Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Daniel Constantin: Prima data dupa 20 de ani cand Romania exporta mai mult decat importa

de Ilinca Dobrescu 14 Mar. 2014 2394
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Pentru prima data dupa 20 de ani, Romania detine o balata pozitiva de 324 de milioane de euro, in domeniul agrar. Exporturile depasesc importurile, a declarat vineri, la Timisoara, ministrul Agriculturii, Daniel Constantin.

"In comparatie, deficitul era in anul 2012 de 745 de milioane de euro, ceea ce inseamna ca avem o crestere de 1,83 miliarde de euro fata de acum doi ani. Principalele produse pe care le exportam sunt: graul, floarea soarelui sau tigarile. In 2013 am exportat 4,7 milioane de tone de grau, chiar si din productii anterioare, in timp ce productia anului trecut a fost de 7,3 milioane de tone", a afirmat ministrul Daniel Constantin, citat de Agerpres.

Mai mult, Daniel Constantin a subliniat ca in anul 2015 vom fi martorii liberalizarii exportului de carne pe piata unionala si pe alte piete extracomunitare. Aceasta veste buna vine dupa ani de zile in care nu s-a mai exportat carne de porc si animale vii.

De asemenea, conform ministrului Constantin, prezenta produselor romanesti a inceput sa fie simtita si pe rafturile marilor lanturi de magazine. Acesta a mai subliniat ca nu productia este problema, ci reteaua intermediara, dintre producator si raft, respectiv dintre depozite si centrele de procesare a produsului primar.

"Eu nu vreau sa introduc noi taxe si impozite numai ca sa reducem TVA. Pentru a evita acest lucru, urmarim rezultatele (scaderii TVA la paine, n.r.), pana in luna august, iar daca avem la paine, faina si cereale incasari cel putin similare cu un TVA de 24%, atunci putem merge fara alte taxe suplimentare pe reducere de TVA la carne, legume fructe sau alte produse agricole", a precizat vicepremierul, citat de Agerpres.



Tags: import exportimport produse agricolereducere tva la carne

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Anunturi agricole gratuite
Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]