Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Cum sa-ti transformi mai usor ideea intr-o afacere prospera
Primul pas spre infiintarea unei companii de succes sau a unei afaceri de orice fel este sa ai o idee suficient de buna pentru a-si gasi un loc pe piata. Aceasta trebuie sa aduca ceva nou si inedit pentru consumatori si publicul tinta, insa pasii care urmeaza sunt mai greu de gestionat atunci cand esti la inceput de drum. Trebuie sa te faci cunoscut, sa gasesti clienti si sa te poti dezvolta in timp util pentru a incepe sa faci profit. Este important de tinut minte ca orice business trebuie sa gaseasca o modalitate de a se sustine la inceput. Iata ce poti face pentru ca ideea ta sa se materializeze mai usor:
Fa-ti un plan de afaceri
Un plan te va ajuta sa pui la punct detaliile de la bugetul necesar la strategia de marketing. Acesta te va ajuta sa gasesti finantari si sa-ti expui mai usor ideea in diferite cercuri de networking si sa-ti faci relatii importante cu oamenii care si-ar dori sa investeasca in afacerea ta. Planul trebuie sa existe inca dinainte sa demarezi infiintarea firmei, deoarece te va ajuta sa-ti faci o idee despre motivatia din spatele initiativei tale. Planul de afaceri trebuie sa raspunda la intrebarile simple despre ce ofera serviciile tale, cui si de ce ar fi nevoie de acestea. O astfel de analiza va fi de ajutor atunci cand incepi sa pui bazele viitorului tau business.
Cauta finantare
Ghid practic pentru realizarea de felicitari decupate
Ghid practic pentru realizat felicitari de lux
Cultura de sofran
Din momentul in care ideea ta prinde contur si vrei sa mergi mai departe, te vei lovi de posibile probleme, mai ales de ordin financiar. Este greu sa incepi o afacere fara ajutorul unui investitor, dar nu imposibil. Daca visezi sa ai afacerea ta intr-o zi, cel mai bine ar fi sa strangi bani din timp si sa-ti deschizi un depozit la banca, special pentru a-ti transforma visul in realitate. Atunci cand esti pregatit sa iti asumi riscuri si sa mergi inainte cu ideea de afacere, cauta finantare de la prieteni, persoane dragi sau familie, dar intereseaza-te si de credite pentru companii. Acestea se adreseaza in special celor care isi doresc sa se dezvolte in lumea antreprenoriatului si te vor incuraja sa faci mai repede primii pasi.
Studiaza piata
Studierea pietei este obligatorie daca vrei sa iti cunosti competitia si sa te poti adapta mai usor cerintelor care apar din partea clientilor. Trebuie sa afli daca exista ceva similar si ce poti aduce in plus, dar si sa te gandesti cum poti fi mereu cu un pas in fata competitiei. Aceste studii se pot face prin chestionare care analizeaza reactia publicului tinta la o noua initiativa. Va fi nevoie sa formulezi intrebari despre ceea ce cauta ei de la un astfel de produs sau serviciu si sa afli daca ar fi dispusi sa plateasca pentru caracteristicile la care te-ai gandit. Daca nu vrei sa faci chiar tu acest studiu al pietei, poti apela la companii care se ocupa de asta si care iti vor prezenta in detaliu rezultatele obtinute, impreuna cu recomandari pentru viitor.
Fa-ti un program in functie de obiective
Programul se refera mai mult la planul de joc pe care trebuie sa-l ai pentru a face pasii corecti si bine calculati. O data anume pentru lansarea produsului, una pentru finalizarea site-ului si asa mai departe. Aceasta programare a pasilor te va ajuta sa pui la punct etapele de lansare a afacerii si sa poti trece la nivelul urmator fara sa te lovesti de prea multe situatii imprevizibile. Ofera-ti timp suficient pentru a nu incalca prea mult deadline-urile, altfel risti sa iti dai peste cap planificarea. Pentru ca ideea ta sa prinda contur cat mai repede, obiectivele tale trebuie stabilite clar si din timp, pentru ca numai asa vei reusi sa fii perseverent in tot ceea ce faci.
Nu te da batut daca nu reusesti sa vizualizezi viitorul tau de antreprenor si incearca sa treci la fapte cat mai repede. Finantarea, planurile si strategiile fac parte din realitatea oricarei companii, indiferent de cat de mica sau mare este. Asadar, nu trebuie decat sa ai o idee suficient de buna pentru viitorii clienti si sa ai incredere in viziunea ta.
Redactia Idei de afaceri este formata dintr-un colectiv de 3 autori cu experienta in domeniile care formeaza intreaga sfera a lumii afacerilor. Ei va livreaza cele mai importante si relevante noutati.
Articole conexe
Greseli pe care sa le eviti atunci cand incepi un business
de Bianca TilaMetoda Critical Path Method. Drumul critic in business
de Idei de afaceriAntreprenoriat la inceput de drum. Carti utile despre business
de Bianca TilaAfaceri cu melci. Cum poti incepe acest business
de Idei de afaceriAboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de AFACERI 2024
- Colectia de Idei de Afaceri
- 24 de idei inedite pe pietele din S.U.A. si Europa de Vest
- Birouri inchiriate cu ora
Afaceri la cheie
- NOU: Berea artizanala. Pasii catre o afacere de succes
- Vrei sa-ti deschizi propria AFACERE? Venim in ajutorul tau: descopera 14 IDEI de afaceri inedite!
- Secretele comertului ONLINE iti sunt, in sfarsit, dezvaluite! Porneste propria ta afacere online
- Afacerea momentului: vanzarile pe Amazon! 9 motive pentru comert online prin platforma Amazon:
- Oferta zilei: Reducere de pana la 25% si Transport Gratuit