Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Unicul proprietar sau o afacere in parteneriat?

de Idei de afaceri 12 Oct. 2022 824
Unicul proprietar sau o afacere in parteneriat?
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Un parteneriat poate sa asigure un mijloc prin care partenerii pot sa se foloseasca de cele mai bune indemanari ale lor, precum si cele mai relevante resurse pentru a crea o afacere puternica.

Decizia iti apartine in urma unei analize amanuntite a avantajelor si dezavantajelor celor doua posibilitati. Proprietarul unic are un control total asupra afacerii si doar deciziile proprii sunt cele care conteaza, in schimb, parteneriatul implica asumarea de responsabilitati si respectarea altor obligatii aferente afacerii. 
 
Afacerea trebuie astfel vazuta ca o corporatie in care organizarea sarcinilor este bine stabilita.
 
Este avantajos sa ai un asociat insa trebuie sa-l cunosti bine inainte de a porni la drum impreuna. Poti cere referinte de la cunoscutii comuni si incearca sa afli ce proiecte a mai lucrat, cu ce persoane si cu ce rezultat. Analizeaza aspectele in profunzime si abia apoi ia decizia finala. Eventual, inainte sa va asociati, lucrati la un proiect impreuna.
 

Ce greseli poate afecta un parteneriat?

 
Intr-un parteneriat, se pot produce diferite greseli care afecteaza uneori progresul sau potentiala crestere a unei afaceri.
 
Toate tipurile de parteneriat ar trebui sa aiba fiecare aspect bine exprimat prin clauze prinse in contractul semnat de toate partile. 
 
Multi oameni, atunci cand sunt prieteni sau membri ai aceleiasi familii, fac greseala de a nu incheia un contract, iar relatiile dintre acestea devin uneori conflictuale. Multe parteneriate sunt incheiate in graba, influentate de entuziasmul momentului, fara sa se ia in calcul un plan de afaceri bine gandit.
 
Responsabilitatea fiecarui parteneriat ar trebui sa fie stabilita in mod clar inca de la inceput. Trebuie avuta in vedere respectarea intocmai a mentiunilor legale in ceea ce priveste incheierea parteneriatului respectiv.
 
Lipsa unui plan bugetar adecvat este o greseala majora la incheierea oricarui parteneriat. Orice afacere trebuie sa aiba la baza un plan care sa ofere o situatie clara a sumelor de care este nevoie pentru a incepe afacerea.
 
O alta greseala consta in ignorarea serviciilor unui avocat. Sunt multe detalii pe care le cuprinde un parteneriat, iar un avocat va sti care sunt clauzele de inclus obligatoriu in contract. Asadar, gaseste un avocat in care sa ai incredere si care sa te ajute cu incheierea contractului.


Idei de afaceride Idei de afaceri
Redactia Idei de afaceri este formata dintr-un colectiv de 3 autori cu experienta in domeniile care formeaza intreaga sfera a lumii afacerilor. Ei va livreaza cele mai importante si relevante noutati.

Tags: parteneriatunicul proprietargreseli in parteneriat

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]