Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Vreau o mica afacere acasa! Ce urmeaza?
Numerosi sunt romanii care s-au saturat de munca la birou, de munca alaturi de sefi si colegi. Vor o mica afacere acasa, o afacere care sa ii ajute sa obtina veniturile de care au nevoie. Mai presus de orice, multi doresc afaceri pe care sa le demareze cu un nivel redus de capital banesc si cu eforturi cat mai mici, desigur.
O veste proasta avem pentru toti: nicio afacere nu se demareaza, conduce, administreaza si dezvolta fara eforturi. Chiar si cand discutam despre blogging, eforturile sunt destul de consistente, chiar daca din punct de vedere financiar nu se ridica probleme.Asa ca prima regula de care tinem cont este sa nu ne asteptam ca afacerile de acasa sa fie unele simplu si rapid de initiat si condus. Vom avea angajati putini sau chiar deloc si noi, ca antreprenori, vom juca roluri diverse, la de operator call-center, la marketer, contabil si nu numai.
Primul pas pe care il indeplinim atunci cand ne dorim o mica afacere de acasa este sa stabilim clar ce stim sa facem. Avem specializari, competente, abilitati, talente si hobby-uri, interese si pasiuni. Toate acestea devin surse importante de idei de afaceri.
Ideea de afacere potrivita este cea pe care o putem valorifica pe baza unei specializari serioase, pe baza experientei in domeniu, pe baza unei pasiuni reale. Aceste trei elemente, specializarea, experienta si pasiunea, devin factori decisivi pentru succesul intregii afaceri.
Urmatorul pas este reprezentat de alcatuirea unui mic plan de afaceri. Multi antreprenori nu reusesc sa isi aduca micile afaceri in pragul profitabilitatii fiindca nu le iau in serios, fiind afaceri simple si care atrag investitii banesti reduse. Aceasta reprezinta o greseala majora care duce la esec rapid. Asa ca luati-va afacerile in serios si planificati-va toti pasii in cadrul unui plan de afaceri.
Al treilea pas pe care il efectuam este sa incepem demersurile de respectare a legislatiei in vigoare. Orice afacere, cat de mica ar fi, necesita o forma legala si obtinerea de autorizatii si avize. La nevoie, cooptati un specialist care sa va ajute cu aceste eforturi.
Acum ca detinem ideea de afacere potrivita, i-am atasat un plan de afaceri si stim ca putem lucra in legalitate, pasii care urmeaza sunt unii cat se poate de naturali: gasim furnizori de materie prima, cooptam profesionisti pentru consolidarea unei prezente online de top, incepem sa ne promovam produsele si serviciile in cadrul audientei-tinta corecte.
Mult succes si nu ezitati sa ne adresati intrebari in casuta de comentarii!
sursa foto: www.sxc.hu
Articole conexe
10+ idei de afaceri pentru pasionatii de calatorii
de Bianca TilaRentabilitatea intreprinderii. Cum pot masura succesul afacerii mele
de Bianca TilaCum trebuie sa arate un plan de afaceri pentru un salon de infrumusetare
de Bianca TilaAfaceri cu melci. Cum poti incepe acest business
de Idei de afaceriAboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de AFACERI 2024
- Colectia de Idei de Afaceri
- 24 de idei inedite pe pietele din S.U.A. si Europa de Vest
- Birouri inchiriate cu ora
Afaceri la cheie
- NOU: Berea artizanala. Pasii catre o afacere de succes
- Vrei sa-ti deschizi propria AFACERE? Venim in ajutorul tau: descopera 14 IDEI de afaceri inedite!
- Secretele comertului ONLINE iti sunt, in sfarsit, dezvaluite! Porneste propria ta afacere online
- Afacerea momentului: vanzarile pe Amazon! 9 motive pentru comert online prin platforma Amazon:
- Oferta zilei: Reducere de pana la 25% si Transport Gratuit