Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Eticheta e-mailurilor? Iata 8 greseli de evitat!

de Adela Simonescu 02 Mai. 2012 2344
3.5 din 2 voturi
RATING UTILIZATORI
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

E-mail-urile reprezinta, pentru multi, unica modalitate de comunicare cu angajati, colegi, sefi sau subordonati. Este nevoie sa respectam anumite reguli care se ajuta sa comunicam cu mai multa eficienta, care ne demonstreaza profesionalismul si integritatea.

Haideti sa verificam 8 dintre cele mai grave greseli cand trimitem un e-mail catre contacte din viata noastra profesionala, conform CBSNews:

1. Raspundeti indiferent de situatie.
Nu lasati e-mail-urile sa se adune in numar mare. Raspundeti chiar si cand nu aveti un raspuns clar, chiar si cand nu detineti informatiile de care are nevoie persoana care v-a expediat un e-mail. Este nevoie macar de un raspuns care sa ofere data la care veti putea veni cu informatiile necesare persoanei in cauza.

2. Daca sunteti trecut in CC, nu raspundeti si nu va implicati in conversatie daca nu sunteti invitat in mod clar. Cand suntem in CC, suntem considerati importanti in actul discutiei derulate intre doua sau mai multe alte persoane si trebuie sa cunoastem detaliile conversatiei. Cu toate acestea, putem sa ne implicam in conversatie doar cand cineva ne invita sa intervenim.

3. Nu uitati atasamentele si nu uitati sa va corectati textul mesajelor. Aceste doua greseli indica lipsa de profesionalism sau lipsa de respect fata de persoanele cu care discutati.

4. Raspundeti tuturor intrebarilor din mesajele pe care le primiti. Un mesaj intesat cu noua intrebari poate aduce un reply cu raspunsuri alese in mod selectiv, in speranta ca destinatarul va uita sa verifice textul original trimis. Nu uitati ca este important sa raspundeti tuturor intrebarilor, chiar daca nu aveti un raspuns clar, un raspuns satisfacator.

5. Ramaneti corent, concis, la obiect.

6. Adaugati o linie de subiect utila, corecta, functionala pentru mesajul pe care doriti sa il trimiteti.


7. Aveti grija la tonul folosit. E-mail-urile sunt modalitati de comunicare destul de dificile pentru multi dintre noi. Sarcasmul, ironia, critica negativa sunt doar cateva dintre aspectele pe care trebuie sa fim atenti cum le includem in cadrul mesajului.

8. Renuntati la fetele zambitoare cand discutati cu persoane cu care aveti de-a face in viata dvs profesionala. Emoticoanele dovedesc lipsa totala de profesionalism si pot fi utilizate cu alte ocazii.


Tags: eticheta e-mailgreseli e-mailcc e-mail

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 3.5 din 5 - 2 voturi.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]