Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Afaceri cu 10.000 euro. 50 idei de afaceri pe care le poti incepe cu 10.000 de euro sau chiar mai putin

de Bianca Tila 21 Feb. 2024 5650
Afaceri cu 10.000 euro. 50 idei de afaceri pe care le poti incepe cu 10.000 de euro sau chiar mai putin
4.6 din 15 voturi
RATING UTILIZATORI
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

De-a lungul timpului v-am povestit cum va puteti incepe viata antreprenoriala cu afaceri mici de la zero, cu investitii reduse sau cu diverse idei de afaceri la tara, cat si la oras. Astazi, vreau sa demaram impreuna afaceri cu un buget de inceput ceva mai mare, decat argumentam altadata.

Afacerile profitabile sunt cele care au un plan de business bine pus la punct si un buget organizat. Cele mai bune afaceri pot lua nastere in orice moment al vietii voastre, fie ca sunteti la inceput de drum, fie ca sunteti ceva mai inaintat in varsta.
 
In demarerea unei afaceri ai nevoie de o gandire strategica si de multa atentie. Aproximatv 70% dintre angajati vor sa devina propriul sef, sa administreze o afacere si construiasca cea mai buna varianta a lor.

Acesta nu o sa fie un articol motivational in care sa-ti spun ca esti perfect pentru piata de munca actuala. Tu esti cel care poti lua o asemenea decizie in viata ta.

Ceea ce voi face in cele de urmeaza este de a enumera cateva idei de afaceri profitabile pe care le poti incepe cu 10.000 de euro sau mai putin.
 
Inainte de a te inhama la o asemenea schimbare, cea de a deveni antreprenor si de a renunta la pozitia de angajat, iti recomand sa te documentezi despre pasii pe care ii ai de facut, precum:
 
- cum se redacteaza un plan de afaceri
 
- cum alegi numele firmei tale
 
- care sunt actele necesare infiintarii unei afaceri
 
- ce surse de finantare poti folosi pentru demarerea unei afaceri
 
- ce inseamna prag de rentablitate, ebitda, marja de profit, mvp, costul de oportunitate, dobanda compusa
 
- ce strategii de marketing poti folosi la inceput
 
Pune-ti pe foaie ideea si incepe sa raspunzi la fiecare punct. Dupa acest pas vei avea o structura perfecta pentru a demara o afacere de succes.


Ce sa iei in considerare daca vrei sa-ti deschizi o afacere cu 10.000 euro

 
Fie ca vrei o afacere profitabila cu 1000 de euro, fie ca vrei o afacere de succes cu 10.000 de euro, ca antrepreor trebuie sa iei in considerare cateva aspecte importante.

Fluxul banilor si vanzarile constante intrunesc descrierea ideala unei afaceri, insa acestea pot fi atinse doar daca antreprenorul este stapan pe situatie.

De aceea, ideea afacerii tale trebuie construita atent si cat mai exact. Cu cat ideea este mai precisa, cu atat detaliile vor fi conturate mai bine, iar administrarea capitalului nu va pune probleme in niciun fel.
 
Un lucru esential de de care trebuie sa tii cont este calitatea ideii. Mai exact, cat de buna este ideea afacerii tale, aceasta va sustine intreg succesul sau falimentul ulterior al businessului. Dupa ce te-ai intrebat "Ce firma sa imi deschid?", gandeste-te la urmatoarele puncte:
 
- Ideea pe care o ai rezolva o anumita problema? Eficienta ideilor deja existente pe piata este redusa?
 
- Cat de mare este piata vizata? Poti obtine un profit cu ideea ta?
 
- Cat de relevanta este ideea ta pentru publicul tinta?
 
Un sfat pe care ti-l pot da in acest punct este de a nu te avanta in idei de afaceri unde nu ai expertiza. Daca esti om de marketing, nu te indrepta spre afaceri imobiliare, unde nu ai idee cu ce se mananca acea piata.

Cauta idei si rezolvari in sfera ta de interes. Nu te baza doar pe ce te-a invatat viata profesionala, poate in timpul liber esti un pasionat al jocurilor video si ai capaciatea de a crea unul perfect nevoilor acestei nise.
 
Un alt aspect pe care trebuie sa-l iei in considerare daca vrei sa-ti deschizi o afacere cu 10.000 de euro este implementarea ideii si contextul acesteia. Ideea ta nu trebuie sa fie costisitoare din punct de vedere financiar, dar nici din perspectiva timpului pe care il aloci administrarii acesteia. Trebuie sa iti delimitezi bine drumul, sa ai timp si energie pentru demarerea si administrarea afacerii tale.
 
10.000 de euro este o suma perfecta daca ne gandim la idei de afaceri profitabile pentru tineri. Este o suma redusa, daca ai o idee originala sau daca prin afacerea ta vrei sa completezi anumite spatii dintr-un domeniu. De aceea am insistat pana acum cu atentia, trebuie sa fii calculat in miscari si sa te mentii in realitate.
 
Fiecare idee se poate numara printre cele mai bune afaceri ale acestui an daca are un plan bine pus la punct si o gandire analitica in spate.
 

Cum sa incepi o afacere de succes cu doar 10.000 de euro

Atunci cand ne gandim la demararea unei afaceri ne gandim la capitalul de inceput, la investitia cu care incepem businessul, dar nu ne dam seama ca unele afaceri pot lua viata si cu mai putin de 10.000 de euro, sau chiar cu nimic.

Planul de afacere este o parte esentiala a businessului. Gasesti in ghidurile noastre informatii complete pentru un start in afaceri plin de succes...click AICI pentru detalii si comenzi<<

Am vorbit si in alte articole despre faptul ca antreprenorul nu trebuie sa dea curs doar fondurilor de inceput, exista afaceri care se pot dovedi profitabile, desi au avut in spate investitii mici sau deloc.

Spun asta pentru ca vreau sa avem alt punct de vedere, sa privim lucrurile de pe masa ca pe un inceput bun, avem 10.000 de euro si ne putem desfasura activitatea linistiti, avand o suma buna pentru aceasta faza a vietii de viitor antreprenor.
 
O afacere cu 10.000 de euro incepe cu o structura: planificati resursele de care aveti nevoie, costurile acestora si cum puteti economisi bani in cadrul afacerii.

Capitalul de 10.000 de euro nu trebuie vazut ca pe o suma marunta, dar nici ca pe un sac fara fund. Astfel, trebuie sa va organizati bine aceasta suma pentru a sustine afacerea cat mai mult timp pe piata.

Pentru un interval de timp, bugetul va ramane mic, insa contextul businessului trebuie sa fie profitabil. La inceput publicul nu cunoaste cu ce va ocupati sau ce calitate aveti, strategiile si tehnicile abordate trebuie sa fie cele care fac prezentarile.
 
Pentru a mentine cat mai mult timp afacerea in functiune cu un buget mic, puteti apela la freelanceri sau diferiti colaboratori in loc sa angajati personal permanent. In acest fel, reusiti sa economisiti bani in timp ce va dezvoltati.
 
Investirea profiturilor in afacere nu este o idee necunoscuta pentru lumea businessului, este chiar un obicei sanatos. Aceasta tehnica te ajuta sa cresti afacerea cu un buget mic si sa gasesti rapid succesul.
 
Afacerile de succes au in spate oameni constienti de punctele lor forte si care continua sa-si construiasca abilitatile. Nu te lasa coplesit de faptul ca esti la inceput.

Trebuie sa dai de greu ca sa inveti sa gestionezi, mai taziu, situatii grele. Masoara-ti fiecare pas si fii migalos la bilant. Urmarirea fluxului de numerar si a finantelor este importanta, mai ales in etapa de inceput, unde banii pot sa scada rapid.
 
Chiar daca vreti afaceri inedite sau businessuri simple, incercati sa evitati cheltuirea excesiva. Daca puteti face voi un anumit produs, nu aruncati banii pe un echipament inutil, daca nu aveti rezultate palpabile si statistici care arata economisirea timpului si cresterea profitului.
 

In ce domenii poti deschide o afacere cu 10.000 de euro

 
Idei de firme exista la tot pasul, trebuie doar sa decizi ce ti se potriveste. Daca esti multumit de nivelul tau profesional, foloseste-te de acest lucru si demareaza o afacere. Cea mai simpla afacere pleaca de la cunostintele deja acumulate. Daca esti specialist in marketing afliat, dezvolta o afacere in acest sens.
 
In ce domeniu sa incepi o afacere? In primul rand, informeaza-te, cauta piata tinta si fa o analiza. Domeniile de afaceri sunt diverse, gama este larga si ai de unde sa-ti alegi. Cu suma de 10.000 de euro, poti face doua mici afaceri profitabile daca esti pregatit de o asemenea responsabilitate.
 
Nu cauta idei de afaceri de succes care te-au impresionat. Cauta strategic, incearca sa vezi daca te potrivesti cu ideea si daca poti indrepta atentia publicului spre afacerea ta.
 
Mai jos iti ofer cateva idei de afaceri mici pentru femei, barbati si tineri care pot fi demarate chiar de azi.
 

Specialist SEO

 
Nu este un secret ca strategiile de SEO ajuta la cresterea site-urilor. Multe companii abordeaza specialisti SEO pentru a-si imbunatati vizibilitatea pe motoarele de cautare, precum Google. La inceput, aceasta poate fi o afacere cu 1000 euro, avand in vedere ca este complet online.

Aici se muleaza foarte bine ce v-am spus mai sus, daca aveti experienta lucrurile se vor contura mai usor, in caz contrar poate fi nevoie de un buget mai mare pentru investitia in publicitate (in acest fel s-ar obtine primii clienti).
 

Catering

 
Aceasta industrie are nevoie de un capital generos, dar ne putem descurca si 10.000 de euro. Probabil observati ca tot mai multe firme de acest gen apar, aici intervine vechea poveste "cerere si oferta". Mediul tumultos in care traim, ne obliga cateodata sa apelam la mancare deja preparata. Vine curierul, iar masa este perfecta. Cu aceasta afacere faceti lumea fericita. Cine nu are un zambet pe fata cand mananca?
 

Coordonator Social Media

 
Coordonator social media, social media manager... afaceri cu 2000 euro le-as numi. Daca sunteti interesati sa demarati o afacere in retelele sociale, oferiti-va seviciile online marcilor care va intereseaza. Conexiunea la internet, un smartphone si un computer sunt suficiente pentru a deveni independent financiar.
 

20+ idei de afaceri online pe care le poti deschide cu doar 10.000 de euro

 
Cand vine vorba de domenii in cadrul afacerilor, eu mereu o sa recomand zona online. Aceasta are o influenta mare asupra noastra, iar omul nu va renunta prea usor la relatia lui cu telefonul. In acest sens, v-am pregatit cateva idei de afaceri online pe care le poti deschide cu doar 10.000 de euro.

Vin de la inceput cu mentiunea ca sunt afaceri profitabile pentru incepatori, businessuri usoare si idei de afaceri pentru femei si barbati. Mai pe scurt, voi include toate categoriile, deci n-ai cum sa nu gasesti ceva pe stilul tau aici.
 

Servicii de consultanta

 
Consultanta se afla in top 10 afaceri de succes. In ultima vreme, acest domeniu este privit cu alti ochi, companiile ofera sfaturi si strategii afacerilor sau oamenilor care apeleaza la aceste servicii.

Un consultant de afaceri, de exemplu, isi poate incepe activitatea virtual, ca si instrumente sunt suficiente un computer, o conexiune la internet si putina experienta. Consultanta pune la dispozitie diverse domenii de activitate, puteti oferi consultanta in afaceri, fonduri europene, contabilitate, social media, etc.
 

Magazin online

 
Magazinele online sunt cele mai bune idei de afaceri din punct de vedere al spatiului. Cu ajutorul unui magazin online, nu aveti nevoie de o locatie in care sa investiti, puteti sa va concentrati atentia pe fotografiile si descrierile produselor voastre de pe site. Magazinul online va pune la dispozitie orice idee, fie ca vreti ca comercializati produse handmade sau haine.

In cadrul acestei idei aveti doua optiuni: puteti crea propriul site web (ceea ce va si recomand) sau puteti sa va bazati pe pietele oline precum Etsy, Amazon (in acest fel mentineti costurile reduse). Ambele idei sunt perfecte acestei afaceri, puteti sparge gheata cu un site propriu sau puteti lua lucrurile usor, testand pietele deja existente.

Afla secretele comertului online din ghidul "Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online" de AICI ...click pentru detalii si comenzi<<

 

Autor de carti

 
Stiu ca poate pare cliseic sa va recomand sa scrieti o carte, dar pentru tinerii cu multa imaginatie care vor sa devina independenti financiari, mi se pare o usa larg deschisa. Recomand aceasta afacere, mai ales ca Amazon ofera toate instrumentele de care ai nevoie si totul se intampla online.

In mare parte, este nevoie doar de timp pentru a lega ideile si personajele intr-un document digital. Investitia vine atunci cand folositi un serviciu de editare pentru imbunatatirea imaginii. Orice carte are nevoie si de o coperta, doar asa o putem judeca la prima vedere, nu?
 

Dezvoltator de aplicatii

 
Suntem inconjurati de tehnologie, iar nevoia de "nou" vine la cateva secunde dupa lansarea unui nou proiect. Tehnologia ne-a facut mai curiosi si dornici de consum in aceasta directie.

Daca esti incepator sau ai deja experinta in domeniul IT, de ce nu incerci sa-ti satisfaci nevoile din viata persoanla cu o aplicatie pe placul tau? Nu stii niciodata de unde sare iepurele. Puteti obtine venituri din vanzari sau achizitii in aplicatie. Pentru inceput, aceasta afacere nu are nevoie de multe resurse, computerul si accesul la software creioneaza un start destul de promitator.
 

Site de intalniri

 
La momentul actual exista site-uri de intalniri pentru fiecare nisa si grup de interese. Daca aveti o idee inedita in aceasta directie tot ce aveti nevoie este un site web sau o aplicatie.

Utilizatorii pot fi taxati pentru a se inscrie sau pentru a folosi platforma. De asemenea, ramane deschisa si ideea de a face bani din reclamele online. Aceasta afacere intra in lista de idei de investitii, avand in vedere ca nu necesita atentia voastra 100%.
 

Influencer

 
Cred ca aceasta afacere este cea mai dorita in randul tinerilor. Acestia viseaza la acea viata de vis, in care doar calatoresti si te pozezi. Lucrurile nu stau chiar asa de roz, mai ales pentru cei care stiu mai multe amanunte din spatele platformelor sociale.

Totusi, influencerul ramane in top afaceri profitabile si se inscrie printre primele afaceri creative ale momentului. Daca te intrebi in ce sa investesti 1000 euro... raspunsul este in tine! Vezi ce nisa ti se potriveste si incepe sa creezi continut online de calitate.

 

eCommerce

 
Cand bugetul este redus, eCommerce este raspunsul. Vanzarea online este o optiune excelenta pentru a demara o noua afacere. In plus, aceasta afacere online cu bani putini are nevoie de cercetare pentru intelegerea publicului tinta si a concurentei.
 

Imprimare 3D

 
Am vorbit si in alte articole despre printarea 3D. Desi trendul a inceput in urma cu cativa ani, aceasta ramane una dintre afacerile profitabile in Romania, mai ales pentru fanii Comi Con. De asemenea, fanii benzilor desenate sau diferitelor productii cinematografice aleg sa-si confectioneze sau sa achizitioneze figurine facute prin aceasta tehnica.

Mai pe scurt, as numi-o jucaria adultilor. Totusi, sa nu credeti ca aceasta are doar un scop distractiv, se poate folosi si la alte sfere de interes. Daca sunteti intersati de astfel de proiecte de afaceri, puteti sa va cercetati piata si sa aflati ce se vinde cel mai bine in Romania.
 

Home staging

 
Amenajarea caselor virtual mai pe scurt... Nu cred ca va este necunoscut termenul de "randare", aceasta afacere scuteste multe agentii imobiliare si oameni care vor sa-si amenajeze casele de stres. Afacerile de acest tip iti creaza o imagine de ansamblu cu fiecare obiect care va fi in casa ta. In acest fel, vei putea decide daca este o idee buna sa pui dulapul langa fereastra sau sa renunti la el.

Daca si tu vrei sa iti deschizi o afacere, gasesti in ghidurile noastre informatii complete pentru un start in afaceri plin de succes...click AICI pentru detalii si comenzi<<

 

Life coaching

 
Putem spune ca aceasta idee este legata de prima cu consultanta, insa intra in alta categorie. Daca esti in cautarea unor afaceri profitabile cu bani putini, ai nimerit unde trebuie. Suma de 10.000 de euro iti va fi suficienta pentru publicitate, site si alte cheltuieli. Simti ca experientele tale de viata ar putea ajuta si alta lume sa-si depaseasca pozitia? Ce stai, hai la ONRC!
 

Servicii de HR

 
Aceasta idee se bazeaza pe ce ziceam la inceputul articolului, adica sa te bazezi pe experienta pe care ai acumulat-o pana in acest moment. Aici ma adresez in special oamenilor care au lucrat sau lucreaza intr-un departament de HR. Sigur, ai vazut multe CV, scrisori de intentie si ai trecut prin destule recrutari si interviuri.

Aceasta perspectiva ar putea ajuta alti oameni sa-si gaseasca un loc de munca. Iti poti oferi serviciile ajutand la construirea CV-urilor si intreg dosarului de angajare. Ia in calcul si faptul ca poti da sfaturi platite pe social media.
 

Predare online

 
Aceasta este o mini afacere la ceea ce faci deja, daca este sa ne referim la profesori. Exista o multime de platforme de meditatii care va ofera instrumente inedite. Puteti crea idei mici de afaceri plecand de la ce v-am spus, nu trebuie sa fiti profesori. Puteti cunoaste foarte bine o limba straina si asa faceti niste bani frumosi.
 

Redactor specializat

 
Daca aveti experienta intr-un anumit domeniu sau o minte creativa va puteti oferi serviciile pentru redactarea planului de afaceri, de exemplu. Multi tineri au idei de magazine sau idei inovative de afaceri, insa nu stiu de unde sa inceapa. Nu toti antreprenorii stiu sa redacteze un astfel de plan si nu este vital sa-l faca chiar el. Atata timp cat planul este construit cum trebuie si urmat pas cu pas, nu conteaza cine l-a scris. Gandeste-te ca poti ajuta multi viitori afaceristi de succes cu strategiile tale.
 

Copywriting

 
Ramand pe acelasi palier, copywriterul este cel care da startul unei noi campanii sau cel care il ajuta pe cumparator sa plaseze comanda. Toti au nevoie de un vrajitor, iar tu esti cel care poti convinge publicul sa cumpere. Apropo, este una dintre afacerile fara angajati, lucru ce ajuta mult la reducerea costurilor.
 

Asistent virtual

 
Stiu ca poate nu suna ca o afacere serioasa, insa este! Daca esti organizat, iti poti oferi serviciile tale oamenilor ocupati. Gandeste-te ca ai ocazia de a interactiona cu o groaza de oameni de pe intreg globul. De asemenea, prin actvitatile lor zilnice, poti afla obiective turistice noi sau alte puncte de inters comun. Este una dintre afacerile banoase ale online-ului.
 

Servicii de design grafic

 
Cum am spus si la copywriting, trebuie sa existe o magie care transforma dovleacul in caleasca. Daca esti pasionat de design grafic si de scris, ai pachetul complet pentru o campanie de succes. Cele doua ramuri se imbina perfect si pot fi o strategie buna pentru viitorii clienti. De obicei, ideile de afaceri in Romania combina mai multe sfere de interes pentru a obtine un public larg.
 

Servicii de cercetare

 
Daca vrei afaceri online profitabile, poti apela cu incredere la cea de aici. Abilitatile tale puternice de cercetare iti pot aduce independenta financiara foarte repede. Poti oferi servicii de cercetare in afaceri pe site-uri independente, precum Upwork. Da o sansa acestei idei si vezi daca talentele tale sunt cautate de companii.
 

Sapun natural sau uleiuri esentiale

 
Uleiurile esentiale si sapurile parfumate raman in topul cadourilor. Acestea au nevoie de investitii cu bani putini si un spatiu curat. Produsele artizanale pot fi vandute online cu succes, mai ales daca au o fotografie si un text fermecator.

Afla mai multe detalii despre cum poti face sapun acasa si despre cum poti demara un business cu ajutorul ghidului practic "Realizarea de sapun natural"...click AICI pentru detalii si comenzi<<
 

Revanzarea articolelor de epoca

 
Piata vintage creste pe zi ce trece, iar oamenii au inceput sa aprecieze detaliile minutios lucrate acum zeci sau sute de ani. Piesele de epoca devin o combinatie interesanta mai ales alaturate pieselor moderne din casa noastra. Daca ai o perspectiva in aceasta directie, nu ezita sa ai una dintre afacerile de succes din lume.
 

Planificator de calatorie

 
Stiu ca agentia de turism se poate acupa de acest lucru, dar voi veti face mult mai mult. Aceasta afacere este ideala pentru persoanele pasionate de organizare si travel. Puteti planifica din fata laptopului o intreaga calatorie, plecand de la bagaje si terminand cu rezervarile pentru locurile de vizitat si resturante.

Iti poti crea o identitate online care ajuta publicul sa-si impacheteze eficient hainele din bagaj si ofera servicii de travel inteligent cu un buget redus. Planificator de calatorii, organizator de bagaj, eu le-as numi investitii cu bani putini. Te incurajez sa incepi businessul, mai ales daca ai bifat cateva locuri inedite pe lista personala.
 

Fotograf

 
Meseria de fotograf nu se rezuma la a face o poza. Fotografia trebuie construita, iar aceasta zona necesita timp. Eu iti ofer cateva sfaturi utile, precum a vinde fotografiile pe site-urile dedicate. Ai libertate de creatie, te poti juca in programele de editare si poti trai visul unui afacerist online.

 

Suport IT

 
Ce afaceri merg in Romania? Zona IT inregistreaza cresteri anuale, lucru ce ne da speranta si ne asigura ca este o afacere de viitor. Nu puteam sa evit aceasta afacere din ideile de start-up, avand in vedere ca suportul tehnic este necesar oricarei afaceri sau institutii. Mereu aceasta afacere va obtine profit, bazandu-ne pe amploarea tehnologiei.
 

Produse handmade

 
Felicitarile facute manual, lumanarile parfumate sau picturile sunt afaceri cu o investitie mica, daca este sa privim din perspectiva unui om de business. Produsele handmade sunt unice si aduc acest aer in casele cumparatorilor.
 

Extensii pentru Google

 
In cazul in care esti fascinat de acest sector sau ai cunostinte in domeniu, s-ar putea sa te intereseze faptul ca ai posibilitatea de a prelucra extensii pentru Chrome sau Firefox.
 
Aceste extensii personalizeaza browser-ul unui utilizator si servesc drept suplimente. Ideile de acest tip isi au locul printre afacerile din Romania foarte bine platite, avand o masa larga de oameni interesati.
 

Logo sau animatie

 
Daca esti creativ, poti opta pentru crearea logo-urilor. Aceasta afacere este una dintre cele mai cautate, nimic nu poate exista in spatiul vanzarilor fara un logo. De asemenea, fie ca alegi sa faci un serial animat sau sa creezi logo-uri pentru firme, pentru un tanar acestea sunt idealele afaceri de inceput.
 
Alege cu grija in ce sa investesti 5000 euro sau 10.000 de euro. Toate ideile online sunt profitabile daca stii sa-ti planifici strategiile corect.
 

20+ idei de afaceri offline pe care le poti incepe cu 10.000 euro

 
Atunci cand ne gandim la businessuri offline poate ne vin in cap idei de afaceri mici la tara, precum cresterea animalelor. Mai jos voi detalia acestui subiect, insa nu voi evita sa va dau mai multe optiuni de afaceri care merg bine in acest an.
 

Crescatorie de animale

 
In lista cu idei de afaceri cu bani putini se incadreaza perfect businessurile rurale. Fie ca alegi sa demarezi afaceri in orase mici sau afaceri la sat, cresterea animalelor este o preocupare vitala in randul oamenilor care vor sa consume produse bio. Aici nu ma refer doar la produsele de origine animala, ci si la oualele de prepelita, de exemplu, care au o lista lunga de proprietati.
 
Ideile de afaceri la tara cu animale pot fi incepute treptat, cu o mica ferma. Un pas inteligent ar fi ca tot profitul produs sa se reinvesteasca pentru a mari afacerea.
 

Atelier de imprimari diverse

 
Daca doriti sa incepeti businessuri offline cu 10.000 de euro alaturi de familie puteti opta pentru idei de afaceri acasa. Acestea va reduc stresul si va ajuta sa creati momente de neuitat alaturi de cei dragi. Astfel, cateva exemple de afaceri de familie ar fi atelierele, fie ca sunt de creatie sau tehnice. Atelierul de imprimari de tricouri sunt la mare cautare, mai ales pentru cei care cauta idei de cadouri originale.
 

Amenajari interioare pentru birouri si locuinte

 
Amenajarile interioare nu tin cont de locatia sediului vostru. De asemenea, daca aveti studii in domeniu, amanajerile interioare si exterioare pot lua nastere oriunde. Tin sa mentionez ca sunt idei de afaceri pentru tinerii care vor sa aprofundeze cunostintele acumulate.
 

Cultivarea arbustilor fructiferi in sistem ecologic

 
Idei de afaceri la tara cu 5000 de euro? Am ideea perfecta... arbusti fructiferi in sistem ecologic. Afacerile in mediul rural s-au dovedit de-a lungul anilor unele dintre cele mai avantajoase, avand in vedere ca puteti demara activitatea firmei cu fonduri de la stat.

Afacerile profitabile la tara se pot dezvolta spre agroturism, unde pe terenul arbustilor construiti cabanute in care oamenii se pot caza. De asemenea, dupa activitati interactive in cultura de arbusti puteti sa le oferiti oamenilor spre vanzare produsele culese.
 

Cultivarea plantelor medicinale in sistem ecologic

 
O alta afacere cu 5000 euro poate fi cultivarea plantelor medicinale in sistem ecologic. Suma mentionata este suficienta pentru un inceput promitator, insa o alta investitie ar fi ideala pentru dezvoltarea businessului.
 
Daca dispuneti de un tren generos, puteti demara aceasta afacere de familie profitabila pe el. Puteti vedea lucrurile dintr-un alt unghi, plecand de la ideea ca aveti deja prima etapa finalizata.

Afla mai multe sfaturi utile despre cum sa ingrijesti o cultura de castravete amar din ghidul complet "Cultura castravetelui antidiabet" de AICI...click pentru detalii si comenzi<<

 

Cultivarea legumelor in sistem ecologic

 
Afacerile de familie la tara au o gama larga de optiuni, precum cele de mai sus. Cultivarea legumelor in sistem ecologic intriga multi oameni, mai ales pe cei care doresc sa consume produse cat mai curate.

Cultivarea rosiilor sau cultivarea ardeilor sunt afaceri simple, pentru suma de 10.000 de euro este suficienta. De asemenea, puteti demara si alte modele de afaceri in sistem ecologic, interesul este crescut, iar cu o calitate superioara, clientii nu au cum sa va rateze.
 

Cafenea

 
In momentul in care vreti sa schimbati obiectul profesional, cafeneaua poate fi cea mai apropiata alegere, avand in vedere ca ati observat indirect toata activitatea afacerii. Cafeneaua, restuarantele sau zona HoReCa, in general, se muleaza oriunde ne-am duce. Mai pe scurt, pot fi considerate si afaceri de cartier, avand in vedere ca mereu oamenii vor vrea sa socializeze si sa petreaca timpul intr-un loc primitor.
 
Este de subliniat faptul ca businessurile precizate mai sus nu sunt niste afaceri ieftine, dar pot inflori foarte repede daca optati pentru un design inedit. Puteti incheia contracte de colaborare, astfel construind chiar cafeneaua din Friends... sau ceva mai local, puteti avea desene cu Gopo pe peretii restaurantului.

 

Curatatorie

 
Firma de curatenie sau investitii profitabile cu bani putini, depinde cum privesti situatia. Firmele care au ca si activitate curatarea hainelor, covoarelor, caselor sau firmelor sunt idei de afaceri in orase mici usor de demarat. Totusi, se muleaza perfect pentru orice tip de oras, avand in vedere ca peste tot gasim oameni dornici sa paseze acest task pentru profesionisti.
 

Franciza

 
Multi aleg sa demareze idei de afaceri in Romania, care sa nu necesite implicare 100% si sa poata genera venituri impresionante. Povestea este ideala, nu-i asa? In realitate lucrurile se mai decaleaza pe ici, pe colo, dar pot deveni tabloul pe care ni l-am imaginat.

Francizele sunt un punct bun de inceput pentru cei care nu au idee cu ce se mananca un business. Francizorul iti acorda drepturile de exploatare si cursuri pentru gestionarea task-urilor. In ciuda aparentelor, francizele nu pot fi considerate afaceri de familie cu bani putini, dispunand de costuri ceva mai mari, precum 10.000 de euro.
 

Masaj terapeutic

 
Daca va intrebati "ce afacere sa deschid", am eu o alta idee buna pentru aceste timpuri incordate. Masajul terapeutic ramane o meserie la care toti apelam, mereu exista situatii dificile sau muschi incordati care au nevoie de o ora de relaxare. In plus, daca aveti spatiul necesar puteti continua afacerea cu 3000 euro. In ceea ce priveste amenajarea locului, cautati idei de investitii mici, care sa arate spectaculos.
 

Detailing auto

 
Pentru orice pasionat de masini, detailing-ul auto este o necesitate regulata. Totusi, aceasta nu este o afacere cu bani putini la oras, este total opusul. Aveti nevoie de o investitie masiva in aparate de calitate. Avantajul este ca face parte din afacerile de succes in Romania, daca este sa ne luam dupa veniturile inregistrate.
 

Automate

 
Instalarea automatelor cu diverse alimente este o idee usoara care nu necesita multa implicare. Este genul de business pe care il faci atunci cand iti amintesti, glumesc... trebuie sa refaci stocul de cateva ori pe saptamana. Totul depinde de localizarea automatului si de volumul de oameni care trece pe langa el.
 

Industria de beauty

 
Aceasta industrie nu se va demoda niciodata, avand in vedere nevoia omului de a se ingriji. Aceste businessuri pot fi demarate in familie, daca exista pasionati.

De asemenea, cursurile in domeniu sunt un punct important de bifat. Nu uitati, veti lucra cu oameni, asa ca inarmati-va cu multa rabdare si ascultati dorintele clientului. Idei de afaceri de familie exista in orice domeniu, insa ganditi-va cat de frumos ar fi sa puteti petrece o zi cu cei dragi in timp ce munciti, mie mi se pare win-win.
 

Planificator de evenimente

 
Planificatorul de evenimente este cautat in toate sezonele, nu tine cont de conditiile meteorologice sau de perioada de timp. Ca si planificator de evenimente trebuie sa fii atent la nevoile clientului si sa faci realitate din imaginatia sa. Nu este genul de afacere la tara cu bani putini, ci mai degraba o afacere costisitoare care are nevoie de cunostinte solide.

Planificatorul de evenimente trebuie sa aiba varinate diverse, precum furnizorii de flori, pentru a multumi clientul si a avea de unde alege.
 

Divertisment pentru evenimente

 
Ramanand pe aceeasi zona, evenimentele au nevoie de divertisment. Fie ca vorbim de petrecerile pentru copii unde trebuie animatori, fie ca vorbim de petrecerile pentru adulti unde trebuie poate si un stand-up comedy, fiecare este diferit si vrea sa faca din evenimentul sau o ocazie de neuitat.
 

Hotel pentru animale

 
Desi ar fi frumos sa plecam cu micii nostri prieteni patrupezi in vacante, acest lucru este dificil de cele mai multe ori. O afacere de tip hotel pentru animale ar usura viata multora dintre noi.

Un loc in care fiecare animalut are spatiul sau, iar programul de mancarea de acasa este respectat... ce poate fi mai frumos? Aceasta afacere poate fi demarata cu succes cu 10.000 de euro, mai ales daca sunteti iubitori de animale.. sunteti, nu-i asa?
 

Pepiniera

 
In randul afacerilor cu bani putini la tara, putem include si pepiniera. Daca ai un spatiu fertil si esti indragostit de horticultura, da ocazia oamenilor sa-si aleaga bulbi de flori, rasaduri, ingrasaminte sau seminte chiar de la tine.
 

Antrenor personal

 
Antrenorul personal este mereu o alegere buna, mai ales pentru cei incepatori. Multi vor sa fie asistati in timpul antrenamentului pentru a avea o postura corecta si pentru a avea rezultate. Antrenorul personal este o afacere de tip freelancer, dar este una dintre cele mai bune variante pentru iubitorii de fitness.
 

Mutare si transport

 
Firmele de mutare sunt unele dintre cele mai proftabile, avand in vedere costurile si munca depusa. Totusi, trebuie sa tineti cont de anumite aspecte pentru a multumi clientul si pentru a va recomanda mai departe. Nu uitati sa va ingrijorati de starea clientului vostru, fiecare obiect mutat poate reprezenta o componenta vitala starii lui emotionale. Incercati sa faceti experienta mutarii cat mai placuta prin eficienta, ambalare si transport.
 

Croitorie

 
Desi cumparam si returnam cu usurinta hainele achizitionate de la mass market-uri, uneori avem nevoie de acea piesa speciala care sa atraga atentia asupra noastra. Croitoriile sunt o sursa de originalitate accesibila care poate indeplini dorintele oricarui client.
 

Food truck

 
Food truck este o idee nu foarte aborda in Romania, lucru ce va ofera o concurenta redusa. Acest tip de restaurant pe roti nu este dependent de un anumit punct si se poate concentra pe un volum mai mare de oameni, comparativ cu restaurantele clasice.
 

Start-up tehnologic

 
In ceea ce priveste start-up-ul tehnologic, puteti demara o astfel de afacere cu o idee inovativa. Puteti dezolta o aplicatie sau un serviciu de software. Ideile sunt diverse, insa decizia o ai doar tu.
 

Centru de realitate virtuala

 
Avand in vedere ca realitatea virtuala devinde din ce in ce mai accesibila, puteti demara un centru cu acest obiectiv de activitate. In cadrul afacerii, puteti oferi jocuri, tururi virtuale sau experiente imersive.
 

Productie de alimente alternative

 
Proteinele pe baza de plante sau insecte ar fi o alternativa accesibila persoanelor care renunta la consumul de carne sau alimente de origine animala. In prezent, aceasta zona se afla in crestere si poate avea un impact semnificativ pe piata.
 

Reciclare

 
Dupa cum putem observa, recliclarea a devenit un obicei sanatos, insa nu toata lumea face eforturi in aceasta directie. Un business care colecteaza si recicleaza materialele poate fi o afacere inovatoare pentru societatea in care traim. De asemenea, puteti opta pentru reciclarea electronicelor vechi, creand o sursa de venituri in timp ce reduceti deseurile.
 

Energie regenerabila

 
Tot mai multe intreprinderi si gospodarii aleg sa devina mai prietenoase cu mediul. Serviciile de consultanta in domeniul energiei regenerabile ar ajuta oamenii sa priveasca eficient aceasta miscare. De asemenea, puteti oferi informatii despre instalatiile solare, eoliene sau alte surse de energie regenerabila.
 

6 pasi esentiali care te ajuta sa alegi cea mai buna idee de afacere cu buget limitat (10.000 euro)

 
Alegerea unei idei de afaceri nu este usoara, mai ales ca ea poate decide parcursul tau ca viitor antreprenor. Multi se lasa descurajati de rezultatele unui business si renunta. Putini se gandesc ca ideea de afaceri nu a fost bine gestionata sau ca nu era potrivita personalitatii si decid sa renunte foarte usor la viata de afaceri.
 
Mai jos iti ofer 6 sfaturi care te ajuta sa alegi cea mai buna idee de afacere cu buget limitat.
 

Cunoaste-te

 
Nu trece cu vederea acest punct, importanta lui iti va clasa ideea in topul afacerilor de succes in lume. Identifica-ti punctele forte, pasiunile si expertiza, afacerea pe care o vei demara are nevoie de abilitatile tale. Cea mai profitabila afacere din lume ia nasterea din placerea ta, daca produsul creat si intreaga activitate te vor face fericit, atunci afacerea va fi un real succes.

Daca si tu vrei sa iti deschizi o afacere, gasesti in ghidurile noastre informatii complete pentru un start in afaceri plin de succes...click AICI pentru detalii si comenzi<<



 

Cercetare de piata

 
Cercetarea de piata te ajuta sa ideintifici daca ideile de business pe care le vrei aplicate sunt viabile pietei in care vei activa. Cautati industrii sau niste cu baze de clienti in crestere si concurenta redusa. Acest pas te va ajuta sa descoperi si alte tipuri de afaceri, in afara celor mentionate pana acum.
 

Investitii mici

 
Afacerile profitabile incep cu investitii mici, concentrati-va pe reducerea costurilor pentru a rezista cat mai mult timp pe piata. Cautati oportunitati si faceti investitii profitabile, precum afaceri online sau cu instrumnete si echipamente esentiale. La inceput de drum, recomand sa cautati francize sub 5000 euro, avand in vedere costurile si cunostintele francizorului.
 

Potential de profit

 
Incercati sa intocmiti o lista cu ideile de afaceri pe care le doriti. Evaluati potentialul de profit al fiecarei afaceri si luati in considerare factori precum costurile de inceput, oportunitatile de venituri, scalabilitatea si concurenta.
 

Fezabilitate

 
Evalueaza fezabilitatea ideii alese cu resursele si bugetul disponibile. Se mai intersecteaza lucrurile? Evitati ideile de afaceri care depasesc suma stabilita. Afacerile cu bani putini au aceleasi sanse de a deveni mari si infloritoare ca cele in care s-au investit surse financiare mai mari.
 

Pasiune si interes

 
Cum sa faci afaceri?... cu placere. Cu cat ideea te incanta mai tare, lucrurilor vor functiona. Aliniaza-ti pasiunile si interesele si creaza o afacere de succes. Conducerea unei afaceri reprezinta o provocare majora, dar a fi pasionat de munca ta te mentine motivat si entuziasmat.
 

Cele mai frecvente intrebari pe care le au cei care incep o afacere cu doar 10.000 de euro

 

Ce afaceri merg in ziua de azi?

 
Nu exista un standard al afacerilor, insa in functie de trenduri sau intervale de timp businessurile pot lua alte directii. In prezent, afacerile bune sunt cele online. Zona digitalului ofera ocazia dezvoltarii si vizibilitatii la scara larga, iar demararea unei astfel de afaceri se poate face stand linistit acasa. Cand vine vorba de afaceri pentru incepatori, va sfatuiesc sa alegeti ceva din zona de confort, precum afaceri bazate pe experienta - contabilitatea.
 

Cum se face un plan de afaceri?

 
Planul de afaceri iti ofera o imagine de ansamblu a viitoarei tale afaceri. Sa privesti de sus strategiile si eficienta lor este un mare avantaj, cand vine vorba de gestionarea bugetelor. In plus, planul de afaceri construieste traiectoria pe care businessul tau o va parcurge.
 

Ce este etica in afaceri?

 
Etica in afaceri face parte din etica aplicata, care se ocupa cu analiza din punct de vedere moral a modului in care actorii economici actioneaza. La acest fapt iau parte firmele, actionarii, angajatii, cumparatorii, mai exact toti cei care participa direct la viata de afaceri.

De asemenea, trebuie subliniat faptul ca diferenta dintre culturi afecteaza comportamentul etic, ce poate fi considerat etic intr-o parte a lumii este catalogat nepoliticos in alta.
 

De ce este nevoie de afaceri in comunitatea in care traim?

 
Afacerile intaresc simtul competitiv si hranesc creativitatea. Mereu oamenii vor cauta solutii la probleme zilnice, iar cei care sunt capabili de afaceri vor incerca sa-i satisfaca pe nemultumiti.

Comunitatea in care traim are nevoie de afaceri infloritoare si prospere pentru a transforma spatiul intr-unul eficient. Spatiul economic a putut face posibilila interactiunea noastra online, lucru care a ajutat societatea.
 

Ce reprezinta cifra de afaceri a unei societati?

 
Cifra de afaceri a unei societati reprezinta valoarea totala a produselor vandute sau serviciilor prestate si a altor venituri din exploatare incasate de o firma pe o perioada de timp determinata.
 

Cum sa ai succes in afaceri?

 
Succesul nu vine peste noapte, dar increderea ta trebuie. Daca esti dispus sa-ti oferi timpul si atentia unei afaceri, lucrurile vor merge. Fiecare afacere are un plan in spate, insa nu toate merita sa reziste, lucru care se poate observa si pe piata locala. Succesul in afaceri vine prin solutionarea problemelor, cu cat oamenii vor fi mai multumiti de produsul tau, cu atat vanzarile vor continua sa creasca.
 

Ce afaceri merg pe timp de criza?

 
Afacerile mici de familie afiseaza un procent mare de rezistenta in lupta cu criza. Fie ca alegi afaceri de nisa sau te folosesti de resursele din curte, ajutorul oamenilor de langa tine reprezinta productivitate.

Alaturi de familie, poti demara afaceri de succes la tara, cultivand legume in sistem ecologic sau comercializand bunatati din camara bunicii. Afacerile de viitor la tara includ legumicultura, avand in vedere ca oamenii cauta cu nerabdare produse curate, bio.
 
In lista de afaceri mici si profitabile pe timp de criza putem enumera si covrigaria, magazinul online si apicultura.
 


Bianca Tila de Bianca Tila
Pasionata de zona business, Bianca Tila aduce zilnic in fata cititorilor starea afacerilor de pe piata nationala si internationala. Ofera idei de afaceri rentabile potrivite situatiei actuale, strategii de marketing si modele de afaceri in diverse zone.

Tags: idei de afaceri cu 10000 euroafaceri onlineidei de afaceri offline

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.6 din 5 - 15 voturi.

Articole conexe

Idei de afaceri online pe care le poti incepe chiar de maine

de Bianca Tila
20 Dec 2023
In era digitala, vanzarea de produse si servicii online prezinta o gama larga de optiuni de pornire. Cheia unei afaceri online este sa va potriviti...

Afaceri online: cum sa incepi si sa cresti o afacere online de succes

de Bianca Tila
20 Feb 2024
Spiritul antreprenorial a inceput sa prinda la romani, avand in vedere ca tot mai multi tineri viseaza la o afacere. De cele mai multe ori, produsele...

ANAF incepe controalele pentru banii obtinuti din afaceri online

de Florin Amariei
10 Nov 2021
ANAF a anuntat ca incepe controalele pentru toti banii obtinuti din afaceri online, precum monetizarile atrase din Youtube, Facebook, Instagram sau...

Idei de afaceri online profitabile

de Florin Amariei
14 Ian 2021
A fi antreprenor nu e usor, insa exista mai multe idei de afaceri online care pot fi profitabile. Noi am ales cateva si ti le propunem! Poate 2021 e...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]