Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

3 motive pentru a cultiva rosii in sere si solarii

de Nita Alina 14 Feb. 2017 4836
3.58 din 6 voturi
RATING UTILIZATORI
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Daca aveti teren la tara, o afacere pentru rotunjirea veniturilor familiei este cultivarea rosiilor in sere si solarii. Astfel, se pot obtine recolte bune pe suprafere mici de teren. In randurile de mai jos, iata de ce este bine sa incepeti o afacere cu tomate:

1. Conditiile pedoclimatice din tara noastra sunt deosebit de favorabile obtinerii unor productii in sistem de agricultura ecologica. Decizia demararii acestei afaceri la cheie - cultivarea rosiilor in sere si solarii - se va dovedi in scurt timp benefica pentru veniturile dvs.!

2. Este de remarcat si faptul ca exista o piata potentiala importanta pentru produsele rezultate din agricultura ecologica, deci pentru dezvoltatorii acestei afaceri la cheie, chiar la noi in tara.

3. Producatorii agricoli din Romania sunt sustinuti, printr-un program guvernamental, sa cultive tomate in spatii protejate (sere, solarii), astfel incat sa asigure necesarul de consum intern din productia autohtona.

"Schema de sprijin este foarte simpla si accesibila (...). Fiecare producator care are 1000 metri patrati de sere sau solarii se inregistreaza la Directia Agricola Judeteana de care apartine si prezinta o adeverinta prin care dovedeste ca detine suprafata respectiva de spatii protejate. Directia Agricola Judeteana verifica la fata locului, urmand sa mai faca doua verificari pe parcursul perioadei de productie: la infiintarea culturii si la momentul rodirii”, a explicat secretarul de stat Daniel Dumitru Botanoiu.

De asemenea, secretarul de stat a precizat ca este un program al carui randament se va resimti progresiv, etapa cu etapa, pentru ca, odata cu productia si primirea sprijinului va incepe si capitalizarea micului producator, care isi va permite achizitionarea unor instalatii de incalzire sau a unor rasaduri din soiuri performante si rezistente la perioadele critice.

Reamintim ca valoarea sprijinului financiar acordat beneficiarilor este de 13.481,4 lei/beneficiar/an, suma ce reprezinta contravaloarea in lei a 3.000 euro/beneficiar/an, pentru o suprafata de 1000 mp. Programul se desfasoara pe o perioada de 8 ani.


Tags: cultivare rosiicultivare tomateseresolariiafacere in agricultura

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 3.58 din 5 - 6 voturi.

Articole conexe

Super-afacere in agricultura: cultivarea schisandrei, planta cu 5 arome

de Alina Constantinescu
22 Iul 2020
In medicina traditionala japoneza si chinezeasca, Schisandra este recomandata intr-un numar foarte mare de afectiuni: astm, bronsita, tuberculoza,...

Afacere in agricultura mai putin cunoscuta, dar cu potential mare de profit

de Alina Constantinescu
10 Aug 2020
Originara din China si Japonia, schisandra, este o planta medicinala foarte apreciata pentru beneficiile pe care le ofera sanatatii. In Antichitate,...

Un fermier a accesat fonduri europene de 20.000 de euro pentru propria afacere in agricultura

de Idei de afaceri
03 Mai 2017
Romania are inclinare spre traditie si agricultura ecologica, si cum in ultimii ani consumatorii se indreapta catre alimentatia bio, eco,...

Super-afacere in agricultura: cultiva schisandra, planta cu 5 arome care te poate imbogati

de Nita Alina
17 Iul 2020
Agricultura reprezinta un sector de mare perspectiva in Romania, tara noastra beneficiind de conditii corespunzatoare pentru dezvoltarea unei afaceri...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Anunturi agricole gratuite
Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]