Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Sefu?, era sa aveti o scama...Pfiuu! E in regula acum...Bine ca am fost aici...

de Maria Nicutar 13 Dec. 2011 7874
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Linguseala nu aduce nimanui nimic bun. Unii sunt atat de naivi incat considera ca sefii nu observa linguseala si vor fi impresionati de un comportament de clasa a doua. Le spunem cat de bine le sta noul costum, le luam o scama imaginara de pe umar, le aducem o cafea regala si le laudam noua coafura. Ce mai urmeaza?

Pai, sa vedem... Ar fi multe optiuni prin care ne putem lingusi sefii. Nu ne aduce nimic bun, dar de ce sa nu incercam, nu-i asa? In fond, poate obtinem promovarea aia pe care, de fapt si de drept, o va primi cel care merita si care isi investeste timpul si energia in directiile cele mai potrivite, in directiile cele mai inspirate, in directiile corecte.


Linguseala ne mananca timp pretios si ne pune in postura in care sefii ne privesc cu mult dispret. Nimanui nu ii place sa tina dupa el un catel care da din coada, se rostogoleste, care latra afectiv la fiecare pas pe care stapanul lui il face, care face diverse giumbuslucuri ca sa fie observat si laudat.


Adevaratele cai catre inima unui sef, adevaratele solutii pentru a ne impresiona sefii in mod real stau in munca, in inteligenta, in decizii corecte, in efort si in principiile la care aderam.


Sefii adora angajatii competenti, care ii ajuta, care ii scapa de probleme si conflicte, care aduc un nivel real de performanta si eficienta, care isi fac treaba fara mare tam-tam. Sefii adora solutiile si pe cei care le promoveaza prin intermediul muncii lor. Sefii adora persoanele care tac si fac. 


Aceste aspecte sunt cele mai importante si cele decisive pentru ca un sef sa ofere o promovare, o lauda, o marire de salariu, o serie de beneficii si drepturi pe care sa le pretuim in mod real. Restul este pierdere de timp, de valoare personala, de decenta, de integritate si cum vreti sa ii mai spuneti.


Per total, lasam scamele acolo unde sunt si ne infundam in micile noastre birouri, acolo unde nu ne mai concentram pe a ne impresiona sefii ci pe a ne auto-impresiona pe noi ca profesionisti, ca specialisti cu viziune, cu perspectiva, cu principii clare si de care nu ne rupem nici macar cand pe masa de discutii se arunca bani sau pozitii mai inalte. Restul vine de la sine, din inertie, precum un bulgare de zapada care aduna pe drum investitiile pe care noi le-am alocat in proiectele de care ne ocupam.


Tags: sefilingusealapromovariscama imaginara

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]