Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Iti place sa gatesti? Incepe o afacere cu dulceturi, gemuri si compoturi!

de Idei de afaceri 01 Oct. 2020 6932
3.98 din 25 voturi
RATING UTILIZATORI
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

In ultimii ani se observa un interes al romanilor din ce in ce mai mare pentru o alimentatie naturala si sanatoasa. Prin urmare, este un moment propice pentru a lansa pe aceasta piata, aflata intr-o crestere continua, preparate savuroase, realizate cat mai traditional cu putinta, fara aditivi sau conservanti artificiali.

O asemene afacere in domeniul prepararii gemurilor, dulceturilor sau compoturilor, inceputa ca o mica afacere de familie nu necesita investitii prea mari, si, mai mult, are avantajul unui potential urias si al unor castiguri tentante.

De la caz la caz, o afacere cu dulceturi, gemuri si compoturi poate necesita investitii de cateva mii, pana la zeci de mii de euro, in functie de capacitatea de productie sau de situatia materiei prime (daca detineti o livada de fructe, daca doriti sa o plantati acum sau daca doriti sa achizitionati materia prima de la furnizori). In plus, daca este pornita din pasiune si din talentul gastronomic pe care atreprenorul il poseda, sansele de reusita sunt cu atat mai mari.

In privinta testarii succesului pe piata al produselor preparate de dumneavoastra., o asemenea afacere va ofera un avantaj major: aveti posibilitatea (si este chiar indicat) ca inainte de a trece la vanzarea propriu-zisa sa testati, fara niciun risc, reactiile rudelor si ale prietenilor.

Va recomandam, astfel, sa aplicati o politica a pasilor marunti si sa produceti mai intai un sortiment restrans de gemuri, dulceturi sau compoturi, pe care sa le oferiti spre degustare, pentru a vedea daca gustul preparatelor este apreciat. Puteti chiar si sa vindeti cantitati reduse, participand la targuri si expozitii, si sa testati astfel reactia unor consumatori mai putin subiectivi.

Nisa cea mai mica de producatori de gemuri si dulceturi, unde concurenta este cea mai scazuta, este reprezentata de cei care prepara produse mai exotice, mai greu de gasit pe piata (cum este cazul dulcetii de lapte sau a gemului de prune cu miez de nuca si scortisoara). Aceste delicatese sunt la mare cautare in magazinele si bacaniile specializate, in restaurante si cafenele sau ceainarii, la targurile specializate.

Printre participantii la targurile de produse traditionale exista producatori care au reusit sa se afirme pe piata si sa faca din retetele batranesti, mostenire de familie, afaceri de succes, care supravietuiesc crizei. Motivul este simplu: aceste targuri le ofera posibilitatea de a se delecta cu mancaruri savuroase, cu gust celor care traiesc la bloc si care nu au timp sau nu stiu sa-si prepare singuri asemenea delicateturi.

Marinele Petrascu din Alba Iulia in varsta de 38 de ani prepara dulceata de ardei iute, dupa o reteta pe care o stie de la bunici. Borcanul il vinde cu 12 lei.

Potentialul acestei afaceri a fost intuit si de Gheorghe Revnic din Timis care produce dulceata de trandafiti si gem de ghimbir. Borcanul costa intre 12 si 20 de lei.

Bani din dulceturi face si Minerva Micula din Bihor, care a invatat secretele preparii dulceturilor de la bunica sa. Le vinde la targuri, cu preturi intre 10 si 15 lei. Cele mai apreciate sunt cele din nuci verzi sau fructe de soc.

Steluta si Horia Fenechiu s-au retras de zgomotul orasului si s-au mutat in satul Martanus, judetul Covasna. Au renuntat la cariere si viata de oras pentru a avea propria lor afacere cu dulceturi si siropuri.
Desi la tara este mult de munca, antreprenorii spun ca nu regreta nici o clipa pasul facut. Dulceturile si siropurile sunt realizate dupa retete traditionale si au gustul de odinioara.

Afla aici povestea afacerii lor >>



Idei de afaceride Idei de afaceri
Redactia Idei de afaceri este formata dintr-un colectiv de 3 autori cu experienta in domeniile care formeaza intreaga sfera a lumii afacerilor. Ei va livreaza cele mai importante si relevante noutati.

Tags: afacere cu dulceturiafacere cu gemuriafacere de familieafacere mica

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 3.98 din 5 - 25 voturi.

Articole conexe

Afacere de familie vs afacere mica cu angajati noi

de Idei de afaceri
12 Mar 2024
In cazul in care este vorba despre o afacere mica, pentru a ajunge la concluzia potrivita ar fi bine sa te consulti cu familia. Se vor implica in...

5 greseli in orice afacere mica

de Camelia Diaconu
20 Sep 2019
Orice afacere la inceput de drum necesita o serie de responsabilitati si decizii importante. De multe ori, oricat de mult te pregatesti se intampla...

Cat de mare este o afacere mica?

de Andrioae Ruxandra
06 Iun 2014
Cand te gandesti la o afacere mica, ce-ti trece prin cap? Pentru majoritatea oamenilor, reprezinta imaginea unui antreprenor singur sau a unei...

Cat de tare te deranjeaza faptul ca detii o afacere mica?

de Andrioae Ruxandra
03 Iun 2014
Daca esti proprietarul unei mici afaceri, nu ar trebui sa te deranjeze prea tare, mai ales avand in vedere faptul ca afacerea ta este la inceput....

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]