Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Vrei sa pornesti o afacere pe Amazon? Iata ce trebuie sa stii!

de Alina Constantinescu 27 Mar. 2018 16328
4.23 din 139 voturi
RATING UTILIZATORI
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Afacerile pe Amazon atrag tot mai multi romani pentru flexibilitatea pe care o ofera dar si datorita faptului ca pot sa comande produsele din China si sa le revanda sub brandul propriu. Potrivit statisticilor, anul trecut, vanzatorii din top 10 au obtinut sume de peste 25 de milioane de dolari.

Sa pornesti o afacere pe Amazon este una dintre cele mai tentante idei ale anului 2018. Estimarile pietei arata ca afacerile prin intermediul platformei au ajuns sa valoreze in Romania minimum 50 de milioane de dolari pe an.

Afacere simpla, care poate fi administrata din orice loc aveti calculator cu conexiune la Internet

Daca doresti sa demarezi o afacere pe Amazon ai nevoie pentru inceput de un calculator cu conexiune la internet. Cunostintele de marketing si vanzari prezinta un avantaj pentru dezvoltarea afacerii.

'Platforma Amazon, in momentul de fata, este cel mai simplu mod de a porni o afacere in domeniul comertului electronic datorita resurselor pe care le ofera, fiind cel mai mare retailer din lume. Prin serviciul FBA, vei avea un stoc in depozitele Amazon care ajunge acolo direct de la furnizor, iar comenzile vor fi prelucrate de angajatii Amazon. Astfel, vei putea administra afacerea din orice loc unde ai un calculator cu conexiune la internet. Pentru independenta si modalitatile nelimitate de scalare va fi insa nevoie sa-ti diversifici canalele de vanzare, Amazon ramanand o parte importanta din ele'', explica Sergiu Nichitean, fondatorul comunitatii amazon-seller.ro pentru Agerpres.

Cum vinzi produse pe Amazon

In primul rand, persoanele interesate sa initieze o afacere pe Amazon trebuie sa stie ca cel mai important lucru in acest tip de afacere este sa cerceteze piata si abia apoi sa stabileasca produsul pe care il vand.

Asadar, vanzarea de produse pe Amazon este afacerea momentului, gigantul american punand la dispozitie toata infrastructura de comercializare a unui produs de la  receptia produsului venit din China, depozitare, afisarea pe site, livrarea catre clienti, customer support si birocratie (contabilitate, facturare, garantii).

Ce produse poti sa vinzi cu succes pe Amazon

'Ca si proprietati fizice, target-ul pentru un produs usor de lansat pe Amazon este sa fie mic, usor si cu putine parti mobile. Pretul de vanzare este recomandat sa se incadreze intre 15-70 de dolari. La fel de importanta este si situatia nisei, aceasta trebuie sa aiba o cerere cat mai mare si o concurenta cat mai mica. Alegerea eronata a nisei este cel mai mare risc pe care si-l asuma cei care incep un business in acest nou domeniu. In topul categoriilor care contin oportunitati majore de afaceri se afla casa si bucatarie, sport si outdoors, copii, unelte si produsele pentru animalele de companie", a subliniat Nichitean.

Atentie! Nu vinde cosmetice pentru ca ai nevoie de prea multe autorizatii si nici produse electronice pentru ca pot veni cu probleme de garantie.

Afacere pe Amazon - ai trei modalitati de a activa: ca persoana fizica, firma in Romania sau firma in SUA

Pentru inceput, pentru simplificarea birocratiei, poti activa ca persoana fizica, in acest caz listarea produselor pe Amazon se realizeaza similar cu cea a vanzarii ocazionale pe OLX. Veniturile suplimentare trebuie declarate la ANAF si platit impozitul aferent.

Reinvesteste profitul pentru dezvoltarea afacerii

Profitul obtinut trebuie reinvestit, iar pentru cresterea afacerii este necesar sa accesezi si alte canale de vanzari precum eBay sau site-ul propriu.

"Pentru cineva aflat la inceputul business-ului este recomandata prima varianta care presupune o simplificare a birocratiei. In acest caz listarea produselor pe Amazon se realizeaza similar cu cea a vanzarii ocazionale pe OLX. Veniturile suplimentare trebuie declarate la ANAF si trebuie platit impozitul aferent.

Urmatorul pas, dupa stabilirea tipului de business, recomandat pentru cei care isi doresc sa isi creasca afacerea este infiintarea unei firme fie in Romania, fie in Statele Unite ale Americii. Ambele optiuni prezinta atat avantaje, cat si dezavantaje, iar taxele sunt platite catre statul din tara in care este infiintata firma", precizeaza sursa citata.

Apoi, dupa ce ai stabilit tipul de afacere este necesar sa infiintezi o firma fie in Romania, fie in SUA, taxele trebuind a fi platite catre statul din tara in care este infiintata firma.


Tags: afacere pe amazonafacere onlineafacere profitabila pe amazonvanzari amazon

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.23 din 5 - 139 voturi.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]