Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Antreprenoriat la inceput de drum. Carti utile despre business

de Bianca Tila 17 Feb. 2023 210
Antreprenoriat la inceput de drum. Carti utile despre business
5 din 3 voturi
RATING UTILIZATORI
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Suntem in 2023, iar acum modul de lucru s-a schimbat. Multi tineri doresc sa-si schimbe viata sau locul de munca incepand o mica afacere. Viitorul antreprenor trebuie antrenat si finisat inainte de a intra pe piata. In acest sens, va propunem cateva carti utile care sa va introduca in lumea afacerilor.

La inceput de drum, cand nu ai idee pe ce drum trebuie sa o iei, iti recomandam sa citesti "Secretele succesului. Cum sa va faceti prieteni si sa deveniti influent" de Dale Carnegie. Aceasta lectura va arata cum puteti deveni un interlocutor agreabil. De asemenea, autorul va explica metodele prin care ne puteti optimiza relatiile cu semenii. Viitorul antreprenor va invata cum poate cuceri publicul si cum poate atrage clienti, dar si daca este pregatit pentru o astfel de viata.
 
Daca sunteti hotarat sa avansati si nu va doboara nimic, atunci sunteti pregatit de o viata de antreprenor. Urmatoarea carte care va poate ajuta in a vinde eficient este "Arta negocierii. Tehnicile negociatorului sef FBI. Invata de la cel mai bun cum sa iesi invingator din orice negociere" de Chris Voss si Tahl Raz. Aceasta carte nu-si propune sa va invete pas cu pas cum sa vindeti un produs, ci cum puteti negocia in viata de zi cu zi. In carte veti regasi strategii de negociere care l-au ajutat pe Chris Voss. In viata de business constant intervin provocari, iar antreprenorul trebuie sa stie in orice moment ce strategie sa aplice.
 
In conditiile in care aveti o idee in minte, insa nu stiti de unde sa incepeti, va recomandam "Propriul meu plan de afaceri", un ghid ce contine sapte modele practice de planuri de afaceri. De aici, business-ul vostru infloreste. Prima etapa a vietii de antreprenor incepe sa se contureze, trebuie doar sa va puneti pe redactat propriul vostru plan de afaceri dupa modelele din ghid. Profita de reducerile existente, propriul tau plan de afaceri poate lua nastere chiar azi...vezi AICI<<
 
O alta lectura utila la inceput de drum este "Fonduri europene pentru PFA-uri, Microintreprinderi si IMM-uri 2023 - 2027" de Badea Mihaela. Aici veti putea afla cum ia nastere o afacere cu 70.000 euro pana la 1.800.000 euro cu ajutorul fondurilor europene 100% nerambursabile. De asemenea, cu ajutorul acestei lecturi veti cunoaste ce programe de finantare europeana sunt valabile in perioada 2023 - 2027. In conditiile in care nu sunteti hotarat la o anumita afacere, puteti opta pentru cele prezentate in ghid.
 
Bun, bun, avem plan de afaceri si vointa, insa nu stim cum sa ne valorificam sau cum putem sa ne facem vazuti produsul. Aici intervine "Asta inseamna marketing. Nu poti fi vazut pana nu inveti sa vezi" de Seth Godin. Autorul pune bazele cunostintelor sale despre marketing intr-un limbaj simplu si usor de inteles. Prin aceasta lectura, vei invata cum sa identifici cel mai mic public viabil, cum sa profiti de semnele si semnalele potrivite si cum sa-ti pozitionezi marfa. Nu uita, business-ul nu se rezuma doar la o simpla tranzactie. Marketing-ul este o componenta vitala din arta vanzarii.
 
O buna metoda de a incepe o afacere o prezinta Eric Ries in cartea "The learn stratup". Aici, antreprenorul va invata cinci principii ale Lean Startup si va intelege relatia intre antreprenoriat si management. De asemenea, viitorul antreprenor trebuie sa fie atent la lucruri de baza, precum masurarea progresului, fixarea jaloanelor si prioritizarea muncii pentru a reusi.
 
Inainte de a va apuca de o afacere, nu trebuie sa uitati ca afacerile sunt facute de oameni, pentru oameni si cu oameni. Acest lucru vi-l reamintesc si Valentina Saygo si Liviana Tane in cartea "Ghidul antrerprenorului incepator". Din aceasta lectura veti putea invata cum sa va administrati afacerea si cum sa comunicati corect in lumea business-ului.
 
Momentan, suntem la o etapa incipienta, asa ca "Da lovitura!" de Dary Vaynerchuk va fi o lectura potrivita. Autorul te va introduce in lumea antreprenoriatului, insa nu va uita ca esti om. Astfel, vei putea invata care sunt cei trei piloni in drumul tau catre business si echilibrul personal. Te vei imbogati cu experientele altor antreprenori si vei invata cum sa-si pozitionezi brandul cu ajutorul retelelor sociale.
 
Am pastrat ce-i mai bun la sfarsit, "Tata bogat, tata sarac" de Robert Toru Kiyosaki, investitor si om de afaceri. Acesta iti va explica ce insemana business-ul, cu urcusurile si coborasurile sale. Avand in vedere ca autorul este un renumit om de afaceri, cartile sale ofera o perspectiva unica, situatii dificile si metode de lucru celebre. Kiyosaki va face educatie financiara cu tine, te va invata cum sa nu te demoralizezi si cum sa castigi teren in fata concurentei. In acest sens, va recomandam si alte carti scrise de acest antreprenor de succes, precum:
 
- Avantajul inechitabil 
- Frate bogat, sora bogata
- Cadranul banilor
- Scoala de afaceri
- Un IQ financiar mai bun
- Ce este educatia financiara... de fapt?
- De ce vrem sa fii bogat
- Copil bogat, copil istet
- Profetiile tatalui bogat


Bianca Tila de Bianca Tila
Pasionata de zona business, Bianca Tila aduce zilnic in fata cititorilor starea afacerilor de pe piata nationala si internationala. Ofera idei de afaceri rentabile potrivite situatiei actuale, strategii de marketing si modele de afaceri in diverse zone.

Tags: carti antreprenoriatinceput in afaceribusinessantreprenor incepatorcartiantreprenorantreprenoriatafaceri

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 3 voturi.

Articole conexe

Rentabilitatea intreprinderii. Cum pot masura succesul afacerii mele

de Bianca Tila
17 Apr 2024
Viata de business nu se refuza doar la a comercializa un produs, ci are in compozitia sa elemente cheie, strategii de marketing, evaluarea ideii de...

Greseli pe care sa le eviti atunci cand incepi un business

de Bianca Tila
21 Dec 2023
Demararea unui business este provocatoare, insa la inceput de drum esti predispus multor greseli. Stim cu totii ca un lucru nou nu iese perfect din...

Cum trebuie sa arate un plan de afaceri pentru un salon de infrumusetare

de Bianca Tila
07 Nov 2023
Planul de afaceri nu este un simplu document pe care alegi sa-l faci sau nu in parcursul tau de antreprenor. Planul de afaceri traseaza directia pe...

Metoda Critical Path Method. Drumul critic in business

de Idei de afaceri
06 Feb 2024
Principiul analizei drumului critic consta in divizarea unui proiect (actiuni complexe) in parti componente, la un nivel care sa permita corelarea...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]