Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Social media intr-o afacere - greseli pe care trebuie sa le eviti

de Camelia Diaconu 06 Mai. 2021 8146
2.71 din 7 voturi
RATING UTILIZATORI
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Deschiderea unei noi afaceri inseamna si promovare, iar tinerii antreprenori trebuie sa se asigure ca stapanesc cu biro si acest domeniu inainte de toate. Un pas gresit in promovarea business-ului poate duce catre esec, iar pentru a evita greselile, iata ce iti recomandam sa faci.

Site-urile de socializare au deveni platiformele ideale de promovare, aici fiind sustinute orice domenii de afaceri.  Prezenta pe canalele online este esentiala, dar dincolo de acest aspect, limitele nu trebuie depasite nici macar in mediul online.
Ce greseli sa eviti in promovarea online!
 
Nu incepe promovarea fara o strategie. Un plan de continut, o startegie sau un calendar editorial sunt elementele esentiale care nu trebuie sa iti lipseasca in momentul in care te pregatesti de lansarea unui produs in mediul online. Orice postare pe care o vei face pe pagina companiei, trebuie sa aiba in spate o strategie care sa se bazeze pe un business plan. Defineste-ti ce iti doresti cu adevarat sa obtii. Vizibilitatea brand-ului? Vrei sa cresti gradul de cunoastere in fata publicului? Vrei sa aduci trafic pe site? Vrei sa iti identifici potentialii clienti sau sa atragi un numar mare de clienti?
 
Sunt instrumente care pot verifica toate aceste detalii, tocmai pentru a te ajuta intr-un mod constructiv, pe termen lung, sa iti cresti vanzarile. 
 
Experiementeaza cat mai multe resurse. O campanie digitala are nevoie de multe resurse pana ajunge in forma finala. Gandeste-te ce modalitati noi de promovare poti aduce in mediul online o data cu deschiderea afacerii tale. Vei merge pe campanii live, care le vor arata oameniilor potentialul de crestere? Sau vei alege o strategie care sa creasca intr-un mod organic, fara sa oferi prea multe detalii publicului tinta? Vei incerca sa interactionezi cu clientii, sa obtii reactii si sa oferi feedback punctual?

Toate aceste intrebari si multe altele fac parte din planul de strategie pe care trebuie sa il pui la cale inca din-nainte dezvoltarii afacerii in social media, fie ca vorbim despre Facebook, Instagram, Pinterest, presa scrisa, etc.
 
Nu ignora semnalele pe care le primesti din partea clientului. Parerea oamenilor din jur este sfatul cel mai important de care ai nevoie pentru inceput. Incearca sa iti stabilesti o modalitate de lucru prin care sa fii cat mai receptiv la mesajele din jur. Asculta-ti clientii iindiferent daca feedback-ul este unul pozitiv sau negativ si incearca sa imbunatatesti constant parerile primite.

Creeaza-ti o legatura cu oamenii, raspunde asertiv comentariilor primite si gaseste o modalitate prin care sa ii rasplatesti in mod constant. Te-ai gandit catre o pagina de Facebook a business-ului, atunci stabileste-ti inca de la inceput si care este promptitudinea cu care poti raspunde. In ce masura te angajezi sa fii mereu prezent in ochii vizitatorilor.


Tags: afacere pe social mediabusiness social mediasocial media marketingsocial media news

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 2.71 din 5 - 7 voturi.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]