Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ANPC vrea confiscarea sumelor obtinute de benzinarii

de Idei de afaceri 10 Mar. 2022 1194
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

ANPC anunta ca vrea confiscarea sumelor obtinute miercuri de benzinarii, dar masura ar urma sa se aplice numai acelor statii care au marit artificial preturile. Institutia, insa, admite ca inca nu e complet hotarata sa faca acest pas.

Luam in calcul sanctionarea pentru o practica incorecta comerciala si emitere de decizie pentru fiecare dintre acestia (benzinari, n.r.). Analizam daca unii dintre comercianti au majorat preturile doar pentru ca au facut-o si ceilalti. In opinia mea profana am putea vorbi despre o structura sau o initiativa de tip cartelar, pentru ca nu exista nicio justificare daca vecinul a majorat pretul sa o faci si tu numai in incercarea de a o obtine un profit suplimentar. Daca acest lucru se va confirma luam in calcul, impreuna cu colegii de la ANAF, confiscarea veniturilor realizate in urma comercializarii cu preturi artificial marite si trimiterea acestora catre bugetul de stat. Cred ca aceasta sanctiune complementara este mai dura decat aceea de a aplica o sanctiune cuprinsa intre 2.000 si 100.000 de lei, pe care cu siguranta, daca vom consta abateri, o vom aplica, la absolut toate punctele controlate", afirmat Constantinescu, la finalul unui control.
 
"Din cate am inteles, din discutiile cu reprezentantii acestor operatori economici, exista o poveste legata de cresterea preturilor in Ungaria pe care ei au considerat necesar sa o preintampine. Daca ma intrebati si as fi in afara orelor de program, v-as spune ca atat timp cat vorbim de un stoc existent achizitionat la un anume tarif, nu se justifica in niciun fel majorarea acestuia, pentru ca la un moment dat crescuse pretul in alta parte sau in alta tara. Tragic-comic este ca pretul barilului a scazut... Mi se pare cu atat mai ciudata si contradictorie masura luata de acestia. Cred ca aceasta efervescenta se va calma. Incurajarea acestei specule este incredibil de sustinuta de cei care s-au hotarat sa cumpere in cantitati foarte mari combustibil. Ei nu au facut altceva decat sa dea apa la moara unei astfel de atitudini discutabile, in opinia mea incorecte fata de consumatori", a mentionat Horia Constantinescu.
 
Acesta a subliniat, totodata, ca atat timp cat existau stocuri achizitionate de combustibili, nu se justifica in niciun fel cresterea preturilor.
 
"Proprietarii benzinariilor risca in conditiile in care nu au fost justificate in niciun fel majorarile de preturi. La acest moment am solicitat modalitatea de transmitere de la structura lor centrala catre fiecare dintre punctele de lucru a motivarii majorarii preturilor imediate. In opinia noastra, atat timp cat vorbim de niste stocuri achizitionate intr-o perioada in care nu se justifica niciun fel de majorare, nu intelegem de ce aceasta totusi s-a facut. Nu va pot spune la acest moment exact cu cat a majorat fiecare dintre benzinarii. Vom lua o nota explicativa clara in care fiecare dintre conducatorii acestor puncte de lucru sa-si asume. Am prioritizat toti comerciantii de combustibili ce au majorat preturile in perioada pe care o stiti intr-un mod inexplicabil atat timp cat si in mediul online exista filmari cu majorari ale preturilor in perioada in care cei care filmau se aflau la coada, asteptandu-se sa cumpere la primul pret afisat, nu la cele care s-au succedat pana la momentul achizitionarii. Avem actiuni la nivel national, la sediul MOL din Cluj-Napoca", a spus Horia Constantinescu.
 
ANAF, ANPC si Consiliul Concurentei au demarat investigatii pe piata carburantilor pentru a verifica motivul pentru care tarifele la motorina si benzina au crescut in doar cateva ore pe parcursul zilei de miercuri, 9 martie.
 
Joi dimineata, in Bucuresti, carburantii se comercializau cu preturi cuprinse intre 7,43 si 9,59 lei in Capitala.


Idei de afaceride Idei de afaceri
Redactia Idei de afaceri este formata dintr-un colectiv de 3 autori cu experienta in domeniile care formeaza intreaga sfera a lumii afacerilor. Ei va livreaza cele mai importante si relevante noutati.

Tags: anpcbenzinariiconfiscare sumepret benzina

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024








[x]