Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Afacere cu vinuri: cum a reusit un antreprenor sa dezvolte o afacere de succes in viticultura

de Alina Constantinescu 17 Aug. 2018 13204
4.01 din 35 voturi
RATING UTILIZATORI
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

In plan mondial, viticultura este o ramura generatoare de profit. Romania are o traditie in producerea vinului, atestata documentar de peste 2.000 de ani. Avand in vedere importanta sectorului vitivinicol, tara noastra a beneficiat de investitii si sprijin financiar al statului roman, dar si al Uniunii Europene, incepand cu anul 2007. Productia de vin din 2016 a fost de 4 milioane de hectolitri, cu circa 11% mai mare decat 2015.

Avand in vedere ca una dintre principalele indeletniciri ale locuitorilor din Podgoria (judetul Buzau) este viticultura, Olaru Benedict a reusit sa se impuna printr-o afacere care i-a adus in ultimii ani venituri frumoase.

 Buzoianul a pus bazele afacerii in 2008, iar un an mai tarziu a depus un proiect pentru a primi finantare de la Uniunea Europeana in cadrul Programului National de Dezvoltare Rurala 2007-2013. Cu banii obtinuti si-a deschis Casa de Vinuri Podgoria, o microcrama cu o capacitate de productie de 100.000 de litri. Antreprenorul a reusit sa se impuna in fata  celor peste 1.800 de proprietari de vita de vie prin produs de inalta calitate. Casa de Vinuri Podgoria are o capacitate de productie de 100.000 litri.

Titlul proiectului: Achizitionarea de echipamente si utilaje pentru vinificatie
Proiect finantat prin Axa 1 a Programului National de Dezvoltare Rurala, Masura 123 - „Cresterea valorii adaugate a produselor agricole si forestiere”
Perioada de implementare: aprilie 2009 – decembrie 2010
Buget total: 917.800 lei
Finantare nerambursabila: 458 900 lei
Cofinantare (contributia beneficiarului): 458.900 lei
Teme abordate: valorificarea potentialului agricol si/sau cresterea productivitatii fermelor agricole


La inceput nu a fost deloc increzator in sansele de a accesa fonduri europene, chiar negociind cu firma de consultanta care l-a ajutat in redactarea proiectului ca plata onorariului sa fie facuta doar daca va primi finantarea. La un an de la depunerea documentatiei, buzoianul a primit banii europeni.

Cu ajutorul fondurilor obtinute a infiintat o microcrama, o unitate de vinificatie pana la faza de imbuteliere, care s-a dovedit solutia salvatoare a problemei legate de gasirea unor cumparatori pentru productia de struguri.
Casa de Vinuri de la Podgoria produce mai multe sortimente de vinuri precum Souvignon Blanc, Riesling, Cabernet, Muscat Otonel, Feteasca Neagra si Feteasca Regala.


Potrivit antreprenorului, daca nu ai un nume cunoscut pe piata este foarte greu sa patrunzi in marile lanturi de magazine. Ca mic producator, Casa de Vinuri Podgoria a reusit sa castige clientele din Ramnicu Sarat.


Sursa: Revista Bune Practici, RNDR, nr. 12, anul II, februarie 2015
Foto: pixabay.com


Tags: ferma viticolaafacere cu vinuricultivare vita de viecasa de vinuri podgoria

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.01 din 5 - 35 voturi.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]