Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ce trebuie sa stii daca vrei sa-ti deschizi un magazin mixt

de Idei de afaceri 22 Dec. 2023 116237
Ce trebuie sa stii daca vrei sa-ti deschizi un magazin mixt
4.22 din 918 voturi
RATING UTILIZATORI
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Un magazin mixt poate fi o afacere buna pentru comunitatile unde retelele de supermarket-uri si hypermarket-uri nu si-au deschis puncte expres de comercializare a produselor. In acest material iti prezentam tot ceea ce trebuie sa stii pentru deschiderea unui magazin mixt.

In primul rand, trebuie sa precizam ca mediul rural reprezinta principalul loc in care ai putea deschide un astfel de magazin, intrucat vei putea comercializa exact ceea ce comunitatea din jurul tau vrea sau are nevoie.

Poti sa alegi sa faci aceasta investitie si in mediul urban, insa in prezent e destul de greu sa gasesti un loc in care sa poti atrage cati mai multi clienti. E important sa ai posibilitatea ca produsele oferite de tine sa fie necesare pentru viitorii tai clienti si afacerea ta sa fie cea mai apropiata care ofera ceea ce cumparatorii vor. 
 

Deschidere magazin mixt. De cati bani ai nevoie?


Pentru deschiderea unui magazin mixt in mediul rural sau urban vei avea nevoie de aproximativ 70.000 de euro. Suma specificata include: constructia magazinului, cumpararea de mobilier, costuri cu marketing, costuri cu minim un angajat si achizitionarea primelor produse pentru vanzare.

In plus, suma aceasta include si o parte coletarala pe care va trebui s-o ai la indemana pentru cheltuieli neprevazute. Daca iti doresti un start corect, concret si sigur in afaceri, atunci iti recomandam crearea unui plan de afaceri pentru a sti exact ce ai de facut si cand! Poti folosi ghidul nostru complet pentru realizarea unui plan de afaceri foarte bun. 

Planul de afacere este o parte esentiala a businessului. Gasesti in ghidurile noastre informatii complete pentru un start in afaceri plin de succes...click AICI pentru detalii si comenzi<<
 

Deschidere magazin mixt. Forme de functionare legala

Pentru a-ti deschide un magazin mixt vei fi nevoit sa ai o forma juridica prin intermediul careia iti vei desfasura activitatea. Poti alege sa iti infiintezi:
  • Societatea cu raspundere limitata - SRL sau SRL-D;
  • Intreprindere individuala - II;
  • Intreprindere familiala - IF;
  • Persoana fizica autorizata;
  • Alte forme (SNC, SCA, SCSA).
 
E important sa mentionam ca daca vei alege sa comercializezi o gama variata de produse si vei avea o cifra de afaceri mai mare de 35.000 de euro va trebui sa alegi SRL.
 
Autorizatii de care ai nevoie:
  • Autorizatie de functionare eliberata de primaria localitatii in care se desfasoara activitatea;
  • Certificat constatator emis pentru punctul de lucru cu autorizarea activitatilor prevazute de codurile CAEN 4711 sau 4719;
  • Analiza de risc la securitatea fizica pentru persoanele juridice, conform prvederilor din Legea 333/2003 si HG 301/2012, efectuata de expertii din cadrul RNERSF;
  • Autorizatie de mediu;
  • Autorizare din punct de vedere al protectiei muncii;
  • Autorizatie de protectie si siguranta la incendii;
  • Autorizatie de la Directia Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor de pe raza judetului in care aveti magazinul.
 
In plus, va trebui sa aveti un contract incheiat cu o firma de salubritate, un contract cu o firma de deratizare, sa va cumparati stingatoare, sa intocmiti un plan de aparare in caz de incendiu si sa realizati instructia SSM pentru angajati. Va mai trebui sa afisati numerele de urgenta, numarul de telefon al ANPC si al politiei sanitar-veterinare. In plus, exista posibilitatea ca Guvernul sa va oblige sa afisati faptul ca bonul fiscal trebuie cerut de clienti si sa nu paraseasca incinta fara el. Va reamintim ca un client poate sa nu plateasca pentru produsele alese, daca nu i se elibereaza bon fiscal pentru ele. 
 

Deschidere magazin mixt. Angajati


Teoretic veti avea nevoie de doi angajati, practic puteti obtine acelasi rezultat daca angajati doar o persoana si impartasiti sarcinile cu angajatul respectiv pana intrati pe un profit lunar stabil. E important sa stiti ca angajatii dintr-un magazin mixt vor trebui sa obtina un certificat de instruire profesionala privind insusirea notiunilor fundamentale de igiena, care se obtine in urma unui curs. 

Daca si tu vrei sa iti deschizi o afacere, gasesti in ghidurile noastre informatii complete pentru un start in afaceri plin de succes...click AICI pentru detalii si comenzi<<
 
Daca alegeti sa porniti aceasta afacere in mediul rural, ar fi bine sa apelati la o firma specializata pentru a va face contabilitatea si sa nu angajati pe cineva cu norma intreaga. 
 

Deschidere magazin mixt. Amenajare si dotari


Numai pentru comercializarea alimentelor, un magazin trebuie sa contina minim 3 tipuri de spatii: spatiu pentru vanzarea produselor (magazinul propriu-zis), depozit si vestiar/toaleta pentru angajati. Intrarea pentru clienti trebuie sa fie diferita de cea pentru aprovizionare.
 
Pentru ca un magazin alimentar sa fie competitiv si sa aiba sansa obtinerii unor profituri rezonabile acesta trebuie sa aiba o suprafata de minim 80 m.p., din care cca. 60 m.p. se pot aloca pentru spatiul de vanzare, cca 15 m.p, pentru depozitare si cca. 5 m.p. pentru vestiar / toaleta.
 
Daca vindeti si alte produse, cum ar fi cele de curatenie sau pentru muncile agricole, trebuie sa va informati ce distanta minima trebuie sa fie intre acestea si alimente, conform normelor de siguranta alimentara. Astfel, veti evalua corect necesarul de spatiu si de amenajare.
 
Iata care sunt echipamentele necesare pentru comercializarea alimentelor:
 
  • mobilier comercial (zona vanzatorului): 700 euro
  • rafturi metalice: 300 euro/ bucata
  • rafturi metalice magazine: 200 euro/bucata
  • vitrina verticala de refrigerare (pentru bauturi): 1.550 euro
  • vitrina frigorifica orizontala (de prezentare): 2.550 euro
  • raft frigorific cu perdea de aer: 2.500 euro (optional)
  • lada pastrare produse congelate: 500 euro
  • feliator mezeluri: 300 euro (optional)
  • cantar electronic: 100 euro
  • casa de marcat: 200 euro
  • computer si imprimanta: 450 euro
  • lazi pentru depozitare: 200 euro
  • mijloc de transport (second hand): 4.500 euro
 

Deschidere magazin mixt. Concluzii 


Finalmente, e important sa intelegeti ca o afacere evolueaza in functie de cat de mult va veti implica in dezvoltarea ei. Cu cat veti fi mai atent si mai devotat misiunii dumneavoastra, magazinul mixt va avea din ce in ce mai mult succes. Nu trebuie sa va asteptati din prima luna la profit, ci va fi incredibil de bine daca veti iesi pe 0. Asa e in afaceri. Trebuie sa aveti un punct de la care sa plecati, de la care sa evoluati.

Daca si tu vrei sa iti deschizi o afacere, gasesti in ghidurile noastre informatii complete pentru un start in afaceri plin de succes...click AICI pentru detalii si comenzi<<

Analizati piata, urmariti comportamentul oamenilor si vedeti la final de luna ce produse se vand cel mai bine. Incercati sa aduceti in fiecare luna minim un produs nou care sa atraga atentia celor care va trec pragul pentru a face din mersul la magazinul dumneavoastra un obicei.
 
Noi va dorim succes! 
 


Idei de afaceride Idei de afaceri
Redactia Idei de afaceri este formata dintr-un colectiv de 3 autori cu experienta in domeniile care formeaza intreaga sfera a lumii afacerilor. Ei va livreaza cele mai importante si relevante noutati.

Tags: magazin mixtdeschidere magazinmagazin la taramagazin mixt in mediul rural

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.22 din 5 - 918 voturi.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]