Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Mai multi profesionisti vor putea obtine indemnizatia de 41,5%

de Florin Amariei 03 Iun. 2021 1481
4 din 6 voturi
RATING UTILIZATORI
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Guvernul Romaniei extinde acordarea indemnizatiei de 41,5% din salariul mediu brut si catre alti profesionisti, dar aceasta scade in valoare.

Un proiect de ordonanta de urgenta care completeaza OUG 132/2020 privind masuri de sprijin destinate salariatilor si angajatorilor in contextul situatiei epidemiologice determinate de raspandirea coronavirusului SARS-CoV-2, precum si pentru stimularea cresterii ocuparii fortei de munca se afla pe masa Guvernului pentru aprobare.
 
"In cazul reducerii timpului de munca si/sau a veniturilor realizate, determinata de situatiile prevazute la art. 1 alin. (1), pe perioada stabilita potrivit prevederilor art. 1 alin. (1), beneficiaza, la cerere, in baza declaratiei pe propria raspundere, de o indemnizatie lunara de 41,5% din castigul salarial mediu brut prevazut de Legea bugetului asigurarilor sociale de stat pe anul 2021 nr. 16/2021, cu modificarile si completarile ulterioare, persoanele care au beneficiat de indemnizatia prevazuta la art. XV alin. (1) si (4) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 30/2020 pentru modificarea si completarea unor acte normative, precum si pentru stabilirea unor masuri in domeniul protectiei sociale in contextul situatiei epidemiologice determinate de raspandirea coronavirusului SARS-CoV-2, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 59/2020, cu completarile ulterioare", arata proiectul de act normativ. 
 
Conform notei de fundamentare a proiectului de OUG "si aceste categorii de profesionisti vor putea beneficia de o forma de sprijin in conditiile reluarii activitatilor din domeniile de activitate respective, insa cu limitarile prevazute de actele normative prin care se stabilesc regulile de desfasurare a acestora".
 
Totodata, pentru toate persoanele care beneficiaza de acest drept este reglementata actualizarea nivelului castigului salarial mediu brut la valoarea prevazuta de Legea nr. 16/2021 a bugetului asigurarilor sociale pe anul 2021, astfel ca, incepand cu data intrarii in vigoare a actului normativ, vor beneficia de "o indemnizatie de 2.233 lei, fata de cea anterioara de 2.253 lei".
 
Un alt proiect de hotararea pe ordinea de zi a sedintei Executivului este cel care prevede acordarea unor ajutoare de urgenta  in suma totala de 1.381.600 lei pentru sprijinirea unui numar total de 341 familii si persoane singure care se afla in situatii de necesitate ori deosebite cauzate de incendii, inundatii, accidente, probleme grave de sanatate ori alte cauze care pot conduce la riscul de excluziune sociala, in vederea ameliorarii situatiei socio-materiale, de locuit si de sanatate a acestora.


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: indemnizatieprofesionistisalariu mediu brutproiect oug

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4 din 5 - 6 voturi.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]