Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Start in afaceri: Cum ne deschidem o gelaterie profitabila?

de Ilinca Dobrescu 06 Aug. 2012 9579
3.92 din 18 voturi
RATING UTILIZATORI
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Toata lumea adora inghetata si multi sunt cei care nu tin cont de faptul ca este iarna pentru a da o fuga la cea mai tare gelaterie pentru o comanda importante. Vrem inghetata cu aroma de menta si fistic, vrem inghetata cu aroma de pepene galben, vrem cu aroma de cirese si chiar si cu aroma de placinta de mere. Toate sunt delicioase si pentru unii vor deveni sursa importanta de profit!

Haideti sa descoperim cum putem pune pe picioare o gelaterie profitabila cat mai simplu, rapid si cat mai putin costisitor:

1. Stabilim cui ne adresam, ce ce politica de preturi vom detine si, implicit, locatia potrivita pentru amplasarea unitatii si competitorii din acest domeniu. Impreuna cu multe alte detalii esentiale, vom colecta aceste date intr-un plan de afaceri care sa ne ajute sa organizam toate datele necesare pentru a demara afacerea.

2. Identificam locatia potrivita pe baza informatiilor referitoare la clientii nostri ideali. Trebuie sa va fie foarte clar cui va adresati si ce calibru doriti sa detina afacerea dvs. Va fi un stand mic amplasat intr-un mall? Va fi o gelaterie in toata regula si cu un numar mare de sortimente? Veti comercializa inghetata achizitionata de la producatori renumiti sau inghetata facuta in laboratorul propriu? Exista numeroase optiuni si fiecare vine cu anumite necesitati financiare si alte detalii importante pentru mersul afacerii.

3. Respectam legislatia in vigoare si obtinem toate autorizatiile necesare pentru functionare in completa legalitate. Nu neglijati faptul ca exista numeroase demersuri de efectuat, de la inregistrarea punctului de lucru, la autorizarea productiei de inghetata, de la infiintarea firmei si pana la obtinerea autorizatiilor de la Directia Sanitar Veterinara. La nevoie, nu ezitati sa cooptati un profesionist care sa se ocupe de aceste sarcini si responsabilitati destul de complexe.

4. Renovam si decoram, amenajam si finisam locatia aleasa. Cooptarea unui decorator profesionist reprezinta o alegere inspirata.

5. Achizitionam piesele de mobilier, echipamentul necesar pentru refigerare, pentru realizarea sortimentelor de inghetata, pentru servire si nu numai.

6. Cooptam personal pentru vanzare, personal pentru curatenie, personal pentru facturare, un avocat, un contabil, un specialist HR si nu numai.

7. Ne asiguram ca afacerile noastre detin toate sanse de reusita cu ajutorul unui website si a unei pagini de Facebook. Aceste sunt principalele elemente si instrumente de marketing de care veti avea nevoie pentru inceput. Nu neglijati, totusi, faptul ca cea mai puternica reclama este cea pe care un client multumit v-o poate face in cercul sau de prieteni, rude, colegi si nu numai.

8. Organizam ziua deschiderii gelateriei pana in cel mai mic detaliu si petrecem cat mai mult timp in unitate pentru a ne asigura ca totul merge conform planului.

Mult succes!


Tags: gelaterieafaceri gelateriecum deschidem gelaterie

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 3.92 din 5 - 18 voturi.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]