Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

De ce nu este recomandat un imprumut cu buletinul pentru demararea unei afaceri

de Ideideafaceri 26 Iul. 2018 9026
4.16 din 22 voturi
RATING UTILIZATORI
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Exista numeroase institutii financiare nebancare in Romania care pot acorda un credit doar in baza actului de identitate. Un astfel de imprumut este cunoscut sub numele de „credit cu buletinul” si pentru obtinerea sa, pe langa actul de identitate al persoanei care il solicita este necesar sa se mai prezinte un extras de cont.

Creditul cu buletinul nu necesita giranti si nici garantii. Avantajul sau consta in faptul ca se pot obtine foarte rapid sume de la 100 de lei la 2000 de lei de la numeroase IFN-uri. De regula, perioada maxima pe care o poate solicita beneficiarul este de 35 - 60 de zile (aceasta este diferita de la o institutie la alta), ceea ce inseamna ca in aceasta perioada de timp creditul cu buletinul trebuie sa fie rambursat. In cazul in care aceasta perioada nu este respectata de catre beneficiar si creditul nu se restituie la timp, IFN percepe o dobanda penalizatoare zilnica.

Astfel de imprumuturi se ramburseaza prin debitare directa, in cazul celor mai multe dintre institutiile financiare nebancare. De asemenea, este important ca beneficiarul creditului sa stie ca poate sa ramburseze anticipat suma datorata.

Misiunea unor astfel de credite este sa finanteze nevoi urgente. Intr-un scenariu ipotetic persoana x doreste sa faca un credit cu buletinul pentru a infiinta o societate comerciala. In acest caz, suma de care are nevoie este de aproximativ 1500 de lei. Partea buna este ca va primi aceasta suma de bani in cateva ore, dupa ce va trimite o copie BI. Este, fara indoiala un credit usor de obtinut, simpla conditie fiind conexiunea la Internet. Cu toate acestea, creditul cu buletinul nu ar trebuie sa fie solutia catre care sa se indrepte persoanele care doresc sa obtina suma de bani pentru demararea unei afaceri. Dezavantajele sunt numeroase si pot ridica probleme.

Dezavantajele unui credit cu buletinul

Fie ca vor sa infiinteze SRL sau PFA, sau vor sa inceapa o afacere acasa pentru ca ideea prezentata de un prieten pare buna si convinge, creditul cu buletinul nu reprezinta o solutie din cel putin sase motive:

  • Acordarea creditelor cu buletinul fara adeverinta de salariat se face pentru o perioada de cel mult 60 de zile. Atat suma imprumutata, cat si dobanda aferenta acesteia se ramburseaza intr-o singura transa. Daca antreprenorul nu a avut posibilitatea de a detine suma, relativ mica, pe care a imprumutat-o pentru a-si infiinta o entitate juridica, este sigur ca va dispune de o suma cu mult mai mare (pentru ca poarta si dobanzi) la finalul celor 60 de zile sau intr-o perioada cu multa mai scurta de atat in cazul unor IFN-uri?

  • Dobanda datorata pentru creditul cu buletinul este foarte mare, sunt situatii in care dubleaza sau tripleaza suma imprumutata. De astfel, valoarea dobanzii pentru un credit fara adeverinta de salariat se numara printre cele mai mari valori ale DAE.

  • Presupunand ca beneficiarul creditului va solicita sa se prelungeasca durata de returnare, in cazul unui imprumut fara adeverinta de salariat acest lucru este posibil doar daca se achita un comision.

  • Intarzierile platii creditului se soldeaza cu penalitati materializate in sume substantiale, ceea ce inseamna ca valoarea imprumutului va fi la randul sau cu mult mai mare.

  • Neachitarea creditului are, de asemenea, urmari grave pentru beneficiar: va fi inscris ca debitor la Biroul de Credit si nu va mai putea obtine un alt credit. Mai mult de atat, institutia va declansa o actiune legala de recuperare a sumei datorate.

In concluzie, un antreprenor aflat la inceput de drum va trebui sa aiba in vedere si dezavantajele unui credit cu buletinul, pe care, cel putin din consideratiile mentionate anterior ar trebui sa il evite.



Tags: creditcredit avantajos

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.16 din 5 - 22 voturi.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]