Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Electrica, Hidroelectrica si Complexul Oltenia vor fi listate la bursa

de Ilinca Dobrescu 30 Ian. 2014 10448
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

In luna iunie, Hidroelectrica, Electrica si Complexul Energetic Oltenia (CEO) vor fi listate la bursa, a informat, joi, ministrul de resort, Constantin Nita, cu ocazia semnarii unui contract de finantare intre Complexul Oltenia si Banca Europeana de Reconstructie si Dezvoltare, informeaza Agerpres.

"Nu avem intarzieri in calendarul de listari, dar sa vedem ce spun consultantii. Toate cele trei listari sunt prevazute pentru luna iunie", a informat ministrul de resort.

De asemena, directorul general al CEO, Laurentiu Ciurel, a informat ca singurul lucru care ar putea sa devina obstacol pentru listarea companiei pe care o reprezinta ar fi majorarea capitalului social cu valoarea unor terenuri cu suprafee mari. Aceasta situatie ar putea duce la majorarea cu 2-3% a participatiei statului.

"Este posibil sa avem o reactie in instanta din partea celuilalt actionar, Fondul Proprietatea. Suprafetele sunt foarte mari, iar valoarea lor este de sute de milioane de dolari, astfel ca ar putea influenta cu 2-3% structura actionariatului", a notat Laurentiu Ciurel, citat de Agerpres.

"Nu trebuie sa ne canibalizam cu listarile, pentru ca vorbim de bani de pe aceeasi piata. Din acest motiv, noi ne vom lista in toamna, mai tarziu decat ceilalti", a precizat seful CE Oltenia, din dorinta de cotare pe piata mai tarziu decat a celorlalte doua.


Tags: listare la bursainvestitii bursainvestitori bursa

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]