Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Idei de afaceri de lux - Cum iti deschizi o ciocolaterie in 2013!

de Maria Nicutar 14 Iun. 2013 7292
2.71 din 7 voturi
RATING UTILIZATORI
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

De ce ne-am deschide o ciocolaterie anul acesta? In primul rand, sa tinem cont de faptul ca ciocolata reprezinta un viciu ... sanatos! Cam asa am putea descrie consumul acestui produs in randul tuturor din intreaga lume. Suntem dependenti de ciocolata si ne mandrim cu acest lucru, atat timp cat putem sa tinem in frau aceasta situatie de dependenta. La final, mizam pe conceptul: Putin si bun!

Pe acelasi concept se sprijina si ideea de afacere pe care o vom detalia putin astazi: Ciocolateria. Clar discutam despre ciocolata de calitate, la preturi mai mari decat cele practicate de distribuitori in marile centre de retail. Va fi ciocolata realizata de specialisti bucatari, de maestri care stiu cum sa lucreze cu ciocolata pentru rezultate exceptionale.

Iata si care sunt aspectele de care sa tinem cont pentru a ne deschide o ciocolaterie in anul 2013:

1. Pasiune, inainte de toate!
Adori ciocolata? Poti sa numesti minim 15 marci de ciocolata de lux din intreaga lume? Cunosti procesul de realizare a ciocolatei de casa? Stii care sunt principalele tari care exporta ciocolata si care sunt cele mai renumite tipuri de boabe?

2. Claritate in gandire si in stabilirea obiectivelor. Este esential sa cunoastem tipul de servicii pe care dorim sa le oferim, ce produse dorim sa aducem in randul clientilor nostri, cu ce furnizori vom lucra, daca ne vom adresa celor cu venituri indecent de mari sau si celor cu venituri medii si peste medie!

Intr-un cuvant, va recomandam sa puneti la punct toate detaliile in functie de care va veti conduce afacerea, in functie de care veti pune bazele unui proiect care sa creasca treptat, incet si sigur!

3. Un plan de afaceri detaliat! Planul de afaceri reprezinta colectia de informatii care va ajuta sa puneti ordine in toate informatiile si datele in functie de care va conduceti afacerea.

4. Locatia este factorul decisiv. Exista ciocolaterii care ofera calitate impresionanta la preturi corecte si, cu toate acestea, vor da faliment daca nu au dat deja! Care este motivul? In cazul multor afaceri, locatia este de vina pentru ca daca nu mergi in mijlocul audientei tale, nici consumatorii ideali nu vor veni la tine, in majoritatea cazurilor.

5. Furnizorii te pot ajuta sa consolidezi afacerea sau sa o aduci in pragul esecului. Alcatuieste o lista cu furnizorii care te pot ajuta cu produse de calitate, la preturi corecte si in mod constant. Nu lucru cu furnizori ce detin reputatie negativa si ai grija ca intotdeauna sa ai un backup pentru orice eventualitate. Doar asa vei reusi sa nu ramai niciodata fara materie prima in stoc.

6. Bucatarii sunt si ei esentiali, la fel si echipamentele in care iti vei investi banii. Este evident faptul ca nici locatia si nici preturile nu mai conteaza cu nimic daca produsele lasa de dorit. Aveti nevoie de produse de calitate reala, din ingrediente alese in mod inteligent, cu aspect exceptional. Clientii adora diversitatea si rapiditatea servirii. Mai mult, clientii adora produsele realizate in mod orginal!

7. Forma legala si autorizatiile necesare! Alegeti forma legala potrivita si, la nevoie, nu ezitati sa delegati un specialist care sa se ocupe de obtinerea tuturor autorizatiilor necesare pentru ca aceasta idee de afacere sa se transforme intr-un business cu sanse incredibile de succes!

8. Consolidati-va o prezenta online de top. Nu se poate sa avem o afacere in 2013 fara o prezenta online exceptionala. Mizati pe profesionalism si design care sa demonstreze potentialilor vostri clienti faptul ca brandul dvs este unul solid, care merita toate eforturile lor banesti! Mizati si pe conceptul de comert online si acceptati sa efectuati livrari si comenzi si pentru evenimente, conferinte, petreceri si nu numai.

9. Marketing, marketing, marketing. Fara marketing, fara strategiile corecte de promovare, nimic nu va avea succes, indiferent despre ce afacere discutam! Asa ca mizati pe existenta unei pagini de Facebook, pe strategii SEO, pe bannere si flyere si nu numai! Participati la expozitii, fiti la curent cu toate trendurile, aflati ce se petrece in cadrul acestei industrii, mergeti la workshop-uri si chiar organizati-va proprile sesiuni de lucru artistic in ciocolata!

Sa aveti succes, afaceri prospere si nu uitati sa ne lasati intrebarile dvs in casuta de comentarii!


sursa foto: www.sxc.hu



Tags: ciocolaterieafaceri cu ciocolataafaceriafacere

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 2.71 din 5 - 7 voturi.

Articole conexe

Rentabilitatea intreprinderii. Cum pot masura succesul afacerii mele

de Bianca Tila
17 Apr 2024
Viata de business nu se refuza doar la a comercializa un produs, ci are in compozitia sa elemente cheie, strategii de marketing, evaluarea ideii de...

Cum sa alegi senzorul de temperatura potrivit pentru afacerea ta - ghid complet

de Idei de afaceri
04 Apr 2024
In domeniul industrial, monitorizarea si controlul temperaturii sunt aspecte esentiale pentru asigurarea functionarii eficiente si sigure a...

3 recomandari pentru a-ti incepe cu dreptul propria afacere

de Bianca Tila
20 Mar 2024
De la inceput afacerea ta trebuie structurata intr-un mod care va avea sanse sa produca bani, nu sa inregistreze pierderi. Principalul tau atunci...

Cum trebuie sa arate un plan de afaceri pentru un salon de infrumusetare

de Bianca Tila
07 Nov 2023
Planul de afaceri nu este un simplu document pe care alegi sa-l faci sau nu in parcursul tau de antreprenor. Planul de afaceri traseaza directia pe...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]