Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Am o idee de afaceri. Cum procedez?
Primul pas in implementarea unei idei de afaceri este acela de a aduna informatie, absolut tot legat de ideea respectiva, cum ar fi:
- Este ideea deja implementata de concurenta?Ghid practic pentru realizarea de felicitari decupate
Pasii catre o afacere de succes Berea Artizanala
Cultura de sofran
- Cum ar fi privita o idee noua, cum ar fi primita de clienti?
- Ce aduce in plus ideea mea fata de solutiile deja existente?
- Va usura ideea mea munca in anumite domenii? Cum as putea imbunatati activitatea altora?
Al doilea pas important este crearea unui plan de afaceri. Asa cum abordam un task dificil impartindu-l in mai multe subtask-uri mai mici, realizabile, asa trebuie sa construim si planul de afaceri in mai multe sub-planuri mai mici, unde fiecare din ele trateaza o problema anume, si numai una. Pe masura ce realizam aceste planuri, ne apropiem de implementarea cu succes a ideii de afaceri.
Al treilea pas la fel de important ca cel de-al doilea este realizarea unui plan de online marketing. Internetul este o resursa inepuizabila de informatie disponibila la un clic distanta, unde putem invata cum sa ne promovam singuri afacerea pe Internet; sau daca timpul nu ne permite, putem apela la una din multele firme specializate in marketing online.
Al patrulea pas ce trebuie avut in vedere este echiparea cu aparatura necesara – aceasta difera in functie de scopul si activitatea firmei. Pentru un business ce ofera asistenta tehnica sau dezvoltare software, de exemplu, ar fi nevoie de cateva calculatoare, si o conexiune stabila la Internet, pe cand cei ce doresc sa manufactureze produse vor avea nevoie de linii de asamblare ce se pot dovedi costisitoare in prima faza.
Multa lume se intreaba: „cand este timpul sa renunt la jobul de zi cu zi?”, pentru a aloca timp in intregime propriului business. Decizia aceasta nu este deloc usoara, si trebuie sa vina in momentul in care firma deja si-a creat o baza de clienti si a demarat deja un plan de afaceri care functioneaza. Este bine sa facem acest pas in momentul in care suntem siguri ca putem sa ne acoperim cheltuielile zilnice din profitul realizat de firma.
In concluzie, transformarea unui vis in realitate este ceea ce multi isi doresc, insa doar dand dovada de tenacitate si perseverenta pot sa si realizeze acest lucru – nu exista vreo reteta magica care sa simplifice totul.
Articole conexe
10+ idei de afaceri pentru pasionatii de calatorii
de Bianca TilaRentabilitatea intreprinderii. Cum pot masura succesul afacerii mele
de Bianca TilaCum trebuie sa arate un plan de afaceri pentru un salon de infrumusetare
de Bianca TilaAfaceri cu melci. Cum poti incepe acest business
de Idei de afaceriAboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de AFACERI 2025
- Colectia de Idei de Afaceri
- 24 de idei inedite pe pietele din S.U.A. si Europa de Vest
- Birouri inchiriate cu ora
Afaceri la cheie
- NOU: Berea artizanala. Pasii catre o afacere de succes
- Vrei sa-ti deschizi propria AFACERE? Venim in ajutorul tau: descopera 14 IDEI de afaceri inedite!
- Secretele comertului ONLINE iti sunt, in sfarsit, dezvaluite! Porneste propria ta afacere online
- Afacerea momentului: vanzarile pe Amazon! 9 motive pentru comert online prin platforma Amazon:
- Oferta zilei: Reducere de pana la 25% si Transport Gratuit