Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Vreau o mica afacere acasa! Ce urmeaza?

de Victor Oancea 06 Nov. 2012 5921
3 din 3 voturi
RATING UTILIZATORI
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Numerosi sunt romanii care s-au saturat de munca la birou, de munca alaturi de sefi si colegi. Vor o mica afacere acasa, o afacere care sa ii ajute sa obtina veniturile de care au nevoie. Mai presus de orice, multi doresc afaceri pe care sa le demareze cu un nivel redus de capital banesc si cu eforturi cat mai mici, desigur.

O veste proasta avem pentru toti: nicio afacere nu se demareaza, conduce, administreaza si dezvolta fara eforturi. Chiar si cand discutam despre blogging, eforturile sunt destul de consistente, chiar daca din punct de vedere financiar nu se ridica probleme.

Asa ca prima regula de care tinem cont este sa nu ne asteptam ca afacerile de acasa sa fie unele simplu si rapid de initiat si condus. Vom avea angajati putini sau chiar deloc si noi, ca antreprenori, vom juca roluri diverse, la de operator call-center, la marketer, contabil si nu numai.

Primul pas pe care il indeplinim atunci cand ne dorim o mica afacere de acasa este sa stabilim clar ce stim sa facem. Avem specializari, competente, abilitati, talente si hobby-uri, interese si pasiuni. Toate acestea devin surse importante de idei de afaceri.

Ideea de afacere potrivita este cea pe care o putem valorifica pe baza unei specializari serioase, pe baza experientei in domeniu, pe baza unei pasiuni reale. Aceste trei elemente, specializarea, experienta si pasiunea, devin factori decisivi pentru succesul intregii afaceri.

Urmatorul pas este reprezentat de alcatuirea unui mic plan de afaceri. Multi antreprenori nu reusesc sa isi aduca micile afaceri in pragul profitabilitatii fiindca nu le iau in serios, fiind afaceri simple si care atrag investitii banesti reduse. Aceasta reprezinta o greseala majora care duce la esec rapid. Asa ca luati-va afacerile in serios si planificati-va toti pasii in cadrul unui plan de afaceri.

Al treilea pas pe care il efectuam este sa incepem demersurile de respectare a legislatiei in vigoare. Orice afacere, cat de mica ar fi, necesita o forma legala si obtinerea de autorizatii si avize. La nevoie, cooptati un specialist care sa va ajute cu aceste eforturi.

Acum ca detinem ideea de afacere potrivita, i-am atasat un plan de afaceri si stim ca putem lucra in legalitate, pasii care urmeaza sunt unii cat se poate de naturali: gasim furnizori de materie prima, cooptam profesionisti pentru consolidarea unei prezente online de top, incepem sa ne promovam produsele si serviciile in cadrul audientei-tinta corecte.

Mult succes si nu ezitati sa ne adresati intrebari in casuta de comentarii!


sursa foto: www.sxc.hu



Tags: afaceriafaceri acasaafaceri miciafaceri simple

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 3 din 5 - 3 voturi.

Articole conexe

Rentabilitatea intreprinderii. Cum pot masura succesul afacerii mele

de Bianca Tila
17 Apr 2024
Viata de business nu se refuza doar la a comercializa un produs, ci are in compozitia sa elemente cheie, strategii de marketing, evaluarea ideii de...

Cum trebuie sa arate un plan de afaceri pentru un salon de infrumusetare

de Bianca Tila
07 Nov 2023
Planul de afaceri nu este un simplu document pe care alegi sa-l faci sau nu in parcursul tau de antreprenor. Planul de afaceri traseaza directia pe...

Afaceri cu melci. Cum poti incepe acest business

de Idei de afaceri
08 Feb 2023
Dupa ce v-ati familiarizat cu notiunile despre viata melcilor, cu procedeele si procesele de crestere a acestora in mediu controlat, acum este...

Strategia antreprenorului in afaceri

de Idei de afaceri
03 Feb 2023
Conform piramidei planificarii, strategia de afaceri sta la baza obiectivelor de afaceri si stabileste modalitatile de realizare a acestora. Ca si...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]