Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum dam start-ul unei afaceri profitabile in 5 pasi simpli?

de Adela Simonescu 10 Iun. 2012 3904
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Lansarea unei afaceri cu sanse mari de profitabilitate reprezinta un proces extrem de dificil, foarte sinuos si cu numeroase obstacole si probleme mai mult sau mai putin anticipabile. Este esential sa pornim la drum cu uneltele esentiale pentru succes deplin, sa pornim la drum alaturi de profesionisti care ne pot sustine in directia in care vom da de profiturile la care visam.

Iata si cei cinci pasi care ne vor ajuta sa dam start-ul corect unei afaceri profitabile:

1. Primul pas consta in elaborarea unei viziuni solide.
Imaginati-va unde doriti sa ajungeti, ce doriti sa dobanditi (faima, independenta financiara, libertate in luarea deciziilor samd), care sunt obiectivele dvs si pe ce strategii si principii mizati in afaceri.

2. Stabiliti in mod clar care sunt produsele/ serviciile pe care doriti sa le oferiti. Stabiliti maniera in care ele raspund anumitor probleme, nevoi, dorinte, neajunsuri existente in cadrul unei anumite audiente tinta.

3. Stabiliti care este audienta dvs tinta si caracterisiticile complete ale consumatorilor carora va veti adresa cu produsele sau serviciile pe care intentionati sa le lansati.

4. Verificati-va competitorii si potentialii competitori, afaceri alaturi de care va veti dezvolta propriul business.
Nu uitati faptul ca veti imparti audienta tinta cu acesti competitori si faptul ca doar cei care vor raspunde cel mai rapid si eficient nevoilor consumatorilor, vor fi cei care vor detine suprematia.

Este esential sa cunoasteti cat mai multe detalii referitoare la concurentii dvs, de la produsele si serviciile deja oferite, la produsele si serviciile care urmeaza sa fie lansate, la planurile de dezvoltare, la strategiile de promovare utilizate, la preturi si la firmele cu care acesti concurenti colaboreaza.

5. Dezvoltati un plan de afaceri care sa includa datele obtinute la punctele 1-4. Un plan de afaceri reprezinta unealta esentiala pentru succesul oricarei afaceri. Aveti nevoie de o colectie de date corecte, actualizate, sustinute de statistici, documente si analize serioase. Aceasta colectie de date va poate ajuta sa luati cele mai bune decizii, sa impuneti pretul corect pentru produsele si serviciile oferite, sa mizati pe strategiile de marketing si advertising care va vor oferi cele mai bune ROI-uri (Return On Investment).


Tags: afaceristart afaceriafaceri profitabileafaceri in pasi simpli

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Cum trebuie sa arate un plan de afaceri pentru un salon de infrumusetare

de Bianca Tila
07 Nov 2023
Planul de afaceri nu este un simplu document pe care alegi sa-l faci sau nu in parcursul tau de antreprenor. Planul de afaceri traseaza directia pe...

Afaceri cu melci. Cum poti incepe acest business

de Idei de afaceri
08 Feb 2023
Dupa ce v-ati familiarizat cu notiunile despre viata melcilor, cu procedeele si procesele de crestere a acestora in mediu controlat, acum este...

Strategia antreprenorului in afaceri

de Idei de afaceri
03 Feb 2023
Conform piramidei planificarii, strategia de afaceri sta la baza obiectivelor de afaceri si stabileste modalitatile de realizare a acestora. Ca si...

Start in afaceri. Bariere la intrarea in afaceri ecologice

de Idei de afaceri
07 Feb 2024
Barierele la intrare sunt acele conditii care fac dificila sau imposibila intrarea unei firme pe piata. Daca firmele concurente din zona...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]