Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

De ce multe idei de afaceri nu se dovedesc profitabile?

61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Din totalul ideilor de afaceri prezente sau cu potential de demarare din mediul business, doar putine reusesc sa fie puse in aplicare in mod corect si prea putine se dovedesc a fi idei de afaceri profitabile. Secretul din spatele lor sta in planificare, in organizare, in cercetare si in creativitate functionala.

Creativitatea functionala este un concept prea putin intalnit in agendele de prioritati ale antreprenorilor romani. Prea putini mizeaza pe creativitate si pe necesitatea implicarii acestui aspect in ideilor lor de afaceri.

Realitatea cruda este ca prea multi antreprenori incearca sa copieze idei de afaceri deja existente in tentativa de a-si minimaliza riscurile alaturi de oportunitati de afaceri deja verificate. Ceea ce elimina acesti antreprenori din start este valoarea adaugata unei idei de afaceri din perspectiva diferentierii sale fata de restul ideilor de afaceri prezente pe piata pe care se activeaza.

Solutia optima sta in descoperirea de noi nise si sub-nise ce pot fi acoperite in mod benefic de idei de afaceri creative, originale, inovative. Aceste idei de afaceri trebuie sa rezolve probleme si neajunsuri, dorinte si lipsuri cu care se confrunta consumatorii unei piete.

O alta mare problema sta in planificare si organizare. Multi antreprenori pornesc la drum rapid si fara un plan de afaceri bine pus la punct cu ajutorul specialistilor, cu ajutorul expertilor in afaceri si fara ajutorul consultantilor financiari.

Acestia sunt doar cativa dintre profesionistii care pot ajuta antreprenorii sa isi puna in aplicare si in valoare ideile de afaceri in mod corect, in mod perfect-estimat pentru rezultate profitabile.

De asemenea, multi detinatori de idei de afaceri neglieaza importanta documentarii pentru a-si demara cele mai profitabile afaceri. Este nevoie de multa documentare si munca de cercetare pentru a dovedi functionalitatea unei idei de afaceri, fezabilitatea sa, necesarul de capital, audienta tintita (consumatorii ideali carora ne adresam), necesarul de echipament si materii prime, tehnologiile de functionare si necesarul de angajati cu specializarile adecvate samd.

Aceasta munca de documentare asigura o baza stabila, o fundatie solida pe care se vor ridica cele mai profitabile idei de afaceri. Acestea au nevoie de toate informatiile pentru a-si urma un curs favorabil in mediul business adecvat.




Tags: afaceriafaceri profitabileidei de afaceri

Urmareste-ne pe Google News

Ghiduri practice


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2025








[x]