Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Vesti bune: Proiect de lege pentru reducerea TVA la fructe, legume si lapte!

de Victor Oancea 23 Iun. 2014 2179
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Aflat momentan in dezbatere publica, proiectul apartine mai multor parlamentari din partea PSD, PC, UNPR si PPDD.

Acestia au lansat in dezbatere publica un proiect de lege care prevede reducerea TVA la 9 la suta in cazul laptelui, legumelor si fructelor, in conditiile in care, in prezent, taxa respectiva este de 24 la suta, la fel ca in cazul tuturor operatiunilor impozabile, noteaza AgroRomania.ro.

Din randul initiatorilor amintim urmatoarii parlamentari: Marian Avram, Petre Daea, Marian Ghiveciu, Liviu Harbuz, Florin Iordache, Manuela Mitrea, Mircea-Titus Delureanu, Ninel Peia  de la PSD, Gheorghe Emacu, Eugen Nicolicea, Valeriu Steriu de la UNPR si  Bogdan Ciuca de la PC.

Proiectul prevede cota redusa de 9 procente aplicata de catre agentii economici producatori, importatori si de catre cei care le comerercializeaza. Initiatorii sustin ca reducerea veniturilor bugetare determinate de diminuarea cotei standard de TVA ar putea fi compensata de cresterea consumului de produse alimentare pentru care a fost operata modificarea.

Mai mult, proiectul mizeaza pe date furnizate de INS, conform carora, in anul 2012, consumul mediu anual pe cap de locuitor a fost de 66,9 kilograme, pentru fructe proaspete, 142,5 kilograme pentru legume proaspete si 226,9 pentru lapte si produse din lapte. Se observa un nivel inalt de cerere pentru aceste produse in randul populatiei.

In acest moment, cota TVA de 24 de procente se aplica in cazul tuturor operatiunilor impozabile care nu au scutire de taxa si care nu sunt supuse cotelor reduse. In domeniul alimentelor, exceptia se aplica in cazul produselor de panificatie, a anumitor tipuri de faina si a livrarilor de produse de panificatie. Cota de impozitare este de 9%.


sursa foto: www.freegreatpicture.com


Tags: tva redus la fructe si legumetva redus la lapte

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]