflate in portofoliu.
Trebuie sa realizam faptul ca un potential cumparator doreste sa cumpere o idee de afaceri fantastica si produse /servicii viabile, care se pot vinde, pentru care exista cereri importante pe piata pe care ne pozitionam.

2. Un plan de afaceri bine pus la punct si care ajuta in vanzarea unei afaceri trebuie sa puna accent pe faptul ca intregul business se poate conduce de oricine, nu doar de initiator. Este esential sa constientizati faptul ca de la bun inceput trebuie sa va formati afacerea ca pe un proiect pe care majoritatea antreprenorilor sa il inteleaga si sa il poata prelua pentru conducere. Lasati toate documentele si dosarele care ajuta la conducerea si dezvoltarea afacerii, trainuiti cat mai multi oameni care sa poata sustine eforturile de conducere si dezvoltare, delegati cat mai multe sarcini si responsabilitati, imputerniciti-va angajatii sa ia decizii importante.

3. De asemenea, un plan de afaceri corect si care sa va ajuta cand aveti afaceri de vanzare este cel care pune accentul pe oportunitatile de profitabilitate ale afacerii, pe multiplele sanse de dezvoltare, pe aderenta audientei-tinta la gama dvs de produse si servicii, pe reputatia pe care ati consolidat-o in timp, pe imaginea de care se bucura afacerile dvs si nu numai.

La final, puneti-va in locul potentialilor cumparatori sau cereti feedback-ul unei persoane apropiate si cu capacitatea de a fi cat se poate de oneste. Identificati punctele slabe ale afacerii, punctele forte care trebuie evidentiate, zonele care necesita mai multa atentie (departamentul de resurse umane, strategiile de marketing utilizate, prezenta online care lasa de dorit, customer service-ul care nu aduce rezultatele dorite samd).


Tags: plan de afaceriplan afaceriafaceri

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Plan de afaceri pentru o berarie. Cum poti impresiona investitorii

de Bianca Tila
08 Mar 2024
Nebunia berii artizanala era in plina desfasurare in 2010, iar pasionatii de bere se inghesuiau la berariile locale pentru a le degusta. In Romania,...

INS: Comertul cu ridicata a afisat cifre de afaceri in crestere

de Bianca Tila
22 Nov 2023
In primele noua luni ale acestui an, afacerile din comertul cu ridicata s-au majorat cu 1,4%, ca serie bruta fata de intervalul similar din 2022,...

Planul de afaceri pentru o pizzerie. Ce NU trebuie sa lipseasca dintr-un plan de afaceri eficient

de Bianca Tila
14 Nov 2023
Succesul unei afaceri este determinat de eficienta planului de afaceri. O schita de inceput ghideaza pasii si strategiile necesare pentru o pizzerie...

Idei de afaceri handmade: cele mai bune idei pentru a incepe o afacere

de Bianca Tila
12 Feb 2024
Afacerile handmade aduc in fata potentialilor clienti unicitate si valoare. Aceasta nisa este in continua crestere, avand in vedere ideile noi si...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]