Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Cum sa devii propriul tau sef
Daca vrei sa incepi o afacere, dar nu stii de unde, nu iti face griji – nu esti singurul. De fapt, avand in vedere situatia economica din ziua de azi, din ce in ce mai multi oameni ajung la concluzia ca "jobul visurilor lor" nu exista. Altii ajung la concluzia ca mai degraba ar crea ei munca pe care o iubesc, construind-o in concordanta cu propriile lor idealuri. Indiferent care este motivatia pentru care iti doresti sa devii seful tau, poti incepe chiar astazi!
Iata 8 sfaturi care te vor ajuta sa incepi:
Cum sa faci bani din vanzarile pe Amazon
Cultura castravetelui anti-diabet
Pasii catre o afacere de succes Berea Artizanala
1. Analizeaza-te!
Daca esti nemultumit de situatia ta actuala, trebuie sa admiti ca nimeni in afara de tine nu o poate schimba. Nu vei aduce nimic bun daca vei da vina pe economie, pe sefi, pe sot/sotie sau pe familie. Schimbarea se poate produce doar atunci cand vei lua o decizie ca vrei sa se intample.
2. Identifica afacerea potrivita pentru tine.
Acorda-ti sansa de a explora. Fii dispus sa analizezi diferite fete ale tale (personalitate, stiluri sociale, varsta) si asculta-ti intuitia. Avem tendinta sa ignoram intuitia chiar daca acolo in interior stim care este adevarul. Intreaba-te "Ce imi da energie chiar si atunci cand sunt obosit?"
De unde stii care afacere este cea potrivita pentru tine? Exista trei aspecte comune legate de antreprenoriat:
a. Fa ceea ce stii: Ai fost concediat sau simti nevoia de o schimbare? Uita-te la munca pe care ai facut-o pentru altii in trecut si gandeste-te cum ai putea sa incorporezi aceste calitati pentru a le oferi ca fiind serviciile sau produsele tale.
b. Fa ce fac si altii: Invata despre alte afaceri care te intereseaza. O data ce ai identificat o afacere care iti place, incearca sa fii cu un pas inaintea ei.
c. Rezolva o problema comuna: Exista vreo zona neacoperita pe piata? Exista vreun serviciu sau produs pe care ti-ai dori sa il aduci pe piata? (Nota: Acest aspect are cel mai ridicat grad de risc dintre cele trei.) Daca alegi sa faci asta, asigura-te ca te transformi intr-un student dornic sa invete cat mai mai mult inainte sa inceapa sa cheltuie bani.
3. Planificarea in afaceri imbunatateste sansele tale catre succes
Multi oameni nu isi fac planuri, dar planificarea te-ar ajuta sa ajungi mai repede pe piata. Un plan de afaceri te va ajuta sa ai mai multa claritate in actiuni, sa te concentrezi mai bine si sa prinzi incredere. Un plan nu trebuie sa aiba mai mult de o pagina. Atata timp cat iti scrii pe hartie obiectivele, strategiile si pasii actiunilor, afacerea ta devine reala.
Pune-ti urmatoarele intrebari:
- Ce construiesc?
- Ce voi oferi?
- Care este promisiunea pe care o fac clientilor mei si totodata mie?
- Care sunt obiectivele, strategiile si planurile mele de actiune pentru a-mi atinge scopul?
4. Cunoaste-ti publicul tinta inainte sa cheltuiesti orice banut
Inainte sa cheltui bani, afla care persoane iti vor cumpara produsele si serviciile. Acesta poate fi cel mai important lucru pe care il faci. Poti face asta validandu-ti piata. Cu alte cuvinte, cine exact iti va cumpara produsele si serviciile (in afara de familie si prieteni)? Si nu spune: "Toata lumea din aceasta tara isi va dori produsul meu." Crede-ma - nu va fi asa! Care este marimea pietei tale tinta? Cine sunt clientii tai? Este produsul sau serviciul tau relevant vietii lor obisnuite? De ce au nevoie de el?
Exista cercetari disponibile pe care le poti achizitiona pe gratis.
Citeste articole din domeniul industriei in care tu vrei sa activezi (cauta pe Google asociatii relevante industriei in care lucrezi) si citeste informatii pentru a invata mai mult. Totusi, cel mai important mod pentru a atrage aceste informatii este sa intrebi targetul tau tinta direct si apoi sa asculti.
5. Intelege situatia financiara personala si alege modul potrivit de finantare pentru afacerea ta
Ca antreprenor, viata ta personala si viata profesionala se intrepatrund. Este posibil sa fii primul si poate chiar singurul tau investitor. De aceea, sa iti intelegi in detaliu finantele proprii si abilitatea de a le urmari este un prim pas esential inainte de a cauta finantare din afara pentru afacerea ta. De aceea recomand un sistem de management financiar pentru conturile personale pentru a-ti simplifica intreg procesul.
In timp ce iti vei crea planul de afaceri, va trebui sa te gandesti ce tip de afaceri iti deschizi – o afacere bazata pe lifestyle (sume mai mici de finantare initiala), franciza (investitie media in functie de franciza) sau o afacere de ultima tehnologie (va necesita invetitie capitala).
6. Construieste o retea-suport
Ai facut angajamentul intern al afacerii tale. Acum e nevoie sa "cultivi" o retea de sustinatori, sfatuitori, parteneri, aliati si vanzatori. Daca crezi cu adevarat in afacerea ta, vor crede si ceilalti.
Socializeaza local, national si prin retelele de socializare. Alatura-te grupurilor precum Camera de Comert si alte grupuri relevante de afaceri. Iata cateva lucruri de baza legate de networking:
- Cand mergi la evenimente de networking, intreaba-i pe ceilalti cum vad ei ca i-ai putea ajuta. Cheia este sa asculti mai mult decat vorbesti.
- Indiferent de grupul pe care il frecventezi, fii generos, ajuta-i pe ceilalti si fa cunostinta oamenilor fara sa ceri bani pentru aceasta.
- Devenind un lider generos, vei fi prima persoana care ii va veni cuiva in minte atunci cand va avea nevoie de serviciile pe care le oferi tu sau daca va auzi pe cineva care are nevoie de ele.
7. Vinde, dar creeaza valoare
Chiar daca achizitionam produse si servicii in fiecare zi, oamenii nu vor sa fie "vanduti". Concentreaza-te pe a-i servi pe ceilalti. Cu cat servesti mai multi oameni, cu atat vei face mai multi bani. Cand te gandesti la clientii tai, intreaba-te:
- Ce pot sa le ofer?
- Cum pot sa ii ajut sa aiba succes cu achizitiile lor?
- Aceasta abordare te poate ajuta sa gasesti lead-uri pentru produsul sau serviciul tau si sa livrezi mai multa valoare, lucru care va fi apreciat de clientii tai.
8. Vorbeste despre tine
Fii dornic sa spui cine esti cu convingere si fara sa te scuzi. Apeleaza la cele mai eficiente instrumente online (Twitter, Facebook, YouTube, LinkedIn) disponibile sa iti difuzeze stirile. Foloseste retele sociale pentru a promova tot ceea ce crezi ca este de interes fanilor si urmaritorilor tai.
Chiar daca retelele sociale sunt esentiale in ziua de azi (trebuie sa le folosesti!), nu subestima puterea altor metode de a te promova: de exemplu, publicitate word-of-mouth, instrumente de online marketing, relatii publice, postari pe bloguri, editoriale si articole, speech-uri, e-mailuri, newslettere si demodatul, dar inca importantul, telefon.
Daca urmezi acesti pasi, vei fi pe drumul cel bun in a deveni propriul tau sef. Este important sa iti amintesti ca nu esti singur. Daca vrei sa fii propriul sef, dar inca te simti blocat, iesi si interactioneaza cu alti antreprenori printr-o varietate de modalitati. Vei fi surprins de contactele valoroase pe care le vei atrage si care se vor dovedi a fi chiar sub nasul tau.
Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de AFACERI 2024
- Colectia de Idei de Afaceri
- 24 de idei inedite pe pietele din S.U.A. si Europa de Vest
- Birouri inchiriate cu ora
Afaceri la cheie
- NOU: Berea artizanala. Pasii catre o afacere de succes
- Vrei sa-ti deschizi propria AFACERE? Venim in ajutorul tau: descopera 14 IDEI de afaceri inedite!
- Secretele comertului ONLINE iti sunt, in sfarsit, dezvaluite! Porneste propria ta afacere online
- Afacerea momentului: vanzarile pe Amazon! 9 motive pentru comert online prin platforma Amazon:
- Oferta zilei: Reducere de pana la 25% si Transport Gratuit