Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

5 exercitii de creativitate pentru a-ti gasi afacerea potrivita

de Ana Steinberg 01 Iul. 2011 6213
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Vrei sa incepi o afacere, dar nu stii exact ce anume vrei sa faci? Iata cum poti sa descoperi ceea ce iti place cu adevarat! Pentru antreprenorul in devenire, cea mai simpla si rapida cale de a-si creste sansele de a lansa o afacere de succes este sa-si exploreze creativitatea.

Cum faci asta? Iata 5 exercitii care te vor ajuta sa-ti descoperi afacerea!



Exercitiul 1 - Rememoreaza-ti copilaria.
Ce iti placea sa faci cand erai mic?

Suntem atat de indepartati de lucrurile care ne aduceau atat de multa bucurie, dar pe care le-am uitat in favoarea lucrurilor practice. Fa o lista cu ceea ce iti placea sa faci cand erai copil. Ti-ar placea sa mai faci acele activitati si acum? Rememoreaza activitatile si evenimentele pozitive ale copilariei tale, apoi intreba-te: "Ce poate fi adaugat, modificat, translatat in viata mea acum?", "Cum pot aceste experiente trecute sa-mi modeleze deciziile si cariera?"

Exercitiul 2 – Fa un panou al creativitatii

Incepe prin a lua o coala mare de carton, scrie in centru "Noua mea afacere" si apoi creeaza un colaj de imagini, citate, poeme, articole si alte surse de inspiratie. Ideea este sa te inconjori cu imagini ale visului tau - ce vrei sa devii si ce vrei sa creezi - si astfel pasiunea ta va creste. Pe masura ce panoul tau se umple cu imagini, devii mai focusat si vei recunoaste ceea ce lipseste din imaginea de ansamblu si, apoi, vei incepe sa te gandesti la cum vei umple golurile.

Exercitiul 3 – Fa o lista cu persoanele care sunt acolo unde vrei sa fii si tu

Nu trebuie sa reinventezi roata, studiaza personalitatile care au avut deja succes in domeniul in care vrei sa intri si tu.

Spre exemplu, in timpul recesiunii, multi oamenii au fugit de pe piata de imobiliare pentru ca au crezut ca este o afacere riscanta. Acum este momentul ca tu sa intri, cand altii se retrag. Indiferent de sectorul afacerii, exista oamenii care au succes. Studiaza-i, afla cum si de ce au reusit sa aiba succes.

Daca vrei sa ai succes, creeaza un plan formal si riguros. Nu planul este creativ, ci procesul prin care treci iti deschide noi posibilitati.

Exercitiul 4 – Incepe sa faci ceea ce iti place, chiar in lipsa unui plan de afaceri

Multi oameni asteapta pana cand au scris si elaborat un plan de afaceri si pana cand au atras investitori care sa-i finanteze – dar ideile lor nu vor vedea niciodata lumina zilei. Testeaza ceea ce crezi ca ar putea sa mearga intr-o zona in care iti place sa lucrezi, construieste-ti o retea de contacte si obtine opinii pentru a-ti imbunatati planul de afacere. Astfel, vei putea face rost si de testimoniale, care te vor ajuta la lansarea oficiala a afacerii tale.

Exercitiul 5 – Ia o pauza de la procesul gasirii ideii de afacere

S-ar putea sa nu te simti foarte comfortabil atunci cand te detasezi de scopul tau final, dar, uneori, mintea umana are nevoie sa aiba o perioada de relaxare. Poti sa te apuci de noi hobby-uri ca gradinaritul, gatitul, alergatul sau pictatul.

Dupa aceasta vacanta mentala, ia o foaia de hartie si scrie toate ideile de afaceri care iti vin in cap. Vei fi uimit sa observi cat de noi si improspatate vor fi acestea.
 



Tags: plan de afacereidee de afacerecreativitatenetworking

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Puzzle. O idee de afacere simpla si de efect

de Idei de afaceri
05 Mar 2024
Un joc de puzzle poate aparea in multe variante si cand spunem acest lucru nu ne referim numai la forma pattern-ului de decupare. Pe piata...

Cea mai simpla si ieftina idee de afacere post-pandemie. Banii vor veni sigur!

de Florin Amariei
22 Sep 2020
Daca vrei sa pornesti pe cont propriu, dupa ce reusim sa controlam raspandirea coronavirusului chinez, atunci avem cea mai simpla si ieftina idee de...

Idee de afacere din Romania: drona topografica Helios

de Florin Amariei
22 Iun 2020
O echipa de specialisti din Romania au pus bazele unei afaceri care functioneaza neasteptat de bine. Cel mai nou si scump produs este o drona...

Cum alegi o idee de afacere care sa functioneze

de Idei de afaceri
19 Iul 2019
Daca ai decis ca este momentul sa iti faci businessul tau si ai si banii necesari pentru a merge in aceasta directie, cel mai probabil ai si cateva...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]